Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Andrej Kakos - Kakac Tlčhuba
Založený: 31 Júl 2006 Príspevky: 139
|
Zaslal: Ut Sep 18, 2007 10:29 am Predmet: Medicina 15/16 stor. |
|
|
Caute,
nevedel by mi niekto poradit nejaku literaturu po pripade webku co sa zaobera historiou mediciny? Islo by mi najma o obrazove dokumentacie nastrojov, nadobiek, nositok a tak dalej. Nasiel som jednu zaujimavu knizku, ale stoji vazne mrte a nie je dostupna http://www.artforum.sk/index.php?mod=catalog§ion=1&detail=3088 nemate ju nahodou niekto a nevedeli by ste povedat ci obsahuje nieco ako som popisal vyssie (informacie o nej su vazne dost skupe)?
Diki moc vopred |
|
Návrat hore |
|
|
miso Tlčhuba
Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: Ut Sep 18, 2007 10:47 am Predmet: |
|
|
skus knihu o rade sv. Jána (Rádoví rytíři), v kazdom obdobi je tam ciastocne popisana ich medicina (samozrejme kniha sa nou samostatne nezaobera,ale urcite tam najdes nieco zaujimave) _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
|
|
Zaslal: Ut Sep 18, 2007 12:36 pm Predmet: |
|
|
Jo, tu knihu mam doma, ale nie je tam ziadna obrazova priloha co sa tyka vybavenia spitalu a nie som si isty ci je vybavenie popisane v texte. Skor som mal na mysli nieco take... Ale inak diki moc za pripomenutie, este si pozrem ci tam nahodou nie je aspon zoznam vybavenia a materialu. |
|
Návrat hore |
|
|
Marián Baran Tlčhuba
Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 226
|
Zaslal: Ut Sep 18, 2007 1:43 pm Predmet: |
|
|
Nazdar. Na obdobie landsknechtov/reislauferov je cosi v Ospeyoch - Warrior 49 - Landsknecht soldier 1486 - 1560. Konkretne na strane 28. Sice tam toho nie je vela, ale je tam prave obrazok rezuceho feldarzta a vedla neho stoji stol, na ktorom ma rozlozene svoje udelatka. Snad pomoze. _________________ Under Jolly Roger |
|
Návrat hore |
|
|
|
Zaslal: Ut Sep 18, 2007 3:15 pm Predmet: |
|
|
Diki, moc, vidis do Ospreyov som sa nekukol. Inak Barborka nasla velmi zaujimave fotecky na nete: http://www.aufgebot1474.de/index2.htm potom treba kliknut na link Veste Coburg 2006 v sekcii Galerien. |
|
Návrat hore |
|
|
jany -jan kober Bežný tlachal
Založený: 16 Jún 2006 Príspevky: 81 Bydlisko: Stará Ľubovňa
|
|
Návrat hore |
|
|
Filip Lampart Tlčhuba