Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Thailandyr Tlčhuba

Založený: 18 Aug 2006 Príspevky: 165 Bydlisko: wild wild west
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 8:36 am Predmet: Prečo šermujeme? |
|
|
Vdaka bohu(alebo Navimu? ) za slamnik,v ktorom mozeme preberat podobne otazky
Zaujimalo by ma co konkretne vas motivuje k sermu,preco ste sa na to dali,a tak .Prosim,vyjadrite sa,kazdy kto otvori tuto temu...a skuste sem hodit svoje sebecke pohnutky,nie veci ako "lebo chcem ukazat divakovi"...
Napriklad ja osobne som sa f strnastich na to dal preto,lebo sa mi pacili filmy kde sa bili s mecmi a ritieri boli cool.teraz to beriem ako zaciatok nejakeho bojovnickeho vseobecneho rozhladu(som europsky,tak zacinam s europskym bojovym umenim )
este raz velmi pekne prosim,vyjadrite sa kazda motivacia je dobra _________________ Ten co sermuje nieje vzdy sermiar, ale ten co zhadzuje cudzie usilie JE VZDY SVINA...
Najlepsi cas na trening je TERAZ!
A nakoniec moje oblubene: "I just keep getting better!"  |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 8:48 am Predmet: |
|
|
no takze, lebo ma bavila historia a fascinovali ma mece a ine zbrane a zbroje a brnenia a samozrejme rytieri a tak a este som rodeny exhibiciionista - takze serm bol to prave ...a este som chcel ukazat divakom... ... ... aky som sikovny (som narcista a mam sa rad) _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Thailandyr Tlčhuba

|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 9:13 am Predmet: |
|
|
prezrete 12 krat a odpoved jedna...ale no tak ludzi nehambice sa...
Triarius dakujem za respond  _________________ Ten co sermuje nieje vzdy sermiar, ale ten co zhadzuje cudzie usilie JE VZDY SVINA...
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
Založený: 25 Nov 2006 Príspevky: 419 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 9:36 am Predmet: |
|
|
ja podobne ako Triarius a este je to paradny pocit obliect sa do tazkej kruzkovej kosele, na hlave helma, za pasom heavy magic sword , vojst takto do obchodu pred vystupenim a pytaj si vodu dajmetomu. to su oci potom vyvalene. _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Rado Striha - Banán Mladší údržbár

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 75 Bydlisko: Banská Bystrica
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 9:54 am Predmet: |
|
|
U mňa bol na počiatku záujem o históriu a vojenstvo. Potom na strednej som hraval nejake fantasy hry (najmä Dračí doupě) plus skusali sme to hravat aj live ako dekomlatovu akciu... Potom chalani zistili ze v nasom meste je aj nejaka sermiarska skupina, tak sa tam isli pozriet a 3 tam aj zacali chodit a trenovat. O 2 roky tato skupina verbovala novych clenov a kedze som nemal ako student moc na robote, tak som sa tam siel pozriet...
Okrem toho je to bojovy sport (navyse europsky, co je v sucasnom trende, kedy su za "dokonale" povazovane len azijske bojove umenia podla mna len plus).
Inac podstatnou vecou je v tom aj zabava, dobra partia, kus exhibicionizmu, ale aj narcisizmu  _________________ Banán |
|
Návrat hore |
|
 |
Fachman Bežný tlachal
Založený: 10 Júl 2006 Príspevky: 79
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 10:06 am Predmet: |
|
|
POdobne ako všetkým už od malička ma fascinovali meče,zbroje a podobne.Už ako cca 4 ročný som si staval meče z lega a štíty z vankúša a bili sme sa so susedom.To ma priviedlo k histórii (najmä vojenskej).Potom sa k tomu pridali filmy ako excalibur (myslím ten starý,kde sú všetci v plátoch) a hry ako Age of empires a podobne.A tak som tu,na šermiarskej scéne  |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 11:41 am Predmet: |
|
|
No sakra... A ja som sa len nudil...  |
|
Návrat hore |
|
 |
Jill Tlčhuba

Založený: 07 Jan 2007 Príspevky: 144 Bydlisko: "Modrdorf"
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 12:00 pm Predmet: |
|
|
ja som bola do toho blázon od detstva, ked sme so sestrou videli nejaké vystúpenia, ale v našom meste sme nevedeli o nijakej skupine. tak sme sa len mlátili na balkóne a potom sa mama o jednej dozvedela - že Triarius - tak tam segra išla. Ja som najprv nemohla, ale poznala som sa s nimi...a akonáhle sa mi naskytla príležitosť, tak som neváhala. Takže pre záujem o šerm (hoci v škole v dejepise nevynikám), ale potom aj trochu kvôli ludom (ale to som mohla kľudne zostať na poste "dvornej fotografky " ) |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 12:35 pm Predmet: |
|
|
hmmm...
hmm...
hm...
m...
Thailandyr a vies ze poriadne ani neviem?
ale uz bez toho nedokazem zit
je to najdolezitejsia vec v mojom zivote (teda po priateloch) _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Thailandyr Tlčhuba

|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 12:39 pm Predmet: |
|
|
Hejhej chapem co hovoris
nevystupovat ako tak zvladam,nemam s kym,a aj tak som v tom nijak nevynikal,ale ucit sa bojovat a obcas si s niekym zasekat...asi by som bez toho zdochol
ale zda sa ze sme sa zatial zhodli v tom ze je to uchylka spocivajuca niekde v rannych detskych casoch... _________________ Ten co sermuje nieje vzdy sermiar, ale ten co zhadzuje cudzie usilie JE VZDY SVINA...
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 12:46 pm Predmet: |
|
|
jojo, my sme sa s brachom mlatili uz od malicka...a potom sme zacali sermovat a uz sa tak nemlatime...kokso, ja to tusim zacnem pouzivat pri rodinnej terapii  _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Belička Ivan Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 270 Bydlisko: Banska Bystrica
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 1:55 pm Predmet: |
|
|
U mňa to bolo asi takto:
prvý krát cca v r. 1982 prinieslo brat dva mečokordy (robili ich študenti na umeleckej priemyslvovke ako študentskú prácu a neboli to ani meče ani renesančné meče ani kordy ale také prekuté kolajnice).
vybehli sme traja bratia na najbližší kopec za Bystricu (Suchý vrch) a mlátili sa s nimi do vtedy kym sme sa príjemne neskrvavili (nejaké rozbité gamby, bod medzi prsty na pravej ruke a sek po prstoch )
Následne som s týmito kolajničkami hral na stužkovej Hamleta a neskor na výške v jednom divadielku
už v 90 rokoch bratia keďže v tom čase som nebol na Slovensku začali organizovať víkendy na zrúcaninách slovenských hradov niekedy v 88 sme v Sklabiny cez prázdniny točili aj krátky film s historickým nádychom, a v 91 sme na Bystrickom heppeningu šermovali a naháňali postávajúcich spoluobčanov iného pôvodu. V 91 -92 a 93 sa chodilo na hrady v lete už 2 -3 krát do roka a poväčšine sme mali na sebe už kostými z divadla následne to postupne do prešlo až do založenia skupiny v 92 -93 |
|
Návrat hore |
|
 |
Jill Tlčhuba

Založený: 07 Jan 2007 Príspevky: 144 Bydlisko: "Modrdorf"
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 2:05 pm Predmet: |
|
|
no poznám to, ked šerm chýba.....momentálne mám z toho "absťák"
triarius: to sa nehanbíš, šak si o 6 rokov starší! chudák malý konan...ja som sa vždy ako 10 ročná bila len s 15 ročným bratom....vlastne ja som sa bila vždy...a šerm pomáha...už sa bijem len tam (skoro)......asi by som mala bráchov poslať na šerm...
edit: segra vraví že aj ju som bila...
Naposledy upravil Jill dňa Št Feb 01, 2007 10:52 pm, celkom upravené 1 krát |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 2:11 pm Predmet: |
|
|
to Jill: vies jaky to bol maly hajzlik... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 2:15 pm Predmet: |
|
|
je to proste droga ktora je za potreby nam vsetkym k zivotu. ak to raz clovek skusi, neda sa bez toho zit. mame treening raz do tyzdna a za posledne 3 roky som vynechal spolu tusim 3-4. je to proste potrebujem !! musim to mat a pojdem za tym. citit ten pach kovu, kože, kruzkov, pot v ociach a tecuci po vrkococh, spotene vlasy nalepene na tvari, rev od bolesti (vcera som si roztal bradu ). asi tak no. _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
AElfgar Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 158
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 2:41 pm Predmet: |
|
|
igor vitovič napísal: | ... citit ten pach kovu, kože, kruzkov, pot v ociach a tecuci po vrkococh, spotene vlasy nalepene na tvari ... |
Ta pod robit do US Steelu, budes to tu mat to iste a 8 hodin denne  |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 2:46 pm Predmet: |
|
|
staci aj do zbernych surovin alebo na srotovisko  _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Thailandyr Tlčhuba

|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 4:42 pm Predmet: |
|
|
dakujem Navimu za pekny pribeh
hodim sem aj ja ten svoj
cca roku 2002 ked mojho tatu omrzelo pozerat sa na moj zly kondicny stav(v 14 rokoch 92 kil neni buhvico ),a furt ma viac tlacil do nejakej fyzickej cinnosti(inej nez stlacania tlacidiel na pocitaci).akurat toho roku v tej dobe spoluziak objavil sermiarov v Nitre,ale nepohodli sa-asi mal ten kamarat moc velky ustny otvor,proste sa povadili a z jeho sermu nic nebolo.
nepamatam si presne ako,ale dozvedel som sa o inej skupine hist. sermu v Nitre,a tak som behol pozret na trening.nu a uz ma mali.nikdy som nevynikal vykonom,ani prejavom,jedine tym ze som vydrzal skoro najdlhsie zo vsetkych co boli v skupine(par generaci novych sermiarov ma vo vykone predbehlo )akurat minuleho roku som z nejakych dovodov zo skupiny isiel tahet,tak sa uz len ucim v jednej tyzdnovej skole,nevystupujem.takze som nejaky taky freelancer,ucim bojovat ale nebojujem(snad zas nekdy )
nenapadlo ma akurat ze napisat taky kratky zivotopis,ked som zakladal temu,ale je to pekny napad,skuste sa rozpisat aj vy ostatni
ked sa tu uz tolko hadame,nech o sebe aj nieco vieme  _________________ Ten co sermuje nieje vzdy sermiar, ale ten co zhadzuje cudzie usilie JE VZDY SVINA...
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 5:15 pm Predmet: |
|
|
Aelfgar a triarius jak furt nic k veci len podj.. do cloveka. _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 5:22 pm Predmet: |
|
|
ale no, sak obcas aj k veci mam, aj tu som mal, sa necerti...to ja len tak, kamaratsky... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
|