Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Erling Regrút
Založený: 06 Apr 2007 Príspevky: 3 Bydlisko: Michalovce
|
Zaslal: Po Júl 23, 2007 6:33 pm Predmet: Dekoracie na prilbu |
|
|
Zdravim, chcem sa spytat ci niekto pozna majstra co robi takteto dekoracie (obocie, postriebrenie, atd..). Alebo sa takto vyraba cela prilba vkuse?
 |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Po Júl 23, 2007 7:50 pm Predmet: |
|
|
ides na Pana prstenov  _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
mattias Bežný tlachal

Založený: 15 Aug 2006 Príspevky: 91 Bydlisko: Turiec
|
Zaslal: Po Júl 23, 2007 9:34 pm Predmet: |
|
|
to su vikingovia...maju parohy  _________________ "Vita incerta, mors certissima" |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: Ut Júl 24, 2007 8:18 am Predmet: Re: Dekoracie na prilbu |
|
|
Erling napísal: | Zdravim, chcem sa spytat ci niekto pozna majstra co robi takteto dekoracie (obocie, postriebrenie, atd..). Alebo sa takto vyraba cela prilba vkuse?
 |
pokial viem šikovný remeselníci ti dokažu zdekorovať tvojú existujucu prilbu (za predpokladu, že už máš) ((otázka či sa to oplatí robiť)) ale vo väčšine pripadov je to ich dielom od začiatku do konca. |
|
Návrat hore |
|
 |
Scar Tlčhuba

Založený: 12 Júl 2006 Príspevky: 144 Bydlisko: Nitrianske kniežatstvo
|
Zaslal: Ut Júl 24, 2007 8:58 am Predmet: |
|
|
Vikingovia to naozaj sú a našťastie nemajú parohy. Neviem ako to myslis s tym obocim, ono tie helmy sú robené podľa nálezov predvikingských heliem a trochu pozmenené. Ak už takúto výzdobu, pekne to vyzerá leptaním a to veľa kováčov vie. Farba výzdoby ostane rovnaká, (teda nie pozlátená), ale vzory sa dajú robiť všemožné.
btw. všimnite si že majú nitované krúžky.. a je to záber z filmu  _________________ Gvozd.........................................Aby sme sa rozumeli, nemám nič proti scénickému šermu..  |
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
Založený: 25 Nov 2006 Príspevky: 419 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: Ut Júl 24, 2007 9:02 am Predmet: |
|
|
a z akeho filmu? vyzera to dobre. rad by som pozrel take daco _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Erling Regrút
Založený: 06 Apr 2007 Príspevky: 3 Bydlisko: Michalovce
|
Zaslal: Ut Júl 24, 2007 10:55 am Predmet: |
|
|
Je to z filmu beowulf a nechcem presne take, obrazok je iba na predstavu o co mi vlastne ide.. |
|
Návrat hore |
|
 |
Scar Tlčhuba

Založený: 12 Júl 2006 Príspevky: 144 Bydlisko: Nitrianske kniežatstvo
|
Zaslal: Ut Júl 24, 2007 3:35 pm Predmet: |
|
|
ano, film Beowulf a Grendel (u nás pod názvom myslím Král barbarov - Beowulf). Tu je obrázok techniky leptania, ako to vyzerá na plátových rukaviciach:
 _________________ Gvozd.........................................Aby sme sa rozumeli, nemám nič proti scénickému šermu..  |
|
Návrat hore |
|
 |
|