Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Aňa Bežný tlachal
Založený: 21 Máj 2007 Príspevky: 17 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Po Máj 21, 2007 4:37 pm Predmet: Historicky tanec |
|
|
Ahojte, je tu niekto taky, co ma (chce mat) nieco spolocne s tancovanim a historiou dohromady? Ci uz v ramci sermiarskej alebo tanecnej skupiny?
Ja som kedysi aj sermovala, ale - ako to uz niekto poznamenal v teme Zeny a serm - bola som presne ten pripad dievciny, co tam chodila kvoli chlapom a kostymom Nejaky cas mi trvalo, kym mi to doslo, a kym ma prestali bavit ti chlapi...
Ale historia, kostymy a vystupovanie pred publikom ma nejako neopusta...
Tak sa hlaste, nech pokecame  |
|
Návrat hore |
|
 |
zeti Bežný tlachal
Založený: 13 Máj 2007 Príspevky: 23 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Po Máj 21, 2007 9:32 pm Predmet: |
|
|
Čo sa týka historického tanca, tak ja som zo skupiny Festum Aeternum. Viac info je ak si dáš na www.festum.sk Ak by si chcela tancovať, tak najbližší nábor bude asi tak v septembri, alebo si zavolaj Katke alebo Lucke. Inak robíme gotiku a renesanciu, čo sa týka období.  |
|
Návrat hore |
|
 |
Aňa Bežný tlachal
|
Zaslal: Ut Máj 22, 2007 7:13 am Predmet: |
|
|
Zeti, vdaka za info, ale ja uz davno tancujem a som spokojna
Islo mi o to, najst tu podobnych ludi, lebo do sermiarskych tem uz jaksi nemam co pridat a mam chut si pokecat. A tanecnu stranku nejako nemame, tak musime okupovat sermiarsku
Ale zase bude skvele, ked sa o nas sermiari dozvedia, a mozme im odpovedat na otazky zase z nasho fachu. |
|
Návrat hore |
|
 |
zeti Bežný tlachal
|
Zaslal: Ut Máj 22, 2007 9:25 am Predmet: |
|
|
Aha, tak ty takto, hehe. Ale jasné ved šermiarov je veľa a treba spoznať aj nás tanečníkov. Ved aj tanec je skvelý.
No a čo ty v akej skupine tancuješ?
Ale čo sa týka šermu, tak myslím, že šerm je aj pre ženy aj ked to tu už bolo spomenuté, že žena nikdy nebude šermovať ako chlap, ale si myslím, že šerm ako taký je pre ženy......ved si kukni, že šermiarske skupiny nie sú čisto chlapské.  |
|
Návrat hore |
|
 |
Aňa Bežný tlachal
|
Zaslal: Ut Máj 22, 2007 10:26 am Predmet: |
|
|
Zeti, mas pravdu, nech je aj o nas pocut Sermiari, aj my sme tu
Ja tancujem v inej skupine... ale inac toho mame dost spolocneho.
Zeny do sermu samozrejme patria, tiez som dlho sermovala, a poznam viacero zien, ktore nie su v serme len na okrasu. Kazdy clovek je iny typ, neda sa nic zovseobecnovat. Ja som sa nakoniec nasla v tancovani a to mi idealne vyhovuje.
A robit dobre historicky tanec je rovnaka vyzva ako robit dobre historicky serm. Len tie zranenia su zriedkavejsie...  |
|
Návrat hore |
|
 |
zeti Bežný tlachal
|
Zaslal: Ut Máj 22, 2007 6:28 pm Predmet: |
|
|
Aňa, tak to ano ved šerm a tanec sa navzájom doplnajú. Na každom festivale je aj tanec aj šerm. Len škoda, že chlapi skôr idú za šermom než za tancom, lebo u nás sú až traja chalani.
A čo ty sa nepochváliš v akej skupine tancuješ? hmm......  |
|
Návrat hore |
|
 |
fafrnka Bežný tlachal
Založený: 15 Máj 2007 Príspevky: 30 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: St Máj 23, 2007 2:46 pm Predmet: |
|
|
No, ja si osobne myslim, ze by sa mozno mohli sermiari zacat o ten dobovy tanec zaujimat Mozno na niekoho posobi zzenstilo, ale pravda je taka, ze pokial bol nejaky muz v minulosti zo slachtickeho rodu, nepochybne okrem meca ovladal aj tanec  |
|
Návrat hore |
|
 |
Thailandyr Tlčhuba

Založený: 18 Aug 2006 Príspevky: 165 Bydlisko: wild wild west
|
Zaslal: St Máj 23, 2007 2:55 pm Predmet: |
|
|
ale kedze moj styl boja sa podoba skor na najhorsieho chrapuna ako na slachtica ( s mecom to moc neviem, ked idem bez zbrane tak zo zasady do rozkroku, alebo odzadu na krk ), tak jediny tanec ktory ovladam je takzvana " cesta z krcmy "
( pre menej chapavych tackava chodza opilca ) _________________ Ten co sermuje nieje vzdy sermiar, ale ten co zhadzuje cudzie usilie JE VZDY SVINA...
Najlepsi cas na trening je TERAZ!
A nakoniec moje oblubene: "I just keep getting better!"  |
|
Návrat hore |
|
 |
fafrnka Bežný tlachal
|
Zaslal: St Máj 23, 2007 3:10 pm Predmet: |
|
|
Nuz, to si potom strateny pripad Na tvoje stastie, urcite neboli ani v minulosti vsetci dokonalymi rytiermi, teda nevedeli rovnako dokonale aj sermovat, aj tancovat, aj sa dvorit damam, aj skladat piesne... Koniec koncov, existuje aj ludovy tanec, takze na ten dvorsky mozes pokojne rezignovat  |
|
Návrat hore |
|
 |
Aňa Bežný tlachal
|
Zaslal: St Máj 23, 2007 3:22 pm Predmet: |
|
|
Jasne, asi ako dnes diskoteka alebo svadba... taka uvolnena zabava nizsich vrstiev - aj vtedy bola na 100% spojena s alkoholom takze ziadne zlozite kroky tam isto neboli  |
|
Návrat hore |
|
 |
Aňa Bežný tlachal
|
Zaslal: St Máj 23, 2007 3:35 pm Predmet: |
|
|
Inac, sermiari, som pocula, ze na niektorej skole sermu ste tancovali az do rana...
A pochybujem, ze ste tam boli vsetci mimoriadne tanecne zdatni a triezvi  |
|
Návrat hore |
|
 |
fafrnka Bežný tlachal
|
Zaslal: St Máj 23, 2007 3:50 pm Predmet: |
|
|
Jeeej, to by som chcela vidiet Teda lepsie povedane, zazit  |
|
Návrat hore |
|
 |
Ľubo Wassermann Bežný tlachal
Založený: 07 Dec 2006 Príspevky: 88 Bydlisko: KE
|
Zaslal: St Máj 23, 2007 5:17 pm Predmet: |
|
|
Nahodou bolo fajne a vsetkym (cest vynimkam ) nam to aj slo  |
|
Návrat hore |
|
 |
zeti Bežný tlachal
|
Zaslal: St Máj 23, 2007 7:25 pm Predmet: |
|
|
Tak to by som chcela aj ja vidieť. To musela byť zábava.
Inak som zvedavá, že koľkatí šermiari sa chytia na našu školu tanca čo bude na Castrume. Či to zase nezostane len na obyčajných divákov.  |
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
Založený: 25 Nov 2006 Príspevky: 419 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: St Máj 23, 2007 9:55 pm Predmet: |
|
|
no taky historicky tanec je nahodou super. mne sa to paci. lepsie nez nejaka posrana diskoteka. take skupiny chodia aj ku nam na Trojicny jarmok teraz v Presove zaciatkom juna. obcas sa an to lepsie pozera ako na "serm". je to paradny duch davnej doby. baby trimem paľce !  _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: Št Máj 24, 2007 8:00 am Predmet: |
|
|
Aňa napísal: | Inac, sermiari, som pocula, ze na niektorej skole sermu ste tancovali az do rana...
A pochybujem, ze ste tam boli vsetci mimoriadne tanecne zdatni a triezvi  |
ano robili sme co sme vedeli aj ked som bol s prvoti dosť skepticky ukazalo sa, že je to važne zábava... najme tie balkanske tance? take jednoduchsie vhodne na pokrocilu nočnu hodinu
holky by skor vedeli ako sa to volalo .... hodnotim to važne kladne |
|
Návrat hore |
|
 |
Aňa Bežný tlachal
|
Zaslal: Št Máj 24, 2007 8:27 am Predmet: |
|
|
Zeti, ja som tu akoze inkognito
Ale nie, srandujem, tancujem v Galthilione.
Chalani, tesia ma vase pozitivne ohlasy. A veeelmi lutujem, ze som tam nebola na tej povestnej skole sermu, muselo byt skvele  |
|
Návrat hore |
|
 |
zeti Bežný tlachal
|
Zaslal: Št Máj 24, 2007 9:18 am Predmet: |
|
|
Aňa: jáj tak tak v Galthilione.... jé to poznám.
Inak to jasné, že takéto srandy sú lepšie ako chodiť na diskotéky a tak, lebo tie ozaj ani ja nemusím.
A inak aj tá hudba a hlavne na gotické tance sa mi páči.  |
|
Návrat hore |
|
 |
Herrin Bežný tlachal
Založený: 13 Nov 2006 Príspevky: 26
|
Zaslal: Št Máj 24, 2007 8:55 pm Predmet: |
|
|
Ano chlapci zo skoly sermu a aj dievcata, som na Vas hrda bo Vam to islo uplne skvelo! a do rana som este netancovala, takze Vam vseckym dakujem aj za pozornost aj za tanceky. Boli ste fakt skveli!  |
|
Návrat hore |
|
 |
zeti Bežný tlachal
|
Zaslal: Pi Máj 25, 2007 9:19 am Predmet: |
|
|
Herrin: a nebudú dáke fotos? Že by si ich sem hodila,hmmm.  |
|