Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Farbené vlasy - ano či nie?
Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Rado Striha - Banán
Mladší údržbár

Založený: 14 Jún 2006

PríspevokZaslal: St Aug 02, 2006 12:48 pm    Predmet: Farbené vlasy - ano či nie? Odpovedať s citátom

Pri jednej nedavnej rozprave s jednou mladou diovkou venujúcou sa histerickému šermu sa vyskytla otázka farbenia vlasov, najmä u žien.
Preto sa pýtam cteného publika, aký má ono na to názor...
woden
Tlčhuba

Založený: 24 Máj 2006

PríspevokZaslal: Po Aug 07, 2006 2:06 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Kludne farbit pokial to moc nekrici.

(napr. modra a pod.)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Belička Ivan
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Aug 07, 2006 3:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

potom uz lepsie oranzová
Twisted Evil
ak farbiť tak len henou alebo dobovým farbivom a to neviem či si niekto dá toľko námahy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Belička Ivan
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Aug 07, 2006 5:43 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ale pravdu povediac ak si vlasy farbí chlop tak vyzerá ako kkt.

a dokonca sa to skoro rýmuje Mr. Green
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
tarkil
Tlčhuba

Založený: 27 Sep 2006

PríspevokZaslal: St Sep 27, 2006 6:54 am    Predmet: Odpovedať s citátom

no neviem, neviem, ci kludne farbit, ide o to co robia. ked sa len tak tvaria ze robia serm, kludne mozu byt aj v kanadach aj v riflach aj zafarbeny. nieje v tom problem, pokial je to o niecom inom, fakt zalezi kolko a kde tej farby je, pripadne ake odtiene, a v neposlednom rade zalezi aj od obdobia ake robia. Wink
Návrat hore
Regis
Bežný tlachal

Založený: 29 Sep 2006

PríspevokZaslal: Ne Okt 01, 2006 5:49 pm    Predmet: :-/ Odpovedať s citátom

No podla mna ak niekto chce robit historicky serm naozaj, a tou historiou aj chce žit , nie len z nejakeho rozmaru tak sa asi farbit ani nebude Razz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Alchy
Tlčhuba

Založený: 14 Sep 2006

PríspevokZaslal: Št Okt 19, 2006 9:59 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ak msa farbí z 1 farby na druhú, napr blondýna na čierno (tzv. umelá inteligencia...), alebo niečo, čo nekričí...
A ak áno - čepiec a basta.
Alebo ešte rola bosorky.
A farbiť sa ako chlop? že by som došiel raz za blonďáka? Hmmmm
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
strbka
Regrút

Založený: 03 Nov 2006

PríspevokZaslal: Pi Nov 03, 2006 12:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

prešla som rôznymi farbami, ale zrejme to až tak nevadilo nikomu (žiadne komenty k tomu neboli)... jasné, že farbiť. aj používať make - up. a určite aj zubnú kefku a holiť si nohy... no a čo, že historický šerm... ale žijem aj v súčasnosti Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
deCarabas
Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006

PríspevokZaslal: So Nov 04, 2006 2:49 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

strbka: absolut suhlas. Serm je konicek a kvoli konicku sa zo mna nestane humusak. Alebo ste uz videli niekoho, kto zbiera detske vlaciky aby chodil vo vystroji strojvodcu? Sukromny zivot by nemal trpiet na ukor konicka.
Návrat hore
Kollomlynske - M.Kollar
Bežný tlachal

Založený: 21 Máj 2006

PríspevokZaslal: So Nov 04, 2006 5:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja osobne nemam nic proti farbeniu vlasov, ale vsetko by malo byt v medziach. Ked sa hrame na historicnost, mali by prevladat le take farby vlasov, ktore su realne v tom danom obdobi. Vyzera to dost blbo, ak ma dievca na hlave nejaku kriklavu farbu, pripadne melir z troch farieb, abo je ostrihane na kratko, co je uplne nedobove.
Návrat hore
Tulkas
Tlčhuba

Založený: 26 Aug 2006

PríspevokZaslal: So Nov 04, 2006 10:17 pm    Predmet: Farebne vlasy Odpovedať s citátom

Reakcia na vyzsie tri prispevky:)

Suhlasim, pozrite si napriklad vsetky dobove malby. Gotici takeho Memlinga a renesancni zas Michelangella. Na ziadnej fotke, nieje zenske(ostatne ani muzske telo) zobrazene s ochlpenim(nehovorim o intimnych castiach). Mozno je to slepa ulicka, kazdopadne, stredovek ani neskorsie obdobia "temna" ako sa to zvykne tvrdit neboli az take pozadu s hygienou.
Ostatne taky Egypt..sice to bolo davno, ale ovplyvnil Rimanov, neskor moslimov-Turkov, ty potom zase Kriziakov..bla bla Rolling Eyes

S farbenim vlasov je to uz horsie. Ale tiez su zaznamenane vsakove methody..(take vtacie bobky..hmmm..amesamis)..ale, ak to nekrici a je to prirodne, nieje co riesit..vobec.

Na zaver..kazdy sa rozhoduje sam: historizujuci alebo historicky serm?
Návrat hore
deCarabas
Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006

PríspevokZaslal: Ne Nov 05, 2006 10:10 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Tulkas: je pravda, ze zeny v Rime si odstranovali ochlpenie v podpazusi. Len neviem, ako to pokracovalo, ked Rim zanikol, pochybujem, ze to vydrzalo.
Návrat hore
Tulkas
Tlčhuba

Založený: 26 Aug 2006

PríspevokZaslal: Ne Nov 05, 2006 12:54 pm    Predmet: Chlpy, vlasy a ine radosti Odpovedať s citátom

..no, priznavam, ze to je moja hypoteza(tzn. ze tomu nasvedcuju vsetky premna dostupne informacie,teda moze to byt nepresne/mylne Embarassed ). Hladam teraz ten clanok, bola to HR, clanok o rimskych kupeloch. Kazdopadne v knihe Kriziacke vypravy(taky paperback so zlatym obalom na ktorom je tusim karolinsky kon zo sachu)je pisane, ako boli kriziaci po dobyti Konstantinopolu znechuteni szenstelym zivotom byzantincov..

Ak je to zavadzajuce, ospravedlnujem sa..tiez ze to taham tak dohlbky(mozno by sa moje prispevky uzivili v inej teme.. Rolling Eyes )
Návrat hore
Alchy
Tlčhuba

Založený: 14 Sep 2006

PríspevokZaslal: Ne Nov 05, 2006 4:07 pm    Predmet: Holenie Odpovedať s citátom

Obávam sa, že to znechutenie z byzantíncov bolo už len z toho, že sa často umývali. Ale to holenie, to bolo hlavne u Arabov. Križiaci to zistili tak, že pozvanie k nejakému tomu činiteľovi arabskému znamenalo najprv kúpel, potom vyholiť a hajdemo na hostinu. Takže tu to pocítili sami na vlastnej koži. No a to umývanie - to sa zmenilo samo teplom. Skús sa pri +35 neumyť mesiac...
Návrat hore
Filip Lampart
Tlčhuba

Založený: 28 Jún 2006

PríspevokZaslal: Po Nov 06, 2006 5:40 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja som sa stretol s tým, ze ideal rytiera vobec nebol chlap hrubej sili s mohutnou bradou a dlhými vlasmi. Práve naopak, bol nahladko oholený s maximálne dlhými vlasmi po plecia. A to len kvoli tomu, ze musel byt predsa fesak, ktorý sa pači ženám, a vôbec takto pôsobil ovela kulturnejsie a dával najavo svoju majestatnost. A k tomu este dlhe vlasy a brada zle sa nosili s brnenim. Az rytierske rady zacali s nosením dlhsich vlasov a brady a to len kvoli prejavu pokánia. Sv. Bernard ked to zistil bol tym velmi nadsený a tak to odporucil aj ostatným rytierom, ale aj tak sa to nepresadilo, ved si len pozrite sudobe znázornenia rytierov. su bez brady a dlhych vlasov. Ak sa chcete o tom presvedcit precitajte si knihu J. le Goff: Stredoveky clovek a jeho svet.

Philippus
Návrat hore
setsuna
Regrút

Založený: 04 Dec 2006

PríspevokZaslal: Po Dec 04, 2006 4:58 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Farbenie vlasov je úplne v poriadku pokiaľ sa držíme reálnych farieb. Čo sa týka holenia. Ženy áno, muži nie. Ja mám rada bradatých a dlhovlasých. No a farbenie vlasov u mužov? Je to trochu zvláštne, ale poznám aj prípady kde to dotyčnému pomohlo tak povediac ku kráse a až celkovej zmene osobnosti. Myslím že Cassanova vie o kom hovorím.[/u]
Návrat hore
Chico
Bežný tlachal

Založený: 05 Aug 2006

PríspevokZaslal: Pi Jan 05, 2007 2:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Osobne sa prikláňam k názoru Alchyho:
Keď sa slečna (či pán) prefarbí hoc aj fialovo, alebo sa ostrihá, nech si na hlavu dá čepiec (pán nejakú čapicu). Videl som šermiarku s cornrowmi na hlave a poviem vám, že to v období gotiky vyzeralo príšerne.

To Philippus: v knihe Templári som čítal niečo iného o tej brade a dlhých vlasoch u rádových rytierov. Aby sa zamedzilo zženštilosti a "sodomii" v rádoch, museli mat rytieri krátke vlasy a brady. Smile
Zostrihy však podliehali móde. V celom Manesskom kodexe maju chlapi vlasy po ramená a len veľmi málo z nich malo bradu.

Niečo som sa však rozprával s p. Kozom o ženách- žoldnierkach. Vraj sa v neskorom stredoveku vyskytovali (boli vraj aj v armáde Johanky z Arku), no strihali sa ako chlapi a tak sa aj obliekali. No bola to hamba. Nevie o tom niekto niečo viacej?
Návrat hore
igor vitovič
Tlčhuba

Založený: 25 Nov 2006

PríspevokZaslal: Pi Jan 05, 2007 5:14 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

cornrow - to su vrkoce pletene popri hlave jak Sean Paul?? bo i ja take obcas nosim Very Happy . inak obcas prefarbim vlasy z mojho mahagonu na ciernu. reku tak. a inak ten raad co mal cervene krize (na velku hanbu neviem ale len momentalne. johaniti ci templari abo maltezsky templari??) oni nosili brady a holili si hlavy Evil or Very Mad . taze tak.
Chico
Bežný tlachal

Založený: 05 Aug 2006

PríspevokZaslal: Pi Jan 05, 2007 11:05 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

To Igor Vitovič: No zhadzovať účesy sa samozrejme neodvážim, veď aj sa si na temene na vystúpenia splietam vlasy do francúzskeho vrkoča aby mi nelietali kade tade, no nie do štýlu Sean Paul ako si napísal. Niekedy to skrátka funkčné je, niekedy je to skôr na škodu. Žiaľ, nestretol som sa so žiadnym vyobrazením, kde by sa účes typu "cornrow" zachoval v stredoveku (film Braveheart nepovažujem za hodnoverný dobový materiál Wink )
Proti tomu, aby si šermiari (alebo šermiarky poväčšinou Very Happy ) prefarbovali vlasy nič nenamietam ani ja, ale mala by to byť "prirodzená" farba na nejakú "prirodzenú". Pokiaľ už to musí byť nejaká trojfarebná "krikľavina", kľudne, no podľa môjho názoru to nevyzerá príliš dôverihodne voči divákom. Preto by som to riešil nejakou pokrývkou hlavy. Very Happy

Červené kríže mali najskôr v rádovom znaku templári a neskôr aj johaniti (myslím, že to bolo až vtedy, keď dostali Maltu, ruku do ohňa by som veru za to ale nedal), no o tom, že by v regulách niektorý z nich mal vyholovanie hlavy som nikde nečítal. Len to, že mali mať krátke vlasy a bradu.
Návrat hore
Pan Martin z Vysoke
Regrút

Založený: 14 Jan 2007

PríspevokZaslal: Po Jan 22, 2007 11:30 pm    Predmet: Re: Farebne vlasy Odpovedať s citátom

nmooo, ked prišli francúzky vojaci r.1805 na Moravu aby svedli vítazný boj u Slavkova tak sa zachoval ich opis dievčat na tomto území, nepamätám si už presne ale bolo tam: "...že sú chlpaté jak opice..." ktovie kde asi:-) No a to farbenie vlasov? Ak už chcú tak nech si ich farbia až po lete, ked je po väčšine akcií alebo nosia čepiec, ale to nosit nebudú,pretože sa im ho nechce ušiť a ak si už aj ušijú tak väčšinou z nejakej peknej lesklej látky:-))
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší
Strana 1 z 3

Prejdi na: