|
serm.sk Fórum pre a o šermiaroch
|
|
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Martin Fabian Tlčhuba
Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 242 Bydlisko: bratislava
|
Zaslal: Ne Mar 07, 2010 1:35 pm Predmet: |
|
|
Vážení pán barón, úzusom či dobrým zvykom býva, že v sekcii tejto ("Škola šermu") celými menami sa častujeme; karty si tak na stôl vykladáme a hanu bokom nechávame. Toť moja poznámka k ďalším vašim príspevkom diskusným.
A ak vaša maličkosť pochádza naozaj z kruhov modrokrvných, prepáčte mi trúfalosť moju, ale aj "baron meno priezvisko" je prípustnou formou.
s pozdravom orlov zlietajúcich z tatry na podolia,
Maťo _________________ http://sermiari.sk
Rozširujme šerm!
Nájdite nás na facebooku |
|
Návrat hore |
|
|
Marián Kostolný Tlčhuba
Založený: 21 Okt 2008 Príspevky: 611 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: Ne Mar 07, 2010 3:27 pm Predmet: |
|
|
Vážený pán barón,
ak dhovolia, rhád bhy shom rheaghoval na ich predhchádzajhúchi pchrísphevhokh, dhúfam, že tháto, fhormha a thentho sphôshob phíshania zhodhopvhedá Vašej urhodzhenhosthi/,
Teraz aj pre tých menej urodzených a "prešľachtených" zaujala ma jedna Vaša myšlienka vo Vašom predchádzajúcom príspevku, preto si ju dovolím citovať :" ....alebo len thak si vymýšlaju utoky,strehy,kryty pozy"
Rád by som sa Ich spýtal, ale ako vznikli všetky tie techniky čo sú šermiarských knihách? Určite ich tieý niekto vymyslel.
Nemyslím si, že by niekto v súčanosti vymyslel lepšie útoky a techniky ako už boli vymyslené kedysi. Je je možné, že keď majster písal knihu, tak všetky techniky, ktoré poznal by sa mu "nezmestili" do knižky, /treba si tiež uvedomiť , že v tom čase "technické prostriedky na zachytenie obrazu" neboli a všetko bolo potrebné kresliť / preto tam dal len tie, čo on sám uznal za vhodné, prípadne preto aby v tom bol nejaký systém a poriadok . /Ono, kedysi aj tí mastri nedali všetko do knižiek viď vyššie/
Osobne si však myslím, že to tzv. vymýšľanie techník, je véééééľké plus a to z toho dôvodu, že ľudia, čo to robia, tak rozmýšľajú pri tom čo robia, ako to robia a prečo to robia.
Jediné, čo môže vadiť je to, že týmito tzv. "vymyslenými technikami" sa môže "narušiť čistota zachovalého štýlu" ale to už je iná téma. _________________ Pozorovateľ |
|
Návrat hore |
|
|
Pavol Uličný Tlčhuba
Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: Ne Mar 07, 2010 4:42 pm Predmet: |
|
|
tak posledne 3 prispevky nemajú chybu... a nech ma Mato kludne aj zmaže ale je to šupa... |
|
Návrat hore |
|
|
Marián Kostolný Tlčhuba
Založený: 21 Okt 2008 Príspevky: 611 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: Ne Mar 07, 2010 9:27 pm Predmet: |
|
|
Ahoj Palo,
prepáč, ale teraz zasa raz nechápem, nevadí, to je asi môj údel.. _________________ Pozorovateľ |
|
Návrat hore |
|
|
woden Tlčhuba
Založený: 24 Máj 2006 Príspevky: 224
|
Zaslal: Ut Mar 09, 2010 9:35 am Predmet: |
|
|
Myslim ze ste ho zle pochopili vsetci.
To o vymyslani utokov strehov krytov a poz patrilo k ludom co sa im paci fantasy a podla fantasy si vymyslaju hmaty. Nieco ako ten fesak co ho daval marcipan do slamnika v tych teplakoch _________________ Man only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop. |
|
Návrat hore |
|
|
Pavol Uličný Tlčhuba
Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: Ut Mar 09, 2010 9:51 am Predmet: |
|
|
dragon twister? jj toho si pamätám |
|
Návrat hore |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|
|