Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Rytierske rády.

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Boss
Bežný tlachal

Založený: 17 Dec 2006

PríspevokZaslal: Ne Nov 11, 2007 9:40 pm    Predmet: Rytierske rády. Odpovedať s citátom

No dost ma stvalo ze som nikde nevedel najst rytierske rady z 11-12 stor.
uz som to tu raz pisal niekto ma odporucil do kniznice tam som sa opytal na kihu rady rytierov alebo take daco, a ona my povedala ze na deckom oddelení
je neaka kniha (blbosť). A bol som v oddeleni odbornej literaturi.Tak ak by ste vedeli poradiť bol by som vďační Smile Smile
hlavne obrazky tunik....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Daniel Holeček - Triarius
Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006

PríspevokZaslal: Ne Nov 11, 2007 9:47 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

chlapce, chlapce, uz sme ti to par krat hovorili - otvor si google a hladaaaaaj, je tam toho na mraky a az potom sa pytaj, neskusaj sa vyhovarat, ze si nic nenasiel, ked si moc nehladal....
co sa tyka tunik (urcite si myslel varkoc, ale to ma uz neprekvapuje), tak so ti to uz pisal pri tvojej otazke o krizoch templarov a teutoncov - neexistuje univerzalny varkoc u radovych rytierov, tak ako neexistuje univerzalny kostym - menili sa v zavislosti od doby, zostavali len farby ich radov (a dokonca aj tie sa obcas menili)

takze hladaj, hladaj a este raz hladaj, nikto ti tu zadarmo nic len tak na tanieri pod nos nestrci, nech o to ziadas x-krat, najprv musis ukazat snahu

www.kompania.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Boss
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Ne Nov 11, 2007 10:05 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

OK.
Návrat hore
miso
Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006

PríspevokZaslal: Po Nov 12, 2007 6:43 am    Predmet: Odpovedať s citátom

nenasiel knihu?
skus tieto, mozno nieco pomozu

A. Bridge- Krížové výpravy
Ernle Bradford - Řádoví rytíři (to je ta,co som spominal)
John Matthews - Bojovnici středověku
Jaroslav Šedivý - Tajemství a hříchy rytířú templárských
James Wasserman - Templáři a asasinové

...snad ineco z toho vo vasej kniznici maju (malo by to vsetko byt v oddeleni odbornej literatury)
Boss
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Po Nov 12, 2007 5:36 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Jo diki moc servant Smile Smile Smile
Návrat hore
Scar
Tlčhuba

Založený: 12 Júl 2006

PríspevokZaslal: Ut Nov 13, 2007 10:49 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Vidím že len jeden príspevok doteraz naozaj niečo poradil, nejakú literatúru, tak skús fóra ako:

http://bozi-bojovnici.heavenforum.com/index.htm
www.livinghistory.cz
www.livinghistory.sk

Na takychto strankach sa ľudia často podelia, ak vyjde nejaká nová kniha. Hlavne ak ju odporúčajú ostatným.
Nedá sa veriť všetkému. Napr. takí chudáci Templári, čo všetko sa na nich nakydalo v súvislosti so "svätým grálom" napr. takými pseudohistorikmi ako sú Baigent, Leigh, Lincoln.... proste hrúúúza.

Naposledy upravil Scar dňa St Nov 14, 2007 11:45 am, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Andrej Kakos - Kakac
Tlčhuba

Založený: 31 Júl 2006

PríspevokZaslal: St Nov 14, 2007 11:09 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Ak niekoho zaujima tema kriziackych vyprav odporucil by som na zaciatok knizku Hroch a Hrochova: Krizaci v Levante. Tato knizka ohromne dobre cita a aj po faktickej stranke je na zakladny prehlad velmi dobra. A co sa tyka kriziackych bitiek, odporucil by som prve dva zvazky Kovarikovych Rytierskych bitiek a osudov.
Co sa tyka zivotopisov z tohoto obdobia mozem odporucit Friedricha Barbarossu (Friedrich I. Hohenstaufen)- nie len co sa tyka krizovej vypravy ale hlavne bojov v Taliansku - velni poucne ctivo. Samozrejme aj zivotopisy svatych co mali co do cinenia s krizovymi vypravami: napr Frantisek z Assisi.
Naopak zivotopis Richarda I. (Vydavatelstvo Ikar) bol podla mna hodne podpriemerny a o nicom. O Templaroch bola slusna knizka P.P.Read: Templari. O Johanitoch napr. Radovi rytiri (uz bolo spominane vyssie). O Teutoncoch som zatial niz necital (Len umelecku literaturu Kerner: Pisecna Kosa alebo Udoli vcel). Jednoducho treba zhanat - podla mna hoodne z tychto knih sa bude nachadzat po knizniciach.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Scar
Tlčhuba

Založený: 12 Júl 2006

PríspevokZaslal: St Nov 14, 2007 11:59 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Boss: Ak máš záujem o nejaké ospreye (elektronické knihy v angličtine s peknými obrázkami) ohľadom rytierskych rádov ich pár mám, tak ma kontaktuj na icq.
Boss
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: St Nov 14, 2007 1:55 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Diki Scar Smile Smile Smile
MOc si my pomohol to bozi bojovnici je dobre a ak ti to nevadi stou knihou by som sa obratil na teba teda icq.
Lebo Topolcianska kniznica to je hruza Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Dik Very Happy
Návrat hore
Daniel Holeček - Triarius
Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006

PríspevokZaslal: Št Nov 15, 2007 12:00 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no aby to nevyzeralo, ze len buzerujem a neporadim - Josef Dolejší - Duch smaragdového kříže - kniha o Lazarianoch

www.kompania.sk
Návrat hore
Boss
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Št Nov 15, 2007 5:26 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ó no super vyskusam Smile
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Prejdi na: