Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Rado Striha - Banán Mladší údržbár

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 75 Bydlisko: Banská Bystrica
|
Zaslal: St Aug 02, 2006 12:48 pm Predmet: Farbené vlasy - ano či nie? |
|
|
Pri jednej nedavnej rozprave s jednou mladou diovkou venujúcou sa histerickému šermu sa vyskytla otázka farbenia vlasov, najmä u žien.
Preto sa pýtam cteného publika, aký má ono na to názor... _________________ Banán |
|
Návrat hore |
|
 |
woden Tlčhuba
Založený: 24 Máj 2006 Príspevky: 224
|
Zaslal: Po Aug 07, 2006 2:06 pm Predmet: |
|
|
Kludne farbit pokial to moc nekrici.
(napr. modra a pod.) |
|
Návrat hore |
|
 |
Belička Ivan Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 270 Bydlisko: Banska Bystrica
|
Zaslal: Po Aug 07, 2006 3:16 pm Predmet: |
|
|
potom uz lepsie oranzová
ak farbiť tak len henou alebo dobovým farbivom a to neviem či si niekto dá toľko námahy |
|
Návrat hore |
|
 |
Belička Ivan Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 270 Bydlisko: Banska Bystrica
|
Zaslal: Po Aug 07, 2006 5:43 pm Predmet: |
|
|
Ale pravdu povediac ak si vlasy farbí chlop tak vyzerá ako kkt.
a dokonca sa to skoro rýmuje  |
|
Návrat hore |
|
 |
tarkil Tlčhuba

Založený: 27 Sep 2006 Príspevky: 236 Bydlisko: bratislava
|
Zaslal: St Sep 27, 2006 6:54 am Predmet: |
|
|
no neviem, neviem, ci kludne farbit, ide o to co robia. ked sa len tak tvaria ze robia serm, kludne mozu byt aj v kanadach aj v riflach aj zafarbeny. nieje v tom problem, pokial je to o niecom inom, fakt zalezi kolko a kde tej farby je, pripadne ake odtiene, a v neposlednom rade zalezi aj od obdobia ake robia.  |
|
Návrat hore |
|
 |
Regis Bežný tlachal

Založený: 29 Sep 2006 Príspevky: 31 Bydlisko: BA - Nove mesto
|
Zaslal: Ne Okt 01, 2006 5:49 pm Predmet: :-/ |
|
|
No podla mna ak niekto chce robit historicky serm naozaj, a tou historiou aj chce žit , nie len z nejakeho rozmaru tak sa asi farbit ani nebude  |
|
Návrat hore |
|
 |
Alchy Tlčhuba

Založený: 14 Sep 2006 Príspevky: 305 Bydlisko: Pozsony - Dévényújfalu - (BA)
|
Zaslal: Št Okt 19, 2006 9:59 pm Predmet: |
|
|
Ak msa farbí z 1 farby na druhú, napr blondýna na čierno (tzv. umelá inteligencia...), alebo niečo, čo nekričí...
A ak áno - čepiec a basta.
Alebo ešte rola bosorky.
A farbiť sa ako chlop? že by som došiel raz za blonďáka? Hmmmm |
|
Návrat hore |
|
 |
strbka Regrút
Založený: 03 Nov 2006 Príspevky: 1
|
Zaslal: Pi Nov 03, 2006 12:03 pm Predmet: |
|
|
prešla som rôznymi farbami, ale zrejme to až tak nevadilo nikomu (žiadne komenty k tomu neboli)... jasné, že farbiť. aj používať make - up. a určite aj zubnú kefku a holiť si nohy... no a čo, že historický šerm... ale žijem aj v súčasnosti  |
|
Návrat hore |
|
 |
deCarabas Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006 Príspevky: 466
|
Zaslal: So Nov 04, 2006 2:49 pm Predmet: |
|
|
strbka: absolut suhlas. Serm je konicek a kvoli konicku sa zo mna nestane humusak. Alebo ste uz videli niekoho, kto zbiera detske vlaciky aby chodil vo vystroji strojvodcu? Sukromny zivot by nemal trpiet na ukor konicka. |
|
Návrat hore |
|
 |
Kollomlynske - M.Kollar Bežný tlachal

Založený: 21 Máj 2006 Príspevky: 28 Bydlisko: bb
|
Zaslal: So Nov 04, 2006 5:10 pm Predmet: |
|
|
Ja osobne nemam nic proti farbeniu vlasov, ale vsetko by malo byt v medziach. Ked sa hrame na historicnost, mali by prevladat le take farby vlasov, ktore su realne v tom danom obdobi. Vyzera to dost blbo, ak ma dievca na hlave nejaku kriklavu farbu, pripadne melir z troch farieb, abo je ostrihane na kratko, co je uplne nedobove. |
|
Návrat hore |
|
 |
Tulkas Tlčhuba

Založený: 26 Aug 2006 Príspevky: 134 Bydlisko: Samonhakdžratktlaktlal
|
Zaslal: So Nov 04, 2006 10:17 pm Predmet: Farebne vlasy |
|
|
Reakcia na vyzsie tri prispevky:)
Suhlasim, pozrite si napriklad vsetky dobove malby. Gotici takeho Memlinga a renesancni zas Michelangella. Na ziadnej fotke, nieje zenske(ostatne ani muzske telo) zobrazene s ochlpenim(nehovorim o intimnych castiach). Mozno je to slepa ulicka, kazdopadne, stredovek ani neskorsie obdobia "temna" ako sa to zvykne tvrdit neboli az take pozadu s hygienou.
Ostatne taky Egypt..sice to bolo davno, ale ovplyvnil Rimanov, neskor moslimov-Turkov, ty potom zase Kriziakov..bla bla
S farbenim vlasov je to uz horsie. Ale tiez su zaznamenane vsakove methody..(take vtacie bobky..hmmm..amesamis)..ale, ak to nekrici a je to prirodne, nieje co riesit..vobec.
Na zaver..kazdy sa rozhoduje sam: historizujuci alebo historicky serm? |
|
Návrat hore |
|
 |
deCarabas Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006 Príspevky: 466
|
Zaslal: Ne Nov 05, 2006 10:10 am Predmet: |
|
|
Tulkas: je pravda, ze zeny v Rime si odstranovali ochlpenie v podpazusi. Len neviem, ako to pokracovalo, ked Rim zanikol, pochybujem, ze to vydrzalo. |
|
Návrat hore |
|
 |
Tulkas Tlčhuba

Založený: 26 Aug 2006 Príspevky: 134 Bydlisko: Samonhakdžratktlaktlal
|
Zaslal: Ne Nov 05, 2006 12:54 pm Predmet: Chlpy, vlasy a ine radosti |
|
|
..no, priznavam, ze to je moja hypoteza(tzn. ze tomu nasvedcuju vsetky premna dostupne informacie,teda moze to byt nepresne/mylne ). Hladam teraz ten clanok, bola to HR, clanok o rimskych kupeloch. Kazdopadne v knihe Kriziacke vypravy(taky paperback so zlatym obalom na ktorom je tusim karolinsky kon zo sachu)je pisane, ako boli kriziaci po dobyti Konstantinopolu znechuteni szenstelym zivotom byzantincov..
Ak je to zavadzajuce, ospravedlnujem sa..tiez ze to taham tak dohlbky(mozno by sa moje prispevky uzivili v inej teme.. ) |
|
Návrat hore |
|
 |
Alchy Tlčhuba

Založený: 14 Sep 2006 Príspevky: 305 Bydlisko: Pozsony - Dévényújfalu - (BA)
|
Zaslal: Ne Nov 05, 2006 4:07 pm Predmet: Holenie |
|
|
Obávam sa, že to znechutenie z byzantíncov bolo už len z toho, že sa často umývali. Ale to holenie, to bolo hlavne u Arabov. Križiaci to zistili tak, že pozvanie k nejakému tomu činiteľovi arabskému znamenalo najprv kúpel, potom vyholiť a hajdemo na hostinu. Takže tu to pocítili sami na vlastnej koži. No a to umývanie - to sa zmenilo samo teplom. Skús sa pri +35 neumyť mesiac... |
|
Návrat hore |
|
 |
Filip Lampart Tlčhuba

Založený: 28 Jún 2006 Príspevky: 106 Bydlisko: Antiqua Liblo et Eperies
|
Zaslal: Po Nov 06, 2006 5:40 pm Predmet: |
|
|
Ja som sa stretol s tým, ze ideal rytiera vobec nebol chlap hrubej sili s mohutnou bradou a dlhými vlasmi. Práve naopak, bol nahladko oholený s maximálne dlhými vlasmi po plecia. A to len kvoli tomu, ze musel byt predsa fesak, ktorý sa pači ženám, a vôbec takto pôsobil ovela kulturnejsie a dával najavo svoju majestatnost. A k tomu este dlhe vlasy a brada zle sa nosili s brnenim. Az rytierske rady zacali s nosením dlhsich vlasov a brady a to len kvoli prejavu pokánia. Sv. Bernard ked to zistil bol tym velmi nadsený a tak to odporucil aj ostatným rytierom, ale aj tak sa to nepresadilo, ved si len pozrite sudobe znázornenia rytierov. su bez brady a dlhych vlasov. Ak sa chcete o tom presvedcit precitajte si knihu J. le Goff: Stredoveky clovek a jeho svet.
Philippus |
|
Návrat hore |
|
 |
setsuna Regrút
Založený: 04 Dec 2006 Príspevky: 6 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Po Dec 04, 2006 4:58 pm Predmet: |
|
|
Farbenie vlasov je úplne v poriadku pokiaľ sa držíme reálnych farieb. Čo sa týka holenia. Ženy áno, muži nie. Ja mám rada bradatých a dlhovlasých. No a farbenie vlasov u mužov? Je to trochu zvláštne, ale poznám aj prípady kde to dotyčnému pomohlo tak povediac ku kráse a až celkovej zmene osobnosti. Myslím že Cassanova vie o kom hovorím.[/u] |
|
Návrat hore |
|
 |
Chico Bežný tlachal

Založený: 05 Aug 2006 Príspevky: 59 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Pi Jan 05, 2007 2:48 pm Predmet: |
|
|
Osobne sa prikláňam k názoru Alchyho:
Keď sa slečna (či pán) prefarbí hoc aj fialovo, alebo sa ostrihá, nech si na hlavu dá čepiec (pán nejakú čapicu). Videl som šermiarku s cornrowmi na hlave a poviem vám, že to v období gotiky vyzeralo príšerne.
To Philippus: v knihe Templári som čítal niečo iného o tej brade a dlhých vlasoch u rádových rytierov. Aby sa zamedzilo zženštilosti a "sodomii" v rádoch, museli mat rytieri krátke vlasy a brady.
Zostrihy však podliehali móde. V celom Manesskom kodexe maju chlapi vlasy po ramená a len veľmi málo z nich malo bradu.
Niečo som sa však rozprával s p. Kozom o ženách- žoldnierkach. Vraj sa v neskorom stredoveku vyskytovali (boli vraj aj v armáde Johanky z Arku), no strihali sa ako chlapi a tak sa aj obliekali. No bola to hamba. Nevie o tom niekto niečo viacej? |
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
Založený: 25 Nov 2006 Príspevky: 419 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: Pi Jan 05, 2007 5:14 pm Predmet: |
|
|
cornrow - to su vrkoce pletene popri hlave jak Sean Paul?? bo i ja take obcas nosim . inak obcas prefarbim vlasy z mojho mahagonu na ciernu. reku tak. a inak ten raad co mal cervene krize (na velku hanbu neviem ale len momentalne. johaniti ci templari abo maltezsky templari??) oni nosili brady a holili si hlavy . taze tak. _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Chico Bežný tlachal

Založený: 05 Aug 2006 Príspevky: 59 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Pi Jan 05, 2007 11:05 pm Predmet: |
|
|
To Igor Vitovič: No zhadzovať účesy sa samozrejme neodvážim, veď aj sa si na temene na vystúpenia splietam vlasy do francúzskeho vrkoča aby mi nelietali kade tade, no nie do štýlu Sean Paul ako si napísal. Niekedy to skrátka funkčné je, niekedy je to skôr na škodu. Žiaľ, nestretol som sa so žiadnym vyobrazením, kde by sa účes typu "cornrow" zachoval v stredoveku (film Braveheart nepovažujem za hodnoverný dobový materiál )
Proti tomu, aby si šermiari (alebo šermiarky poväčšinou ) prefarbovali vlasy nič nenamietam ani ja, ale mala by to byť "prirodzená" farba na nejakú "prirodzenú". Pokiaľ už to musí byť nejaká trojfarebná "krikľavina", kľudne, no podľa môjho názoru to nevyzerá príliš dôverihodne voči divákom. Preto by som to riešil nejakou pokrývkou hlavy.
Červené kríže mali najskôr v rádovom znaku templári a neskôr aj johaniti (myslím, že to bolo až vtedy, keď dostali Maltu, ruku do ohňa by som veru za to ale nedal), no o tom, že by v regulách niektorý z nich mal vyholovanie hlavy som nikde nečítal. Len to, že mali mať krátke vlasy a bradu. |
|
Návrat hore |
|
 |
Pan Martin z Vysoke Regrút
Založený: 14 Jan 2007 Príspevky: 1 Bydlisko: Väčšinou Poprad
|
Zaslal: Po Jan 22, 2007 11:30 pm Predmet: Re: Farebne vlasy |
|
|
nmooo, ked prišli francúzky vojaci r.1805 na Moravu aby svedli vítazný boj u Slavkova tak sa zachoval ich opis dievčat na tomto území, nepamätám si už presne ale bolo tam: "...že sú chlpaté jak opice..." ktovie kde asi:-) No a to farbenie vlasov? Ak už chcú tak nech si ich farbia až po lete, ked je po väčšine akcií alebo nosia čepiec, ale to nosit nebudú,pretože sa im ho nechce ušiť a ak si už aj ušijú tak väčšinou z nejakej peknej lesklej látky:-)) |
|
Návrat hore |
|
 |
|