Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Vlk Bežný tlachal

Založený: 03 Dec 2006 Príspevky: 61 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Po Jan 22, 2007 11:11 pm Predmet: Topánky |
|
|
Ahojte,nevie niekto z vas kde by som nasiel strihy na topanky z obdobia 14 až 15 storocia?Pripadne ci niekto nema nejaky katalog alebo nieco podobne.
Dakujem _________________ Nežijem aby som bojoval.Bojujem aby som žil. |
|
Návrat hore |
|
 |
Bystrík Holeček Tlčhuba

Založený: 17 Sep 2006 Príspevky: 348 Bydlisko: Trnava
|
|
Návrat hore |
|
 |
Ivan Krajčovic Bežný tlachal
Založený: 12 Sep 2006 Príspevky: 90
|
Zaslal: Ut Jan 23, 2007 8:14 am Predmet: boty |
|
|
www.livinghistory.cz - je tam navod na vyrobu prevratenych topanok. Da sa podla toho urobit vlastny strih. Tam su to boty na 11. - 12. storocie.
www.personal.utulsa.edu/~marc-carlson/shoe/SHOEHOME.HTM - tu su strihy, navody... ale v EN. Strihy na tejto stranke najdes v casti Shoe Designs and Discussions.
www.museums.ncl.ac.uk/archive/old_fotm/old_fotmmr98/ - nieco na 13.storocie
www.carillion.eastkingdom.org/WELD_convt.pdf - dobry strih na boty z 12.storocia
www.larp.com/midgard/shoes.htm - tu najdete boty, tuniky, pokryvky hlavy, nohavice... (11.stor)
www.doomlegends.com/maille/shoes.html - su tu nejake fotky topanok. Najdes tu aj navody na kruzkovanie.
www.the-exiles.org/essay/makingmedishoes.htm - a dalsi navodik na vyrobu strihu.
http://www.historicenterprises.com/ - sice e-shop (boty,oblecenie...). ziadne strihy (alebo som zle pozeral), ale boty a ostatne veci na fotkach su ganz gut.
No, ale ak nenajdes nic co si chcel(co ale urcite najdes) skus v GOOGLE vyhladat medieval shoe, alebo medieval boots, plus na strih skus pripisat patterns...
 _________________ Dokud nebudou uvedomeli, nebudou se bourit, a dokud se nevzbouri, nemohou se stat uvedomelymi. |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

Založený: 05 Nov 2006 Príspevky: 330 Bydlisko: Iglov
|
Zaslal: Ut Jan 23, 2007 2:47 pm Predmet: |
|
|
prevracacky nie su skor do ranneho stredoveku ? aj ked sedliac ich mohla pouzivat aj dlhsie _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Ut Jan 23, 2007 6:03 pm Predmet: |
|
|
Vlk: Vaverka vydal taku brozurku so strihmi, splas si, velmi mudra knizka... |
|
Návrat hore |
|
 |
Vlk Bežný tlachal

|
Zaslal: Ut Jan 23, 2007 8:09 pm Predmet: |
|
|
Olaff napísal: | Vlk: Vaverka vydal taku brozurku so strihmi, splas si, velmi mudra knizka... |
A nevies mi priblizne poradit kde by som ju tak mohol zohnat? _________________ Nežijem aby som bojoval.Bojujem aby som žil. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Ut Jan 23, 2007 8:34 pm Predmet: |
|
|
http://myschwerk.webzdarma.cz/
Tuto si najdi kontakt na Vaverku a skus sa mu ozvat, inak neviem. Viem, ze isty cas to chodilo aj po Slovensku, stalo to nieco okolo stovky, predavali to Cesi... Ale to je par rokov... Urcite su na SVK cierne kopie, ale myslim, ze aj tak toje lacne, na to, co vsetko v tom je... |
|
Návrat hore |
|
 |
Martin Tibenský Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 137 Bydlisko: TA
|
Zaslal: Ut Jan 23, 2007 10:32 pm Predmet: |
|
|
Hej opajcnuté z niekoľkých starších knižiek. (napr. dejiny hmotné kultury) _________________ Keby si mlčal bol by si filozofom, keďže si prehovoril stal si sa volom.
www.tsc.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Filip Lampart Tlčhuba

Založený: 28 Jún 2006 Príspevky: 106 Bydlisko: Antiqua Liblo et Eperies
|
Zaslal: St Jan 24, 2007 1:27 pm Predmet: |
|
|
deCarabas napísal: | Igor Vitovic: Cernoch s kordom? A co takto mulat Saint -Georges, milacik londynskej spolocnosti? Skladatel, hrac na violu a skvely sermiar. Nemyslim si, ze bolo nemozne vidiet cernocha so zbranou. A tak je to aj s Amikmi - ano, je to doost divny narod, su ujeti a obmedzeni, ale povedat, ze nieco nie je dobre, lebo je to americke je kratkozrake a pripomina mi sposob prave tych amikov... |
de Carabas - citas v knihe od Sindelara  _________________ Honore Et Gladio |
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: St Jan 24, 2007 1:40 pm Predmet: |
|
|
Piroha napísal: | prevracacky nie su skor do ranneho stredoveku ? aj ked sedliac ich mohla pouzivat aj dlhsie |
su skor rannostredoveke, ale aj neskor ich mohli pouzivat aj vyssie postaveni ludia(podla toho z coho boli vyrobene, ako boli zdobene atd.), aj ked do mody prisli boty s dlhou spickou a tak. sedlac nosila skor jednoduchsie boty typu: http://livinghistory.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=45 _________________ Dokud nebudou uvedomeli, nebudou se bourit, a dokud se nevzbouri, nemohou se stat uvedomelymi. |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

Založený: 05 Nov 2006 Príspevky: 330 Bydlisko: Iglov
|
Zaslal: St Jan 24, 2007 8:27 pm Predmet: |
|
|
ivankraj napísal: | Piroha napísal: | prevracacky nie su skor do ranneho stredoveku ? aj ked sedliac ich mohla pouzivat aj dlhsie |
su skor rannostredoveke, ale aj neskor ich mohli pouzivat aj vyssie postaveni ludia(podla toho z coho boli vyrobene, ako boli zdobene atd.), aj ked do mody prisli boty s dlhou spickou a tak. sedlac nosila skor jednoduchsie boty typu: http://livinghistory.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=45 |
to su krpce nie ? ale to co pises je mozne , sposob vyroby a kvalita materialu sa mohla zdokonalit tym padom boli aj nadaej vhodne. avsak aj tak si myslim ze ty zamoznejsi si mohli dovolit uz kvalitne boty _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Pi Jan 26, 2007 7:49 pm Predmet: |
|
|
no v podstate su to krpce _________________ Dokud nebudou uvedomeli, nebudou se bourit, a dokud se nevzbouri, nemohou se stat uvedomelymi. |
|
Návrat hore |
|
 |
Chico Bežný tlachal

Založený: 05 Aug 2006 Príspevky: 59 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Ut Feb 27, 2007 2:53 pm Predmet: |
|
|
S tým Vaverkou sú trošku problémy. Keď som si u neho minulý rok chcel objednať obe knižky (aj Obuv, aj Spodky a košele), tak mi slušne povedal, že i to nepošle, lebo poštovné by ma vyšlo na viacej ako obe brožúry dokopy a že si to mám objednať cez nejakého známeho v Čechách... Našťastie obe tie knihy som už zohnal, takže by som ti mohol eventuelne nejakú stránku preskenovať a poslať.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Vlk Bežný tlachal

|
Zaslal: Ut Feb 27, 2007 2:58 pm Predmet: |
|
|
No tak to by bolo super.....ja potrebujem strihy na topanky/cizmy s obdobia gotiky....
tak ked sa ti bude chciet budem vdacny....e-mail mam v profile
Diky _________________ Nežijem aby som bojoval.Bojujem aby som žil. |
|
Návrat hore |
|
 |
Chico Bežný tlachal

|
Zaslal: Ut Feb 27, 2007 4:04 pm Predmet: |
|
|
Piroha napísal: | este ze som to stihol pred deadline ale ak nieco chces a budem mat, kedykolvek |
Strih, alebo aspoň obrázok uhorských nohavíc zo 16.-17. stor. budú bohate stačiť. Potrebujem vidieť ako je tam riešený priestor v okolí "rázporku"  |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Ut Feb 27, 2007 4:06 pm Predmet: |
|
|
Podobne ako krytie, odporucam kontaktovat ludovkarov..... Pripadne nieco bude v sekcii Madarsky kostym na www.kostym.cz
Nic za to nechcem, Vaverku uz mam....
Naposledy upravil Milan Olaff Madlenák dňa Ut Feb 27, 2007 4:07 pm, celkom upravené 1 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
Chico Bežný tlachal

|
Zaslal: Ut Feb 27, 2007 4:24 pm Predmet: |
|
|
No neviem, či to riešil aj Palo, ale ja som sa s Majstrom o nich rozprával určite. Viem o tom, že vyzerali asi ako terajšie ľudovkárske, len sa dole nerozširovali. Rád by som to ale mal podložené nejakým materiálom. Materiály Catany som už zbrouzdal a dokonca som sa s ňou o tom aj rozprával, no nevedela ani ona presne povedať ako to bolo....  |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Ut Feb 27, 2007 4:28 pm Predmet: |
|
|
Myslim, ze lepsi podklad ako ludovkarske gate uz nesplasis... Krytie sa vezie s 16., 17., 18. storocim v celej Europe, neviem, preco by to nemalo sediet. A ked vezmeme do uvahy, z coho vychadzaju ludovkarske gate an nasom uzemi, podla mna by to mohlo v pohode sediet... |
|
Návrat hore |
|
 |
minue Bežný tlachal

Založený: 16 Dec 2006 Príspevky: 84 Bydlisko: SE
|
Zaslal: Ut Feb 27, 2007 4:37 pm Predmet: |
|
|
k tym topankam... co tu dal niekde Jany link na knihy na stiahnutie, tak jedna z nich bola aj cisto o topankach... _________________ za ohováranie sa odsudzovalo aj na vlastné vyzauškovanie a pojedanie psieho lajna každý týždeň v deň trhu |
|
Návrat hore |
|
 |
Lenka "Lenka" Tlčhuba

Založený: 26 Feb 2007 Príspevky: 251 Bydlisko: tam, kde sa vrany otacaju
|
Zaslal: Ne Mar 11, 2007 1:17 pm Predmet: |
|
|
Olaff napísal: | Vlk: Vaverka vydal taku brozurku so strihmi, splas si, velmi mudra knizka... |
fakt dobra, ja som podla toho uz usila trojo topanok a podotykam ze su nositelne  _________________ Forma sleduje funkciu.... (H.J. Sullivan)
Ornament je zločin .... (A. Loos)
Ušľachtilá jednoduchosť a tichá veľkosť (J.J. Winckelmann)
Architektúra je umelecký čin a dom stroj na bývanie (Le Corbusier)
50 - ročná lebka neandrtalca (Doc. Hoššo) |
|
Návrat hore |
|
 |
|