Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
igor vitovič Tlčhuba
Založený: 25 Nov 2006 Príspevky: 419 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: Po Feb 12, 2007 6:16 pm Predmet: Ceny v stredoveku. |
|
|
niekde som to uz videl no neviem kde. chcel by som vediet ake boli ceny zbrani, kona, mecov, helmy a podobnej vyzbroje v stredoveku alebo aj inych obdobiach. moze byt v zlatych, no radsej v naturaliach ako kravy, ovce, koze a tak podobne. ak nieco mate alebo vas nieco napada, budem vdacny. staci len odkaz na stranku alebo tak. _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Gelbhaar Bežný tlachal

Založený: 15 Jan 2007 Príspevky: 22 Bydlisko: Schemnitz
|
|
Návrat hore |
|
 |
AElfgar Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 158
|
Zaslal: Po Feb 12, 2007 8:57 pm Predmet: |
|
|
Tu su ceny v ranostredovekej Britanii a su tam aj niektore ceny zo Zapadnej a Strednej Europy:
http://www.regia.org/misc/costs.htm
Je to po anglicky samozrejme. |
|
Návrat hore |
|
 |
harlequin Bežný tlachal

Založený: 23 Jún 2006 Príspevky: 66
|
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
|
Zaslal: Po Feb 12, 2007 11:04 pm Predmet: |
|
|
Helbhaar parada. toto som chcel i ked tam nieje kruzkova kosela . no nepasuje mi tam ze 60 striel do kuse je na urovni spodnej kosele. no inak parada. velmi pekne dakujem. mas moju uctu (za pitomu stranku) ne ze by sa iny nesnazili  _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
alois Tlčhuba
Založený: 17 Okt 2006 Príspevky: 102
|
Zaslal: Po Feb 12, 2007 11:32 pm Predmet: |
|
|
igor vitovič napísal: | Helbhaar parada. toto som chcel i ked tam nieje kruzkova kosela . no nepasuje mi tam ze 60 striel do kuse je na urovni spodnej kosele. no inak parada. velmi pekne dakujem. mas moju uctu (za pitomu stranku) ne ze by sa iny nesnazili  |
na tej stranke co ti poslal Aeflgar mas aj kruzkovu koselu - mailshirt a pritom je C co znaci cenu v strednej europe...
potom sa da lahko prepocitat, kolko to stalo v cechach, lebo je tam uvedeny hmotnostny ekvivalent v striebre. mne vyslo ze kruzkovka stala cca 3,5 kop grosov, resp. 4,5 dobrej kravy
 |
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
|
Zaslal: Ut Feb 13, 2007 7:33 am Predmet: |
|
|
jaj tak pardon. nevsimol som.  _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Ivan Krajčovic Bežný tlachal
Založený: 12 Sep 2006 Príspevky: 90
|
Zaslal: Pi Feb 16, 2007 12:09 pm Predmet: |
|
|
Nieco som o cenach cital aj v knihach od Petra Klucinu. Skus si pozicat niekde v kniznici. _________________ Dokud nebudou uvedomeli, nebudou se bourit, a dokud se nevzbouri, nemohou se stat uvedomelymi. |
|
Návrat hore |
|
 |
Dano Bežný tlachal
Založený: 16 Jan 2007 Príspevky: 57 Bydlisko: Czeklész
|
Zaslal: Po Mar 05, 2007 11:26 am Predmet: |
|
|
ivankraj napísal: | Nieco som o cenach cital aj v knihach od Petra Klucinu. Skus si pozicat niekde v kniznici. |
pametam si jednu cenu, svedska armada ziskala vypalne a rozdelili to vojakom a pesiakovi sa uslo 15 ore co bolo na zajdlik palenky, tak si viete predstavit jak ta armada potom vyzerala  |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
|
Návrat hore |
|
 |
|