Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Pi Jan 19, 2007 6:46 pm Predmet: Kovove nakoncia |
|
|
Zhanam kovove nakoncia na remienky, snurky ci stuhy. Ak by vedel niekto o niekom, kto pozna niekoho vyrobou tychto sa zaoberajuceho, uvital by som akykolvek ohlas. Vdaka. |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

Založený: 05 Nov 2006 Príspevky: 330 Bydlisko: Iglov
|
Zaslal: Pi Jan 19, 2007 8:05 pm Predmet: |
|
|
co to je ? mas obr ?
edit: uz asi viem co to je. _________________ Piroha
Naposledy upravil Matej Biroš dňa Po Jan 22, 2007 2:53 pm, celkom upravené 1 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
Tulkas Tlčhuba

Založený: 26 Aug 2006 Príspevky: 134 Bydlisko: Samonhakdžratktlaktlal
|
Zaslal: Ne Jan 21, 2007 7:49 pm Predmet: |
|
|
Este jedna otazocka do foroty..:
Skusal niekto robit nakoncie z mosadzneho "plechu"? Vyrazit tvar, obrusit, vyrazit dierky na nyty, Ozdobit vyrážaním nejakych ozdobok a tak? _________________ Res ad triarios venit! |
|
Návrat hore |
|
 |
Bacil Regrút

Založený: 06 Okt 2006 Príspevky: 9 Bydlisko: Zvolen
|
Zaslal: Po Jan 22, 2007 8:27 am Predmet: |
|
|
Tulkas napísal: | Este jedna otazocka do foroty..:
Skusal niekto robit nakoncie z mosadzneho "plechu"? Vyrazit tvar, obrusit, vyrazit dierky na nyty, Ozdobit vyrážaním nejakych ozdobok a tak? |
Ja som skusal - slo to...len som od toho upustil z dovodu dobre narazenych guli, ked som tym nakoncim pri behu sa sam seba slahol... _________________ Keď sa može mačka ježiť, tak sa môže ježko mačkať  |
|
Návrat hore |
|
 |
Tulkas Tlčhuba

Založený: 26 Aug 2006 Príspevky: 134 Bydlisko: Samonhakdžratktlaktlal
|
Zaslal: Po Jan 22, 2007 1:32 pm Predmet: |
|
|
...Outsch!...
Z akej hrubky si to robil. Ja by som poteboval len technologicky aspon naviest..
Mam takuto predstavu: Vyrazit polotovar neurcitych tvarov, obrusit hrany, nacrtnut relief, vyrazit dierky, doklepat relief-dozdobit..finito!
Chcel by som takto udolat jedno monstrozne nakoncie..dufam, ze sa neslahnem..  _________________ Res ad triarios venit! |
|
Návrat hore |
|
 |
Ivan Krajčovic Bežný tlachal
Založený: 12 Sep 2006 Príspevky: 90
|
Zaslal: Po Jan 22, 2007 2:58 pm Predmet: |
|
|
Tulkas napísal: | ...Outsch!...
Z akej hrubky si to robil. Ja by som poteboval len technologicky aspon naviest..
Mam takuto predstavu: Vyrazit polotovar neurcitych tvarov, obrusit hrany, nacrtnut relief, vyrazit dierky, doklepat relief-dozdobit..finito!
Chcel by som takto udolat jedno monstrozne nakoncie..dufam, ze sa neslahnem..  |
skusaj. ja to chystam robit niekedy teraz... ak to bude OK dam vediet o vyrobe... _________________ Dokud nebudou uvedomeli, nebudou se bourit, a dokud se nevzbouri, nemohou se stat uvedomelymi. |
|
Návrat hore |
|
 |
Bacil Regrút

|
Zaslal: Po Jan 29, 2007 11:29 am Predmet: |
|
|
Nuz ja som robil z 1mm plechu. Spekulujem ale o liatom bronze - ala 8-10 st. (ci 6-8.?) sa mi to dako pletie...ale vzorov mam dost... _________________ Keď sa može mačka ježiť, tak sa môže ježko mačkať  |
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Pi Feb 02, 2007 5:12 pm Predmet: |
|
|
Bacil napísal: | Nuz ja som robil z 1mm plechu. Spekulujem ale o liatom bronze - ala 8-10 st. (ci 6-8.?) sa mi to dako pletie...ale vzorov mam dost... |
nad tym spekulujeme aj my. videl som aj vyrobenu z mosadze. vyzerala dobre, ale bola tazka ako svina.(a z bronzu to nebude o nic lahsie). _________________ Dokud nebudou uvedomeli, nebudou se bourit, a dokud se nevzbouri, nemohou se stat uvedomelymi. |
|
Návrat hore |
|
 |
Bacil Regrút

|
Zaslal: Pi Feb 09, 2007 8:02 am Predmet: |
|
|
ivankraj napísal: | nad tym spekulujeme aj my. videl som aj vyrobenu z mosadze. vyzerala dobre, ale bola tazka ako svina.(a z bronzu to nebude o nic lahsie). |
No ovela lahsie, ako napriklad z olova, ci cinu... S cinom som spekuloval ako o nahrade za striebro - nasivky na kostym...
Pozeram, ze zo Stiavnice si...to je za rohom  _________________ Keď sa može mačka ježiť, tak sa môže ježko mačkať  |
|
Návrat hore |
|
 |
Alchy Tlčhuba

Založený: 14 Sep 2006 Príspevky: 305 Bydlisko: Pozsony - Dévényújfalu - (BA)
|
Zaslal: Pi Feb 09, 2007 9:01 am Predmet: |
|
|
Bacil napísal: | ivankraj napísal: | nad tym spekulujeme aj my. videl som aj vyrobenu z mosadze. vyzerala dobre, ale bola tazka ako svina.(a z bronzu to nebude o nic lahsie). |
No ovela lahsie, ako napriklad z olova, ci cinu... S cinom som spekuloval ako o nahrade za striebro - nasivky na kostym...
Pozeram, ze zo Stiavnice si...to je za rohom  |
Cínové nákončie odporúčam predovšetkým na zimné odevy. Cín miluje mráz  |
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Pi Feb 09, 2007 12:07 pm Predmet: |
|
|
BACIL no zo stiavnice. ja som videl gombiky odlievane z cinu a vyzeralo to dobre. ale na par gombikov zo striebra su minimalne naklady. len to musi clovek vediet. ale studaci na nejakej umeleckej skole by to mohli urobit celkom dobre... nie? _________________ Dokud nebudou uvedomeli, nebudou se bourit, a dokud se nevzbouri, nemohou se stat uvedomelymi. |
|
Návrat hore |
|
 |
Tosho Bežný tlachal

Založený: 16 Nov 2006 Príspevky: 32 Bydlisko: Stupava
|
Zaslal: Pi Feb 16, 2007 2:10 am Predmet: |
|
|
Jo lidi, a ja zhanam nakoncie na pochvu. Totiz, mimo domova, chlapec na to sam nema cas. Tak ??? |
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Pi Feb 16, 2007 11:16 am Predmet: |
|
|
Tosho napísal: | Jo lidi, a ja zhanam nakoncie na pochvu. Totiz, mimo domova, chlapec na to sam nema cas. Tak ??? |
to chceme i my _________________ Dokud nebudou uvedomeli, nebudou se bourit, a dokud se nevzbouri, nemohou se stat uvedomelymi. |
|
Návrat hore |
|
 |
Dano Bežný tlachal
Založený: 16 Jan 2007 Príspevky: 57 Bydlisko: Czeklész
|
Zaslal: Po Feb 19, 2007 11:57 am Predmet: |
|
|
Bacil napísal: | Nuz ja som robil z 1mm plechu. Spekulujem ale o liatom bronze - ala 8-10 st. (ci 6-8.?) sa mi to dako pletie...ale vzorov mam dost... |
liate nakoncia sa vyskytovali od 6 - 10 st v nasom priestore, najcastejsi material - bronz, aj ked sa vyskytli aj z pozlateneho bronzu (keby si chcel byt cool ) a daj vediet pls potom jak s tym odlievanim bo chcel by som ale mam chore ruky - obidve ľavé |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: Po Feb 19, 2007 5:32 pm Predmet: |
|
|
mozem poprosit o nejake obrazky?
s nesmiernou hanbou sa priznavam,zre neviem o com tocite(teda nemam presnu predstavu)
a este jedna mala otazka- spominali ste bronz-sami si ho vyrabate,alebo sa da niekde kupit?
lebo zatial som este nikde nevidel (myslim,ze to nema velke vyuzitie v dnesnom priemysle) _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Scar Tlčhuba

Založený: 12 Júl 2006 Príspevky: 144 Bydlisko: Nitrianske kniežatstvo
|
Zaslal: Po Feb 19, 2007 8:21 pm Predmet: |
|
|
Podľa toho na čo sa pýtaš. Posielam fotku veľkomoravského nákončia zo Starého Města (na Moravě).
 _________________ Gvozd.........................................Aby sme sa rozumeli, nemám nič proti scénickému šermu..  |
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Ut Feb 20, 2007 1:48 pm Predmet: |
|
|
servant napísal: | jedna mala otazka- spominali ste bronz-sami si ho vyrabate,alebo sa da niekde kupit?
lebo zatial som este nikde nevidel (myslim,ze to nema velke vyuzitie v dnesnom priemysle) |
no. vybehnes niekde na namestie kde stoji (lezi) nejaka bronzova socha, vezmes velky traktor a odtiahnes ju domov... potom ju rozkuskujes a tavis a odlievas a nadavas ze to nie je ono atd
teraz VAZNE:
s gelbhaarom sme chceli bronz robit doma (med a cin). no nevim pomer v akom to tavit. zatial to odkladame na neurcito.
na livinghistory.cz je nejaky navod tak kukni. _________________ Dokud nebudou uvedomeli, nebudou se bourit, a dokud se nevzbouri, nemohou se stat uvedomelymi. |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: Ut Feb 20, 2007 4:06 pm Predmet: |
|
|
Scar dakujem
aj ked stale poriadne nechapem co to je (teda,mam pocit,ze to je nejake kovove ukoncenie. napr. na snurkach,gombiky, rozne ozdoby a pod.)
Ivankraj- lol,to by sa Bernolak netesil (ten bol tuim zo striebra)
inak myslim,ze pomer medi a cinu by som nemal problem najst (ak najdem,mozem ho sem dat), len ma zaujimalo,ci sa to da aj v primitivnych domacich podmienkach (a hlavne,ci sa neda rovno kupit bronzovy plech,pripadne nejaka mensia platna z tohto kovu,ci drot) _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Scar Tlčhuba

Založený: 12 Júl 2006 Príspevky: 144 Bydlisko: Nitrianske kniežatstvo
|
Zaslal: Ut Feb 20, 2007 4:36 pm Predmet: |
|
|
servant: to nákončie je ukončenie opaska. posielam ešte jeden obrázok, nech vidiš ako to an tom opasku bolo a potom aj nakres ako to vyzeralo v hrobe:
 _________________ Gvozd.........................................Aby sme sa rozumeli, nemám nič proti scénickému šermu..  |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: Ut Feb 20, 2007 6:43 pm Predmet: |
|
|
Scar
tak teraz naozaj diky
...ja vedela,ze ja nebyt blba...teraz uz chapem (aj ako sa s tym mohol jeden chalan bachnut medzi nohy _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
|