Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Andrej Janičina - Jabčo Tlčhuba

Založený: 17 Jún 2006 Príspevky: 325
|
|
Návrat hore |
|
 |
Boss Bežný tlachal

Založený: 17 Dec 2006 Príspevky: 84 Bydlisko: Topolčany
|
Zaslal: St Mar 19, 2008 7:10 pm Predmet: |
|
|
Teda fakt dobré a hlavne kamera srtih no a samozrejme herci to vedeli. |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: St Mar 19, 2008 9:40 pm Predmet: |
|
|
dost dobreeee...akurat ten chlapec v kruzkovke ma tam rusil...ale inac pekne _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: Št Mar 20, 2008 7:28 am Predmet: |
|
|
v kruzkovke boli 2
jeden dlhu,druhy s kratkym rukavom
mne sa zdalo,ze ten vlajkonosic je nejaky nevyuzity...dokonca je videt,ako na zaberoch len stoji s vlajkou _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Vlk Bežný tlachal

Založený: 03 Dec 2006 Príspevky: 61 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Št Mar 20, 2008 4:44 pm Predmet: |
|
|
vsak sa tam chudak ohanal jednou rukou ako diabol  _________________ Nežijem aby som bojoval.Bojujem aby som žil. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Št Mar 20, 2008 6:49 pm Predmet: |
|
|
OK páni, niečo konštruktívne ku téme? Viete Vy predložiť to čo sa Vám páči, alebo to popísať, povedať ako by to malo byť, prípadne na čo by ste sa sústredili vy? Strih ani kostýmové nečistoty toho videa vôbec neriešim (už tobôž nie zástavníka),. Čo šerm? Vnímate scéniku takto? Chete ísť iným smerom? Čo je dôležité pre Vás? |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Št Mar 20, 2008 9:04 pm Predmet: |
|
|
oky Jabco,prepac, nemyslel som to v zlom, len my to tam udrelo do oci, pretoze to inak podla mna bolo spravene suprovo, hlavne ten koniec je efektny...presne tak nejak podla mna vyzera boj...ziadne zbytocne otocky,paradicky a finticky a prazdne machanie mecom, len jednoduche a ucinne techniky... keby sa dalo taketo nieco spravit aj na javisku...normalne mi to zacina vrtat v hlave _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Št Mar 20, 2008 10:09 pm Predmet: |
|
|
Triarius: mne sa nemusíš ospravedlňovať. Ja som len chcel uťať off topicovú debatu a vrátiť sa k téme, lebo po dlhej dobe toto je niečo čo ma zaujíma (inak to že sme pomudrovali som myslel aj na seba). Ale dík za názor. |
|
Návrat hore |
|
 |
Alchy Tlčhuba

Založený: 14 Sep 2006 Príspevky: 305 Bydlisko: Pozsony - Dévényújfalu - (BA)
|
Zaslal: Pi Mar 21, 2008 2:01 pm Predmet: |
|
|
Jabčo napísal: |
A teraz ma ukameňujte  |
V celku dobrý boj.
Z bojového hladiska nemám námietky. V mele sa nepredvádza dokonalosť, ale nasadenie. Ok.
Nemám rád úplne jednosekundové prestrihy, ale to je v poriadku, film to chce.
Z hľadiska réžie by som namietal: 1 Mohli si lepšie vybrať miesto na prepad - asi to točili tam, kde bolo dostupné. Kto sa niekedy prešiel po lese, vedel by, že v takom charaktere lesa je nenápadný prepad nemožný. Aspoň jeden poriadny šuter...
2- Boj bol veľmi dlhý na to, koľko ľudí nastupovalo - pri príchode boli skupinky po cca 6 - 8 ludí, bojovalo ich viac, a ako zomierali, bol to boj skupín minimálne po 40 - 50 ludí. Asi mali menší rozpočet ako love story - Bathory...
3. A chýbala dohratosť deja - ak chceli ísť k smrti, chýbal tam nejaký premosťovák, niečo , pre čo smrť prišla na záver až za tým jedným. Alebo prečo sa vlastne prepadli. Aspoň naznačiť...
Ale nepredpokladám, že sa s týmto súťaží o cenu réžie...
Okrem iného....
Pekne to spravili. |
|
Návrat hore |
|
 |
Belička Ivan Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 270 Bydlisko: Banska Bystrica
|
Zaslal: Pi Mar 21, 2008 3:26 pm Predmet: |
|
|
Nazdar Alchy
to čo si videl je len bojová scéna z ich krátkeho cca 15-18 minútového filmu , ktorý mal aj dej a ukončenie, ta scéna je z toho samozrejme najlepšia a najzaujímavejšia a myslím žeklobúk dole že to urobili, ktorá zo skupín s amože niečim podobným pochváliť nateraz máloktorá .
A samotný boj v lese je podľa mna urobený velmi dobre, ktoroklvek by mohol nájsť nedostatky a tie sa nájdu aj v Bátoričke ale aj v iných filmoch s rozpočatmi stoviek miloonov korún a dolárov, (existuje niekde www.stránka počítajúca chyby a nedostatky takýchto filmov).
Incenovať podobné sa samozrejme s takým efektom nedá, keďže kamera a strih urobia svoje - takto zinscenovaný boj by mal ledav minutu ak nie menej a to je pre diváka len okamih.
NAVI |
|
Návrat hore |
|
 |
Alchy Tlčhuba

Založený: 14 Sep 2006 Príspevky: 305 Bydlisko: Pozsony - Dévényújfalu - (BA)
|
Zaslal: Pi Mar 21, 2008 4:05 pm Predmet: |
|
|
Navi napísal: | Nazdar Alchy..
NAVI |
Veď vravím...
Pekne to spravili  |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Pi Mar 21, 2008 4:18 pm Predmet: |
|
|
a dal by sa niekde pozriet ten film cely? _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Rado Striha - Banán Mladší údržbár

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 75 Bydlisko: Banská Bystrica
|
Zaslal: Pi Mar 21, 2008 5:13 pm Predmet: |
|
|
jasne, dal... My sme od nich dostali DVD s celym filmom.
Pokial viem, chalani z Adorey by mali o tyzden prist na Zvolensky turnaj, skus ich kontaktnut, nech ti jedno DVD napalia... _________________ Banán |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Pi Mar 21, 2008 5:32 pm Predmet: |
|
|
ok vyskusam...dik _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Alfi Cajzel Tlčhuba
Založený: 12 Aug 2007 Príspevky: 146 Bydlisko: panstva Žobranč,Chabrať,Blšatec
|
Zaslal: Pi Mar 21, 2008 8:08 pm Predmet: |
|
|
[quote="Jabčo" Čo šerm? Vnímate scéniku takto? Chete ísť iným smerom? Čo je dôležité pre Vás?[/quote]
Dosť zložita otazka, no ja osobne pokial sa mam vyjadriť, zaleží na tom či za skupinu, alebo za seba. Za skupinu v ktorej prevažuje a aj prevažovať bude divadlo a scenika, tak uberať sa scenickou cestou šermu, v ktorej budu aj prvky, ktore nebudu uznavať ludia čo sa zaoberaju znovuobrodenim škôl.Je to šerm pre divaka čo chce vidieť akciu a pride sa zabaviť. V prvom rade scenika musí splnať tie kriteria čo som spominal už na začiatku.Suhlasim aj s Palim,Alchym a aj s tebov Jabčo že šerm by mal lahodiť oku.
Čo sa týka osobneho,chcel by som skušať aj kunst pre svoje vlastne zdokonalovanie, ktoreho prvky sa budem snažiť zakomponovať aj do sceniky.No momentalne na to nemam tolko času, ako by som chcel, no verim že sa to zmení a ja budem môcť začať aj s takýmito aktivitami. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Pi Mar 21, 2008 9:03 pm Predmet: |
|
|
Triarius: Ja ten film mám celý tiež. Je fakt dobrý. |
|
Návrat hore |
|
 |
tarkil Tlčhuba

Založený: 27 Sep 2006 Príspevky: 236 Bydlisko: bratislava
|
Zaslal: St Mar 26, 2008 8:30 am Predmet: |
|
|
ja ten film ma ties, ale bohuzial niak extra uneseny z toho niesom, (cakal som asi nieco ine) holt asi mam iny vkus.  _________________ "Jaduru arik kek onak" |
|
Návrat hore |
|
 |
Leonidas Bežný tlachal
Založený: 04 Apr 2008 Príspevky: 16
|
Zaslal: So Apr 05, 2008 1:47 pm Predmet: |
|
|
jabco: mne to nepride az take zazivne. hlavne ten dlhy zaciatok.
Ale mne sa napr. paci tento: http://www.youtube.com/watch?v=7YRFFw4IC_0&feature=related
viem ze je to z filmu ale to neznamena ze tam nemoze byt pekny duel. Takto vtedy podla mna aj mohol vizerat suboj dvoch bojovnikov. |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: Ne Apr 06, 2008 8:23 am Predmet: |
|
|
to je p.covina jak mraky (naco vobec reagujem?)
chces pocut aj ake blbosti su tam,alebo budeme zase vsetci kkti,len ty letadlo? _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Leonidas Bežný tlachal
Založený: 04 Apr 2008 Príspevky: 16
|
Zaslal: Ne Apr 06, 2008 11:56 am Predmet: |
|
|
Oprav ma ak sa mylim. Toto je tema kde ludia debatuju o tom co je dobry serm a prezentuju svoj nazor hej? Mne ako sermiarsky est enie moc zdatnemu divakovy sa ten duel paci. Cize prezentujem svoj dojem z celkoveho diela a prezentovania duelu. aj ked je to len film. |
|
Návrat hore |
|
 |
|