Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Ladislav Vyoral Tlčhuba

Založený: 12 Jún 2007 Príspevky: 354 Bydlisko: Malenovice Morava
|
Zaslal: Po Nov 26, 2007 12:37 pm Predmet: |
|
|
stettner napísal: | Tarkil:celkom dobry prispevok.
Alfik: Nenazval by som kozovu skolu nemcina, a ani komplexny system. Pokial viem, tak sa v nej nerozdeloval serm na bloss a harnyschfechen. Ale myslim, ze magisteriackej skole sermu v povodnom zneni uz pomaly zvoni hrana. A toto forum je to priamim dokazom. Zachvilu uz bude moje podryvanie zbytocne, lebo tu uz budu ini pochybovaci. Uz sa nam aj rysuju. Mozno ma aj oberu o statut zleho muza:D. |
To pomalu dochází i mě.
Protože jak napsal Tarkil výše..nepochybuje jenom hlupák.
Lze dělat harnish bez žel.rukavic a naopak bloss s rukavicemi?
Jednoznačně asi odpovědět nejde ale zajímal by mne Tvůj názor. _________________ Jsem jako zrcadlo.
Smějte se a já se budu smát na vás. Mračte se a já se budu mračit též. |
|
Návrat hore |
|
 |
Anton Kohutovič Tlčhuba

Založený: 18 Okt 2006 Príspevky: 375 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Po Nov 26, 2007 1:01 pm Predmet: |
|
|
Odpoved je nie. V popise blossfechtenu v povodnych textoch sa pise doslevne "one hantschuh" a pod. (+ jazykove odlisnosti) Teda bez rukavic.
A po druhe nie je mozne vykovanat tak narocne techniky na cit v plech. rukaviciach. Naozaj to nejde. Uz aj kozene mozu dost obmedzovat ak nie su usite perfektne na mieru.
A z druhej strany. Je samozrejme mozne ist do harnischfechten bez rukavic, ale tak isto je mozne ist don aj bez prilby, ze? Teda silne nevhodne. Kedze vacsina technik v tomto serme je halbschwertovska, teda na skrateny mec, tak rukavice silne odporucam. _________________ Stettner
Wer nach get hawen der darff ich kunst wenig fräwen.
Alle kunst haben leng und masse.
http://tsc.sk
http://forum.tsc.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: Po Nov 26, 2007 1:06 pm Predmet: |
|
|
Aj ked bola otázka mierena Stettnerovi, povime svoj nazor podopretý realnymi skusenostami.
Nemyslim ze môžeš handrový robiť v rukaviciach (ak mas na mysli platové) jedny mam doma a pri pokuse sermovat s nimi "bloss" slova ako "totálne prekažajú" sa mi zdajú nedostatocné a nemyslim, že by bola chyba v mojích rukaviciach ....tak asi toľko.
co sa druhého pripadu tyka mám pocit ze som uz videl sermiarov bez rukavic aj na vyobrazeniach, ale nezaujimal som sa o to, len logicky uvažujúc urcite pomožu v pasívnej ochrane.. |
|
Návrat hore |
|
 |
Ladislav Vyoral Tlčhuba

|
Zaslal: Po Nov 26, 2007 3:10 pm Predmet: |
|
|
Já myslím stejně jako Stettner,že ke zbroji ty rukavice (železné) jednoznačně patří,právě pro to zkrácené držení zbraně.
Ad vyobrazení ve zbrojích bez rukavic: Není to proto aby bylo lépe vidět
držení zbraně? _________________ Jsem jako zrcadlo.
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: Po Nov 26, 2007 3:46 pm Predmet: |
|
|
Rukavice k zbroji určite patria.
Nie som si istý .... (napr. už spomínaná Gladiatoria, alebo Paulus Kal) či ide o nepresnosť kresliča, či autorové rozhodnutie (zámer) alebo odvahu zúčastnených , ťazko povedať, ale samozrejme, že vo väčšine iných prípadov ich majú. (to len tak k spochybňovaniu:) ) |
|
Návrat hore |
|
 |
Ladislav Vyoral Tlčhuba

|
Zaslal: Po Nov 26, 2007 5:26 pm Predmet: |
|
|
Palo: já nechci nic zpchybnovat,chci se něco seriozně dozvědět případně potvrdit nebo vyvrátit vlastní teorie. _________________ Jsem jako zrcadlo.
|
Návrat hore |
|
 |
Sasha-Cornix Tlčhuba

Založený: 28 Júl 2008 Príspevky: 115 Bydlisko: Srdcom vo Zvolene, dušou v Bratislave...
|
Zaslal: Ut Aug 05, 2008 6:26 pm Predmet: Neuveriteľné |
|
|
...to video som akosi ani nebola schopna dopozerat... Keby mali aspon normalny gard,tak by som uverila, ze nejake zaklady zvladnute maju. Ale...  |
|
Návrat hore |
|
 |
Ato Bežný tlachal
Založený: 24 Júl 2008 Príspevky: 21
|
Zaslal: Ut Aug 05, 2008 9:35 pm Predmet: |
|
|
no, to video mi pripadalo ako celkom fajn stredoveký wrestling, ale silne pochybujem, že sa chlapci predtým zúčastnili nejakej výuky šermu |
|
Návrat hore |
|
 |
|