Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

nejake keci o bastarde
Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Andrej Janičina - Jabčo
Tlčhuba

Založený: 17 Jún 2006

PríspevokZaslal: Ne Apr 20, 2008 9:09 am    Predmet: Odpovedať s citátom

OMmax:
ten meč naozaj už asi nepredáš. Píšem Ti to aby si vedel, že Ťa niekto pekne podviedol a aj preto aby si ostatní ktorí majú menej skúseností dávali väčší pozor. 3,5 kg je čo si neuveriteľné - dobrý meč by mohol byť niekde medzi 1,5 - 1,75kg a o spracovaní ani nebudem hovoriť. Nabudúce sa radšej všetci podobným výrobcom vyhnite oblúkom.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
OMmax
Regrút

Založený: 18 Apr 2008

PríspevokZaslal: Ne Apr 20, 2008 6:22 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

THX Wink
Návrat hore
Schmeringa
Regrút

Založený: 06 Máj 2008

PríspevokZaslal: Ut Máj 06, 2008 6:49 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Ahojte chcem sa spytat kde by som kupil 1,5 rucny mec v kvalite ako pise napr. servant a za cenu aku ho ponuka Ondrej. Inak ten Ondrejov mec ma 2,3 kg, Ondro neprehanaj Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miso
Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006

PríspevokZaslal: Ut Máj 06, 2008 8:40 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Schmeringa
tak ta tebou uvedena vaha uz je lepsia
moj moze mat do 2 kg (aj to berem rezervu,lebo uznavam,nepatri k najtensim...hold,kupil som,ked som zacinal)
a stal ma 4000 (alebo 3500?)
ak chces mec,daj si inzerat...mozno niekto preda
Smile
Schmeringa
Regrút

PríspevokZaslal: Ut Máj 06, 2008 9:00 am    Predmet: Odpovedať s citátom

servant
thanx for info
ja mam od kovaca cepel 4,5 -> 2,5 cm, vaha 2300 g za 4500 SKK
4 -> 2 cm cepel, vaha 1900-2000 g za 4000 SKK
tie priecky su otrasne ale daju sa pekne dobrusit a aj tak mam tu moju obitu tak ze na to kaslem Wink
len som chcel vediet ze ci niekto predava mece lacnejsie a zaroven kvalitnejsie, myslim tym kontakt na daneho kovaca
Návrat hore
miso
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ut Máj 06, 2008 12:05 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tak to ti odporucim len pozriet sa po fore,bolo tu k tomu dost povedane,padlo aj zopar kontaktov a mien
Marián Baran
Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006

PríspevokZaslal: Ut Máj 06, 2008 12:44 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Schmeringa napísal:
servant
thanx for info
ja mam od kovaca cepel 4,5 -> 2,5 cm, vaha 2300 g za 4500 SKK
4 -> 2 cm cepel, vaha 1900-2000 g za 4000 SKK
tie priecky su otrasne ale daju sa pekne dobrusit a aj tak mam tu moju obitu tak ze na to kaslem Wink
len som chcel vediet ze ci niekto predava mece lacnejsie a zaroven kvalitnejsie, myslim tym kontakt na daneho kovaca

Ja by som sa predsa len snazil dostat k hmotnosti 1,5 kg skompletizovaneho meca (priecka, rukovat, hlavica).
Milan Kertész
Tlčhuba

Založený: 19 Apr 2008

PríspevokZaslal: St Máj 07, 2008 8:37 pm    Predmet: ... Odpovedať s citátom

Presne tak, bastard nad dve kilá (to bôž nie čepel...) je veľmi ošemetná záležitosť. Nie že by sa s tým nedalo šermovať, ale zo začiatku je lepšie niečo ľahšie, vyváženejšie a "technickejšie". Dobré meče aj do 5000,- robí Čech Pavel Moc (kvalitná robota a vyváženie zbrane), jeho bastardy sa pohybujú okolo tých 1,6 - 1,8 kg: http://www.swords.cz/
Tie ceny, čo tam má sú pre západniarov, "našim" dáva lepšie ceny... Ale býva DOSŤ zaneprázdnený, takže to môže chvíľu trvať.
Návrat hore
Schmeringa
Regrút

PríspevokZaslal: Pi Máj 09, 2008 6:15 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Ahojte, tak som tu zase
Po troch mesiacoch mi na meci odletela hlavica
Zistil som ze je to skonstruovane tak, ze do trna meca je mosadzou navareny klin so zavitom, na ktory je hlavica nasrobovana na zavit M16
Pytal som sa kovaca - ten mi povedal ze to robi kvoli lahsej udrzbe a ked je nejaky silnejsi/horsi uder, cepel sa nezlomi, ale vibracia/akokolvek to nazveme, nie som na toto expert, vibracia prejde od cepele postupne k hlavici a ta, ked je ta vibracia silnejsia, sa ulomi presne v mieste mosadzneho zvaru
Pytal som sa ho, co by sa stalo, keby hlavica bola prinitovana - durch cez hlavicu diera a na konci rozklepane, aspon tak to chapem, povedal mi ze by sa to odlomilo, ale priamo na telese meca, a udrzba by bola potom dost tazsia
Potom mi kovac povedal, ze ked sekam, mam na konci makcit udery, tak to ma fakt dostalo ... toto som nikdy nevedel, sermujem aj s prestavkami asi od r.2000 a vzdy som do toho rubal ... nie celou silou ani nie ako letny vanok ... takze sa pytam o radu respektive vas nazor starsich, skusenejsich sermiarov, co si o tom makceni uderov myslite, atd. Poprosim pokial mozno bez prinosnych jednovetnych komentarov typu "si uplny ... a tvoj kovac tiez" Very Happy
Návrat hore
Daniel Holeček - Triarius
Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006

PríspevokZaslal: Pi Máj 09, 2008 6:45 am    Predmet: Odpovedať s citátom

no, kovac proste dobre keca, zavit je dobra konina, hlavica sa v nom odlomi skoro vzdy (vlastna skusenost), ten trn je tam proste oslabeny...jednoznacne narazit a rozklepat, s udrzbou to nema nic spolocne...a to navarenie klinu nechapem, podla mna by mala byt cepel aj s trnom z jedneho kusu, ved je to tiez oslabenie...a s tym makcenim uderu tak to je dobra hovadina...mozes povedat meno kovaca? rozmyslam, ci ti nahodou nepredal nejaku poskodenu zbran, ktoru jednoducho dal dokopy...

www.kompania.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Schmeringa
Regrút

PríspevokZaslal: Pi Máj 09, 2008 6:50 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Triarius
Poskodenu zbran - stalo sa to minimalne trom ludom z nasej skupiny, co viem, on mi to proste takto vysvetlil, ze to tak robi, a teraz mi to ide opravit, takze mu teda poviem nech mi to narazi a rozklepe a hotovo?
Co sa tyka ocele tak je to nejaka klasicka do per pre nakladaky a kali ju po 50 kusoch v tovarni na 50 HRc, nemoze to byt tym, ze by to bol zly material?

Naposledy upravil Schmeringa dňa Po Máj 12, 2008 2:50 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Marián Baran
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Pi Máj 09, 2008 7:19 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Navarovat na trn dalsi kus a az nim pripevnovat hlavicu je hovadina. Tam sa ti to bude lamat nezavisle na tom, ci je to prisrobovane, alebo prinitovane. Hlavica by mala byt prinitovana na trni, ktory je priamo z neho vytiahnuty kovanim. Kurna sak ta mosadz sa ti moze ulomit aj ked ti mec padne na zem. Navrhujem vobec to nenechat opravovat a vykaslat sa na to. Najdi ineho kovaca, ktory ti nebude tlacit kaleraby ohladne udrzby a vymakcovania sekov.
Andrej Janičina - Jabčo
Tlčhuba

Založený: 17 Jún 2006

PríspevokZaslal: Pi Máj 09, 2008 7:38 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Schmeringa: Majlo má rozhodne pravdu. A ako som si pozrel galériu pána Mozolu, tak ani dizajnovo tie jeho kúsky nestoja za nič. Určite si vyber iného výrobcu. Tento veci buď nerozumie, alebo Ti zámerne motá hlavu a to je potom škoda s ním strácať čas, nie?
Na slovensku, ale aj v Čr sú dobrí výrobcovia s ktorých kvalaitou budeš spokojný.
A vymäkčovanie je hlúposť. Ako chceš útočiť a vymäkčovať pritom ranu? To že Ti to tvoj kováč poradil len podtrhuje to, že sám neverí svojim výrobkom. Inak nezabudni, že pri podobnom zlomení zbrane môže nastať aj úraz divákovi, ak by časť čepele aloebo hlavica letela medzi divákov a to už by bol väčší problém, ako iba znehodnotený meč - takže skutočne radšej vymieňaj a tento daj do zberu. Bez urážky.
Návrat hore
miso
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Pi Máj 09, 2008 7:41 am    Predmet: Odpovedať s citátom

ano,ma pravdu,ze sa to najskor odlomi v tej hlavici, cize ano,je mensia sanca poskodit si cepel
...ale mas to ako ked si nechas u zubara vytrhnut zdravy zub,aby ta nahodou nemohol boliet

proste ak robi kvalitne cepele,tak sa ti nezlomi (alebo nemala by sa) bez ohladu,ci to mas hentak sprosto spravene (inak,nepyta prachy za kazdy novy mosadzeny konec?), alebo normalne ako clovek pekne na konci zaklepane

a ked uz si budes hladat lepsieho vyrobcu (ty brdo,tak ta kopija ma dostala), skus takeho,co nerobi zo zeleza vsetko mozne

lebo henten vypada,ako kovac,co robi ploty (kovac,co viac zvara,ako kuje) a zrazu ho napadlo: mece su celkom dobry biznis,budem to robit

Naposledy upravil miso dňa Pi Máj 09, 2008 7:45 am, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Daniel Holeček - Triarius
Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006

PríspevokZaslal: Pi Máj 09, 2008 7:41 am    Predmet: Odpovedať s citátom

jo presne tak, pozeral som na tu stranku, radsej na to zabudni a najdi si lepsieho...

www.kompania.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Bystrík Holeček
Tlčhuba

Založený: 17 Sep 2006

PríspevokZaslal: Pi Máj 09, 2008 7:50 am    Predmet: Odpovedať s citátom

lahsia udrzba, to je pekna blbost.... ked vyraba mec pocita s tym ze sa mu v hlavici zlomi a tak vymysla veci aby to potom lahsie opravil??? ked uz by sa zlomil trn pri hlavici, tak tam moze v najhorsom kovacskym zvarom navarit novu cast a znova to prenitovat, a nie tam rezat zavit a tym to oslabit, ba dokonca zvacsit sancu ze sa trn zlomi pri hlavici z minimalnej na 100%.
dobra rada, vymen kovaca
nehovoriac o tom ake je to sakra nebezpecne sermovat s takym mecom ako pre teba, tak i pre tvojich kolegov ci divakov

www.kompania.sk
Návrat hore
miso
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Pi Máj 09, 2008 8:15 am    Predmet: Odpovedať s citátom

hmm...dufam,ze ho nepouzivas na mortschalgy
=)
Schmeringa
Regrút

PríspevokZaslal: Pi Máj 09, 2008 8:20 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Dakujem chalani za vase prispevky, takze som sa definitivne rozhodol ze to tam dam napevno prinitovat
Zatial to dam spravit jemu, je to jeho vyrobok a mam na tom zaruku, spravi mi to zadarmo, mozno nie je skuseny kovac Wink ale cestny je urcite ...
Este raz dakujem za inspiraciu Very Happy
Návrat hore
Schmeringa
Regrút

PríspevokZaslal: Pi Máj 09, 2008 8:26 am    Predmet: Odpovedať s citátom

servant
Nie, nie, mortschlagy na nom neprovozujem, aspon nie ozajstne s preniknutim do sedej mozgovej kory Wink
Len som mal fakt teraz pochybnosti, ci nesermujem moc "drsne", lebo nerobime scenicky serm, ale volny, a instinkt prezitia udeluje mecom pri utokoch a hlavne krytoch niekedy priam medzigalakticku rychlost a silu Very Happy
Návrat hore
Marián Baran
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Pi Máj 09, 2008 8:57 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Schmeringa napísal:
... takze som sa definitivne rozhodol ze to tam dam napevno prinitovat ...

Problemom nie je zavit na konci trna ale to ze koniec trna je priletovany. To nemoze vydrzat a je uplne jedno ci si to tam das zase prisrobovat alebo prinitovat.
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší
Strana 1 z 3

Prejdi na: