|
serm.sk Fórum pre a o šermiaroch
|
|
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Marián Alfi Cajzel Tlčhuba
Založený: 12 Aug 2007 Príspevky: 146 Bydlisko: panstva Žobranč,Chabrať,Blšatec
|
Zaslal: Pi Feb 08, 2008 1:09 pm Predmet: |
|
|
No ja myslím že divakovi je to aj tak jedno, on sa zabaví na všetkom. Už mam vymyslenu krčmovu scenku aj na papieri, predam. Hups, zmylil som si kolonku.  |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Pi Feb 08, 2008 1:15 pm Predmet: |
|
|
Ja si zase nemyslim, ze divakovi je to jedno, to je len sposob, ako utesit samych seba vzhladom na to, co predvadzame... Ak nam staci, ze divak sa smeje kopancom do zadku a valaniu sa po zemi, mozeme to robit, divak to uvidi vsade a presvedci aj sam seba, ze mu to staci a ze tak je to dobre...
Osobne si skor myslim, ze je nasou ulohou, aspon teda u ludi, ktori maju tu drzost, ze sa postavia pred divaka, divakovi ponuknut nieco, co vyvrati bludy, ktore vidi vo filmoch, precita si v debilnych knihach, pripadne vidi na mizernych vystupeniach...
Je to aj o tom, byt spokojny sam so sebou. Samozrejme chapem, ze tato hranica je u kazdeho ina...  |
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Pi Feb 08, 2008 1:46 pm Predmet: |
|
|
Olaf keď na Slovensku neni nikde snaha u ludí, vravme im divaci,poznať a pochopiť vlastnu historiu a ziavíš sa tam ty zo skutočnov prezentaciev historie budu sa na teba pozerať ako na hudbu z Marsu.Viem že je to sen každeho kto začal šermovať prezentovať to čo vyčítal a vtiahnuť divaka do doby ktoru prezentuje, ale to čo divak vydel v TV alebo v kine, poklada za skutočnosť a ťažko ho presvečíš o opaku.A nepomôže ti ani fakt, že mu doporučíš literaturu, kde si to môže najisť. A hrať pre par zasvetených, nema zmysel, stale je tam skupina ktora je v prevahe. A tej stačia aj tie krčmove a ďalšie typi na scenky. |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Baran Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 226
|
Zaslal: Pi Feb 08, 2008 2:02 pm Predmet: |
|
|
Tu by som zacitoval z príspevku len o čosi vyššie. citácia: | Je to aj o tom, byt spokojny sam so sebou. |
Ja to totižto nerobím pre divákov. Ja to robím pre seba!
Inak oháňať sa tým, čo chce divák, je ošemetná záležitosť. Malo by to význam vtedy, ak by bol spravený profi prieskum ich mienky na dostatočne veľkej vzorke. _________________ Under Jolly Roger |
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Pi Feb 08, 2008 2:10 pm Predmet: |
|
|
Majlo, našťastie sa ma už ani jeden namet na scenku netýka, mam svoje vystupenie a som s nim spokojný, ale načo niečo pracne vytvoriť a potom to prezentovať na per festivaloch a nikde inde? Ma to zmysel, keď všade chcu zahrať to iste, alebo podobne,čo hraju iný?A ver že tie scenky z toho članku presne pasuju na to čo usporiadatelia požaduju. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Pi Feb 08, 2008 2:35 pm Predmet: |
|
|
Majlo: Ohanat sa ale len tym, ze to robim len pre seba, je alibizmus... Ak to robis pre seba, preco s tym lezies potom pred ludi? To je protirecenie, nie? Jasne, sermovat mozes pre seba a tesit sa niekde zavrety, ako dobre ti to ide, ale na druhej strane, o com to je, ked sa nemas o to s kym podelit? Ak to robit pre seba, tak sa zahrabat kamsi, kde ma nikto nevidi a hram sa tam na rytiera a tesim sa z toho, ake mam pekne veci, ako mi to ide, ako viem pekne vznesene rozpravat. Akonahle sa postavis pred divakov, stracas narok povedat "robim to pre seba", obavam sa, ides s kozou na trh.... Ak som napisal, ze mam byt spokojny sam so sebou, tak nie je to tak, ze som spokojny, ked su spokojni ludia, co na to pozeraju a rozumeju tomu? Jasne, nikto nikdy nebude vediet, co divak chce, primitv sa zasmeje na primitivnom humore, inteligentny clovek sa na to divat nebude, jeden chce rytierov, iny musketierov, dalsiemu su sympaticke zidealizovane predstavy, iny chce vidiet atmosferu doby... Ale to neznamena, ze ich mame doslova ojebavat s tym, ze aj tak tomu nerozumeju... Divaci nie su kreteni a prilis casto medzi nimi sa najde taky, ktory tomu ci onomu rozumie viac, ako by sme si priali...
Alfi: Radsej budes teda robit "komercne" sracky a la krcmy a podobne, akoby si to riskol a ukazal, ako nejako to mohlo byt len preto, ze podla teba sa ludia nezaujimaju o vlastnu historiu, preto, ze su v prevahe v porovnani s ludmi, ktori taki nie su? To vyzera, akoby pre teba bol viac potlesk 100 hlupakov ako uznanie 2-3 odbornikov... Hm, hm, neviem, ci v tomto s tebou budem niekedy suhlasit...
Co tvrdim, je to, aby sme veci robili poriadne a co najlepsie, stale je dost ludi, od ktorych sa je co ucit, ako serm, tak i divadlo, scenar mozu tiez vytvorit odbornici. Ak prestaneme robit pi*oviny, prestanu nas ludia brat ako pi*usov, za ktorych nas teraz vacsina normalnych ludi (a najma organizatorov kulutrnych podujati) povazuje... |
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Pi Feb 08, 2008 2:54 pm Predmet: |
|
|
Ja netvrdim že budem prezentovať sračky, ale podla môjho nazoru aj tých 100 hlupakov su len ludia a pokial chcem byť niekde zavolaný aj na druhý, tretý krat,tých 100 ludí mi to zabespeči.A som rad, keď to ocenia aj tý 2-3 znalci. To je pre mna zadosťučinenie za namahu.Hold do toho čo teraz predvadzame sme sa dostali nevinne a pokial sa ma niečo zmeniť, nepojde to hneď, ani zajtra, chce to roky a postupne.Treba zmeny pomali zakomponovavať do vystupeni a prezentovať to čo chceme.Všetko ma svoj vývoj.Čas ukaže. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Pi Feb 08, 2008 2:58 pm Predmet: |
|
|
Nikto nie je nevinny, hehe... Suhlasim v tom, ze pokial sa nieco ma zmenit, nepojde to hned, ze to chce cas... Ale cim viac sa to bude odkladat, tym neskor to pride... A myslim si, ze napriklad dobre divadlo a pekny serm, to cele odete v peknych a vernych handrach, to je minimum, co mozeme a musime poskytnut uz teraz, hned, okamzite... Podkladov ci ludi ochotnych pomoct je dost vsade, staci sa opytat...
Vsetko ma svoj vyvoj... Ale clovek nie je vecny a ja som taky sebec, ze by som si rad este za zivota pozrel take sermiarske vystupenie, s ktorym budem spokojny dlhsie ako par hodin... |
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Pi Feb 08, 2008 3:07 pm Predmet: |
|
|
Olaf myslím že niesi sam čo chce niečo take vydieť a zažiť. No teraz je taka doba, takže neostava nič ine ako snažiť sa postupne meniť k lepšiemu.Je na každom jednotlivcovi a skupine ako sa budu ďalej vyvýjať. Ale snať o takých 20 rokov sa dočkame.  |
|
Návrat hore |
|
 |
Andrej Janičina - Jabčo Tlčhuba

Založený: 17 Jún 2006 Príspevky: 325
|
Zaslal: Pi Feb 08, 2008 3:22 pm Predmet: |
|
|
Olaf: Teda musím povedať, že si sa ale rozpísal. Pekne. A hlavne poučne. Aj tomu Majlovi si to tak polopate vysvetlil, s takým nadhľadom. A tie znalosti, odbornosť a skúsenosti čo z teba cítiť,.... |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Pi Feb 08, 2008 3:24 pm Predmet: |
|
|
Vsak? Rad pomozem, ked vidim, ze to je potrebne...  |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Pi Feb 08, 2008 3:37 pm Predmet: |
|
|
Olaf: Mňa len nikdy neprestane udivovať tá tvoja totálna sebaistota a pocit že dokážeš fundovane rozprávať aj o veciach, ktorým vôbec nerozumieš, tak ako si to predviedol v Majlovom prípade. Fakt paráda. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Pi Feb 08, 2008 3:39 pm Predmet: |
|
|
Ti poviem... Na to sa clovek musi narodit, to nie je len tak, ze sa to naucis z kniziek... Nastastie mam dobry genotyp, zabijem sa preto? Ale ok, uz vas nebudem ponizovat svojou prisernou sebaistotou ani nicim podobnym... Majte radost, ze mate radost a podobne... Nech sa vam dari robit to len pre seba, hehe... |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Pi Feb 08, 2008 5:12 pm Predmet: |
|
|
Olaf: Ty si to celé nepochopil od začiatku. Ty tu nikoho nemôžeš ponížiť, podľa tvojej doterajšej účasti vo všetkých debatách na to nemáš ani vedomosti, ani talent ani schopnosti.
Snažím sa Ti celkom diplomaticky naznačiť, že kvôli tvojmu obrovskému egu si skôr smiešny, než dôveryhodný. Než začneš niekoho nabudúce mentorsky poučovať, tak sa najprv zamysli než začneš horlivo ďobať do klávesnice. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Pi Feb 08, 2008 5:24 pm Predmet: |
|
|
Olaff napísal: | Majte radost, ze mate radost a podobne... Nech sa vam dari robit to len pre seba, hehe... |
Rozhodne sa citim lepsie, ked viem, ze nie som sam, co mu chapanie celkom nejde, no nie? A teraz ma ospravedln, idem skusit polatat nejaku krcmovu scenku. Zaver mam jasny, vidim to uplne jasne, javi sa mi to ako zena s metlou, ktora krici "Holoto jedna!"  |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Pi Feb 08, 2008 5:56 pm Predmet: |
|
|
Olaf: Mne ide chápanie dobre, len som nepovažoval za potrebné reagovať na všetky tvoje múdra. A pri tej krčmovej scénke Ti držím palce, verím, že to bude originálne a nápadité. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Pi Feb 08, 2008 6:22 pm Predmet: |
|
|
Tak tomu ver, ze bude.... Vymyslel som kopu uzasnych veci, co len tak hocikde nevidiet... Napriklad mi napadlo, ze vsetci ucinkujuci by mohli stat niekde v pozadi v jednom rade, aby si ich mohli divaci dosytosti poobzerat, dobre, co? Ale to je len zaciatok! My totoiz budeme mat aj bubon! Co jeden, my vezmem rovno.....jeden postaci, ale bude veeeeeeelkyyyyyyyyyyy... A dokonca k nemu dame bubenika, ktory bude aj bubnovat... Premyslal som, kedy by sa to v krcme hodilo a napadlo mi, ze vlastne asi vzdy, uplne idealne je to pri kazdom suboji... A tych tam bude ako maku, neboj nic... Sice nam to moc nejde, ale tak snaha je to, co sa ceni, navyse, divak aj tak nepozna, ze to nevieme, no nie? A teraz pozor, teraz sa blizi zlaty klinec programu!!! Uznaj, ze mece su uz davno pase, su okukane, to uz ma kazdy, a preto som prisiel na to, zeby sa dalo sermovat aj nejakou PALICOU! Samozrejme, to nechame zenam, hned potom mozu pouzit aj dyky, potom samozrejme si uz len skocia do vlasov, nech je vidiet, ze su to zeny... Hm, premyslam, ze aspon jedna by mohla porazit chlapa, to by slo, nie? Co myslis? Fuuuuuuuuu, ale teraz mam tuti napad! Serm vlajkami! To tu este nebolo! Pripadne by niekto mohol zmaknut nejaky premetik ci salticko... Sice sa to neucime pocas sermiarskych treningov, ale akrobiacia je cool, zaujme zarucene, hlavne ked tomu dame nejaky logicky sled, nie?
Koniec este nemam, zatial len ta holota mi tam figuruje, ale premyslam, ze by sa mohli potom prist vsetci uklonit, najlepsie s nejakym hromadnym vykrikom, co ja viem... V rychlosti mi napada zatial len Hej!, ale hadam to zmenim pripadne na Adios! alebo Hela hop!
Co vy na to? Moze byt cosi take? Prepate, ze vas s tym otravujem, som si vedomy toho, ze mozno na mna nemate tolko casu, ale skutocne by som bol rad, keby mi s tym ktosi pomohol, som v tom este novy a neviem celkom presne, ako to v brandzi chodi...
A rozpravke je koniec...  |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

Založený: 05 Nov 2006 Príspevky: 330 Bydlisko: Iglov
|
Zaslal: Pi Feb 08, 2008 6:34 pm Predmet: |
|
|
   _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
Ladislav Vyoral Tlčhuba

Založený: 12 Jún 2007 Príspevky: 354 Bydlisko: Malenovice Morava
|
Zaslal: Pi Feb 08, 2008 7:24 pm Predmet: |
|
|
Olaff: ..doufám,že je to ironický komentář vystoupení některé skupiny.  _________________ Jsem jako zrcadlo.
Smějte se a já se budu smát na vás. Mračte se a já se budu mračit též. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Pi Feb 08, 2008 7:37 pm Predmet: |
|
|
Ale kdeze, to je moje vlastne dielo, makam na tom uz tri roky...  |
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|
|