Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Kovove nakoncia
Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Zbrane a kostýmy
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006

PríspevokZaslal: Pi Jan 19, 2007 6:46 pm    Predmet: Kovove nakoncia Odpovedať s citátom

Zhanam kovove nakoncia na remienky, snurky ci stuhy. Ak by vedel niekto o niekom, kto pozna niekoho vyrobou tychto sa zaoberajuceho, uvital by som akykolvek ohlas. Vdaka.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Matej Biroš
Tlčhuba

Založený: 05 Nov 2006

PríspevokZaslal: Pi Jan 19, 2007 8:05 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

co to je ? mas obr ?

edit: uz asi viem co to je.

Naposledy upravil Matej Biroš dňa Po Jan 22, 2007 2:53 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Tulkas
Tlčhuba

Založený: 26 Aug 2006

PríspevokZaslal: Ne Jan 21, 2007 7:49 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Este jedna otazocka do foroty..:

Skusal niekto robit nakoncie z mosadzneho "plechu"? Vyrazit tvar, obrusit, vyrazit dierky na nyty, Ozdobit vyrážaním nejakych ozdobok a tak?
Bacil
Regrút

Založený: 06 Okt 2006

PríspevokZaslal: Po Jan 22, 2007 8:27 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Tulkas napísal:
Este jedna otazocka do foroty..:

Skusal niekto robit nakoncie z mosadzneho "plechu"? Vyrazit tvar, obrusit, vyrazit dierky na nyty, Ozdobit vyrážaním nejakych ozdobok a tak?

Ja som skusal - slo to...len som od toho upustil z dovodu dobre narazenych guli, ked som tym nakoncim pri behu sa sam seba slahol...Smile
Tulkas
Tlčhuba

Založený: 26 Aug 2006

PríspevokZaslal: Po Jan 22, 2007 1:32 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

...Outsch!... Shocked

Z akej hrubky si to robil. Ja by som poteboval len technologicky aspon naviest..

Mam takuto predstavu: Vyrazit polotovar neurcitych tvarov, obrusit hrany, nacrtnut relief, vyrazit dierky, doklepat relief-dozdobit..finito!

Chcel by som takto udolat jedno monstrozne nakoncie..dufam, ze sa neslahnem.. Embarassed
Ivan Krajčovic
Bežný tlachal

Založený: 12 Sep 2006

PríspevokZaslal: Po Jan 22, 2007 2:58 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Tulkas napísal:
...Outsch!... Shocked

Z akej hrubky si to robil. Ja by som poteboval len technologicky aspon naviest..

Mam takuto predstavu: Vyrazit polotovar neurcitych tvarov, obrusit hrany, nacrtnut relief, vyrazit dierky, doklepat relief-dozdobit..finito!

Chcel by som takto udolat jedno monstrozne nakoncie..dufam, ze sa neslahnem.. Embarassed

skusaj. ja to chystam robit niekedy teraz... ak to bude OK dam vediet o vyrobe...
Bacil
Regrút

PríspevokZaslal: Po Jan 29, 2007 11:29 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Nuz ja som robil z 1mm plechu. Spekulujem ale o liatom bronze - ala 8-10 st. (ci 6-8.?) sa mi to dako pletie...ale vzorov mam dost...
Ivan Krajčovic
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Pi Feb 02, 2007 5:12 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Bacil napísal:
Nuz ja som robil z 1mm plechu. Spekulujem ale o liatom bronze - ala 8-10 st. (ci 6-8.?) sa mi to dako pletie...ale vzorov mam dost...

nad tym spekulujeme aj my. videl som aj vyrobenu z mosadze. vyzerala dobre, ale bola tazka ako svina.(a z bronzu to nebude o nic lahsie).
Bacil
Regrút

PríspevokZaslal: Pi Feb 09, 2007 8:02 am    Predmet: Odpovedať s citátom

ivankraj napísal:
nad tym spekulujeme aj my. videl som aj vyrobenu z mosadze. vyzerala dobre, ale bola tazka ako svina.(a z bronzu to nebude o nic lahsie).

No ovela lahsie, ako napriklad z olova, ci cinu...Smile S cinom som spekuloval ako o nahrade za striebro - nasivky na kostym...
Pozeram, ze zo Stiavnice si...to je za rohom Smile
Alchy
Tlčhuba

Založený: 14 Sep 2006

PríspevokZaslal: Pi Feb 09, 2007 9:01 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Bacil napísal:
ivankraj napísal:

No ovela lahsie, ako napriklad z olova, ci cinu...Smile S cinom som spekuloval ako o nahrade za striebro - nasivky na kostym...
Pozeram, ze zo Stiavnice si...to je za rohom Smile

Cínové nákončie odporúčam predovšetkým na zimné odevy. Cín miluje mráz Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Ivan Krajčovic
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Pi Feb 09, 2007 12:07 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

BACIL Arrow no zo stiavnice. ja som videl gombiky odlievane z cinu a vyzeralo to dobre. ale na par gombikov zo striebra su minimalne naklady. len to musi clovek vediet. ale studaci na nejakej umeleckej skole by to mohli urobit celkom dobre... nie?
Tosho
Bežný tlachal

Založený: 16 Nov 2006

PríspevokZaslal: Pi Feb 16, 2007 2:10 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Jo lidi, a ja zhanam nakoncie na pochvu. Totiz, mimo domova, chlapec na to sam nema cas. Tak ???
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Ivan Krajčovic
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Pi Feb 16, 2007 11:16 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Tosho napísal:
Jo lidi, a ja zhanam nakoncie na pochvu. Totiz, mimo domova, chlapec na to sam nema cas. Tak ???

to chceme i my
Dano
Bežný tlachal

Založený: 16 Jan 2007

PríspevokZaslal: Po Feb 19, 2007 11:57 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Bacil napísal:

liate nakoncia sa vyskytovali od 6 - 10 st v nasom priestore, najcastejsi material - bronz, aj ked sa vyskytli aj z pozlateneho bronzu (keby si chcel byt cool Smile ) a daj vediet pls potom jak s tym odlievanim bo chcel by som ale mam chore ruky - obidve ľavé
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miso
Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006

PríspevokZaslal: Po Feb 19, 2007 5:32 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mozem poprosit o nejake obrazky?
s nesmiernou hanbou sa priznavam,zre neviem o com tocite(teda nemam presnu predstavu)
Sad

a este jedna mala otazka- spominali ste bronz-sami si ho vyrabate,alebo sa da niekde kupit?
lebo zatial som este nikde nevidel (myslim,ze to nema velke vyuzitie v dnesnom priemysle)
Scar
Tlčhuba

Založený: 12 Júl 2006

PríspevokZaslal: Po Feb 19, 2007 8:21 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Podľa toho na čo sa pýtaš. Posielam fotku veľkomoravského nákončia zo Starého Města (na Moravě).

Ivan Krajčovic
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Ut Feb 20, 2007 1:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

servant napísal:
jedna mala otazka- spominali ste bronz-sami si ho vyrabate,alebo sa da niekde kupit?
lebo zatial som este nikde nevidel (myslim,ze to nema velke vyuzitie v dnesnom priemysle)

no. vybehnes niekde na namestie kde stoji (lezi) nejaka bronzova socha, vezmes velky traktor a odtiahnes ju domov... potom ju rozkuskujes a tavis a odlievas a nadavas ze to nie je ono atd

teraz VAZNE:
s gelbhaarom sme chceli bronz robit doma (med a cin). no nevim pomer v akom to tavit. zatial to odkladame na neurcito.
na livinghistory.cz je nejaky navod tak kukni.
miso
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ut Feb 20, 2007 4:06 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Scar dakujem
aj ked stale poriadne nechapem co to je (teda,mam pocit,ze to je nejake kovove ukoncenie. napr. na snurkach,gombiky, rozne ozdoby a pod.)

Ivankraj- lol,to by sa Bernolak netesil (ten bol tuim zo striebra) Very Happy
inak myslim,ze pomer medi a cinu by som nemal problem najst (ak najdem,mozem ho sem dat), len ma zaujimalo,ci sa to da aj v primitivnych domacich podmienkach (a hlavne,ci sa neda rovno kupit bronzovy plech,pripadne nejaka mensia platna z tohto kovu,ci drot)
Scar
Tlčhuba

Založený: 12 Júl 2006

PríspevokZaslal: Ut Feb 20, 2007 4:36 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

servant: to nákončie je ukončenie opaska. posielam ešte jeden obrázok, nech vidiš ako to an tom opasku bolo a potom aj nakres ako to vyzeralo v hrobe:

miso
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ut Feb 20, 2007 6:43 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Scar
tak teraz naozaj diky
...ja vedela,ze ja nebyt blba...teraz uz chapem (aj ako sa s tym mohol jeden chalan bachnut medzi nohy
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Zbrane a kostýmy Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší
Strana 1 z 3

Prejdi na: