Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
igor vitovič Tlčhuba
Založený: 25 Nov 2006 Príspevky: 419 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: St Jan 03, 2007 8:21 pm Predmet: Gotika 13-15 |
|
|
robi tu dakto z vas gotiku zhruba 13-15. storočie?? cem vediet jake zbrane, kostymi, zbroje a stity pouzivate. a teez jaku skolu a z jakej ste skupiny. dikii _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka....
Naposledy upravil igor vitovič dňa Št Jan 04, 2007 1:30 pm, celkom upravené 1 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
AElfgar Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 158
|
Zaslal: St Jan 03, 2007 8:34 pm Predmet: |
|
|
Od zaciatku 13 az po koniec 15 storocia mas 300 rokov. Je to strasne dlha doba, navyse v tomto obdobi bol vyvoj velmi dynamicky. Takze musis to spresnit.
Vyber si napr. obdobie vlady jedneho panovnika, potom ma zmysel sa bavit o konkretnych veciach. |
|
Návrat hore |
|
 |
alois Tlčhuba
Založený: 17 Okt 2006 Príspevky: 102
|
Zaslal: St Jan 03, 2007 10:53 pm Predmet: |
|
|
joj aka fajna tema, moja srdcovka, mozme pokecat.
co ta presne zaujima?
 |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Št Jan 04, 2007 9:17 am Predmet: |
|
|
jojo, gotika je krasna, ale hodne pestra, chce to presnejsiu dataciu (bo, len v zbrojach to mas od kkruzkovky po fullplate) - my to mame napriklad - 1330 - 1350, a konkretnejsie 1346 - znamy to Krescak
...a uz sa tiez tesim na debatu _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: Št Jan 04, 2007 11:31 am Predmet: Re: Gotika 13-15 |
|
|
igor vitovič napísal: | robi tu dakto z vas gotiku zhruba 13-15. storočie?? cem vediet jake zbrane, kostymi, zbroje a stity pouzivate. a teez jaku skolu. dikii |
na lepsich zahranicnych strankach,ktore predavaju sermiarksy tovar mas uvedene casto aj obdobie,kedy sa zbran,ci zbroj pouzivala
ak ti na obdobi presne nezalezi,najdi si vec,ktoru chces najviac mat,pozri obdobie a uz sa ho drz(a zvysok kostymu si k nemu dorob)
P.S.: a je lepsie byt trosku originalnejsi,ako chcet len kruzkovku,alebo plechy a jeden a polku (ako je to fajn,ale okukane) _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Št Jan 04, 2007 11:47 am Predmet: |
|
|
s tou originalitou je to u nas fakt biedne - kruzkovka a jedenapolka je vazne brane ako univerzalna kombinacia...a pritom je kopec moznych kombinacii - ja sa teraz vytesujem s mojimi novymi ailettes (tie som tu moc nepostrehol tak dufam, ze budem aspon trochu originalny ) _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
|
Zaslal: Št Jan 04, 2007 1:34 pm Predmet: |
|
|
oki servant. lenze sef je radikalny a konzervatny. okruhly stit nemozme. taze reku najradsej by som robil 10-13 storočie zhruba. ale NEDA SA. ako povedal sef: ty si prisiel do mojej skupiny, ne ja k tebe. ja som rada a rada rozhodla ze nie. demokracia zacina za branou. tam sebe rob co chces. musim drzat jeho.  _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: Št Jan 04, 2007 3:10 pm Predmet: |
|
|
pozri,okruhly stit sa da aj v 12-tke
http://www.serm.sk/forum/viewtopic.php?t=83&postdays=0&postorder=asc&start=15
ale chces byt saracen?
co je pre teba na kostyme najpodstatnejsie?
aku zbran zatial mas(na serm samozrejme)?
mozno je tvoj sef namysleny magor,mozno len nechce,aby jeho ludia vyzerali ako prierez knihou svetovych dejin _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Fachman Bežný tlachal
Založený: 10 Júl 2006 Príspevky: 79
|
Zaslal: Št Jan 04, 2007 3:57 pm Predmet: |
|
|
Ak nejakého ľahko odenca,pripadne strednú pechotu v 12. st.,tak ti pre nedostatok dobového materiálu nemôže nikto nič vytknúť.
Ak rytiera v 12. st. tak s oškretým ušami je to akceptovatelné,ale ja by som bvvolil radšej mandlu (a v 12-ke už ani nemusí byť veľká jak sviňa) |
|
Návrat hore |
|
 |
Tulkas Tlčhuba

Založený: 26 Aug 2006 Príspevky: 134 Bydlisko: Samonhakdžratktlaktlal
|
Zaslal: Št Jan 04, 2007 4:12 pm Predmet: |
|
|
A ked sa k nam ty Pecenehovia valili..po nich ty Tatari co mi jablka doglvali! Juj, synak..ty stity jak blvanec pred putikou mali(len mensie)..a potom jak na Slanej vyprasili nasmu slovutnemu kyrájovy kozuch!
Ale aby pre mna nedosla sanitka, tak by som povedal, ze otazka nieje ci okruhli stit. Vzhladom k tomu ze sa Igor pytal aj na 15c tak ja zaseba: ak mam mec(1,5) tak potom aj dyku..pobocne zbrane nemaju len amici..(ASR na ne nema ).. Potom palcat, poleaxe, sekera, bijak, kopija..taktiez tesak a sabla. Ale aby som nemutil vodu: http://kazi.webz.cz/wagner
Tu si urob nazor. Inak ja W. uznavam ako prvy pramen..uvidim tu nieco, potom urobim research Ospreymi(keby mi ich moja draha sestricka nevymazala) a potom konzultujem s odbornikom. |
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
|
Zaslal: Št Jan 04, 2007 5:00 pm Predmet: |
|
|
pre sasov co tu spominaju saracenov: robime zoldnierov 13-15.storočie, oblast slovenska, maximalne nemecka. nie som novy, valcim 3,5 roka. nechcem byt rytierom ale zoldakom. alebo teda musim. inak obrazky vo vohoze: www.cohors.szm.sk najvyssi, najdlhsie vlasy. posledny rok fungujem ako herold-vlajkonosič. som aj v kozi, aj v kriziakovi aj modro-cierny (Wroclaw-Kobierzice). taze reku tak. netrubic, valcim jak znam !! _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Fachman Bežný tlachal
Založený: 10 Júl 2006 Príspevky: 79
|
Zaslal: Št Jan 04, 2007 5:10 pm Predmet: |
|
|
Však volakto tu spomínal saracénov,tak som zareagoval,nemusíš tu hneď vyskakovať ako pero z gauča.  |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: Št Jan 04, 2007 5:21 pm Predmet: |
|
|
hmm,ako saso zatial nevyzeram (a v blizkej dobe ani nebudem)
inak,dufam,ze vas sef nie je ten stary typek v kruzkovke s kruzkovanymi rukavicami (obr. http://www.cohors.szm.sk/obrazky/kobierzyce06/03.jpg)
ale nebudem buzerovat kostymy (aj ked pekny plechovy stit) a este raz sa ta spytam: AKA CAST KOSTYMU JE PRE TEBA NAJDOLEZITEJSIA?
najdi si peknu k tvojmu obdobiu a podla nej dorob kostym
ked chces byt zoldak,odporucam zhodit tu kruzkovku(co mas na poslednej akcii)...teda ak nechces hrat nejakeho pekne prachateho zoldniera (a to uz potrebujes nejaku tu druzinu)
obycajnemu zoldakovi staci presivanica äpripadne trebars coat of plates alebo nieco na ten styl- pevna latka zosilnena nejakym tym plechom)
inak vzhladom na vysku by som ti radil luk alebo palicu (ako zbran) _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
AElfgar Tlčhuba

|
Zaslal: Št Jan 04, 2007 5:22 pm Predmet: |
|
|
To ten modry ksicht je inspiracia z Bravehearta? To ti sef radsej mohol povolit ten okruhly stit ako toto
Ale este si stale neupresnil, co presne chces. Ok, chces robit zoldniera, ale povedz nam presne aj uzsie obdobie (proste mysli si cislo od 1201 po 1500 )
Obdobie ktore si udal 13-15 storocie je strasne rozsiahle. |
|
Návrat hore |
|
 |
AElfgar Tlčhuba

|
Zaslal: Št Jan 04, 2007 5:25 pm Predmet: |
|
|
Servant: No zase tak na konci 14 storocia a vyssie by ako zoldak mohol uz mat nejaku tu kruzkovku a cez to vrchnu presivanicu. V 13. storoci ale musi vystacit len so silnou presivanicou.
Ako helmu by som odporucal klobuk. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Št Jan 04, 2007 5:48 pm Predmet: |
|
|
ta kruzkovka by mohla byt, coat of plates neviem, bola to dost draha sucast vyzbroje...zase zalezi, ako bohaty zoldak to je...vazne to vyzera na bravehearta - ludia seriozne vykaslite na to co je vo filmoch...inak na presivanice sa vazne dost zabuda a pritom taka pekna presivanica urobi dost...a ked chce niekto silou ocou kruzky, tak nezabudajte, ze presivanice sa nosili aj na nich, nielen pod nimi... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
|
Zaslal: Št Jan 04, 2007 5:51 pm Predmet: |
|
|
servant mudro vravis. . http://www.cohors.szm.sk/obrazky/kobierzyce06/03.jpg sef neje ten v kozi ale ten v plieskoch vlavo. ja som modro-cierny.inak kozeny Tibor je v pohode. co vydumujes? najdolezitejsie cast kostymu:cely ale ked tak asi kruzky, gambezon, cizmy a v pondelok normanska helma inak nosim presivak a na to kruzky. a luky a kuse nemozeme aby sme neskoncili ako Odin (viem ako o oko prisiel. nic neboj ) alebo horsie. a asi tak ten rok 1200, tesne po Silvestri ked ludia vytriezveli a islo sa valcit.
inak ze mam ako nevelmi prachaty zoldak kruzky?? moj sef hovori: chces cizmy?? tam ti bezia! proste som obehol bojisko, zobliekol uja rytiera a hura ! _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
AElfgar Tlčhuba

|
Zaslal: Št Jan 04, 2007 6:07 pm Predmet: |
|
|
Tak na zoldaka roku 1200:
Normanska helma v pohode. Mec by som radsej zamenil za inu zbran - napriklad sekeru. Presivanica. Ziadne kruzky! To by si uz bol paradny rytier alebo aspon elitny bojovnik v druzine nejakeho rytiera.
Co sa tyka rozpravok typu "ako sa chudobny sedliak k mecu (zbroji) dostal ...", na tieto veci by bolo dobre zabudnut. |
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
|
Zaslal: Št Jan 04, 2007 6:19 pm Predmet: |
|
|
dobre Aelfgar. beriem. taze podumem nad sekerou. ale kruzkov sa nevzdam !!! a mam kopiju. to snad mozem. _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
AElfgar Tlčhuba

|
Zaslal: Št Jan 04, 2007 6:32 pm Predmet: |
|
|
Kopija je tiez v pohode.
Mozes mat k tomu aj nejaku pobocnu zbran, napr. dlhy noz.
Ked sa uz nechces vzdat kruzkovky tak tu mas jeden obrazok (ale je to druha polovica 13. storocia)
http://www.medievaltymes.com/courtyard/images/maciejowski/leaf16/otm16vc&d.gif
Vsimni si bojovnika v oranzovej presivanici so sekerou. Nie je to urodzeny rytier, ale ma kruzkovu zbroj. Na zbroji nema kapucu, takze mozno sa jedna o menej kvalitnu, lacnejsiu zbroj. Ty mas tusim kratke rukavy, bez kapuce, do polovicky stehien, to by bolo ok. Na tom ma natiahnutu bud presivanicu alebo nejaku kozenu vestu (alebo mozno je to aj varkoc, neviem). S varkocom by som to ale velmi neprehanal, v tomto obdobi u nas nebol este tak rozsireny, takze kludne mozes byt len cisto v kruzkovke a nezakryvat ju nicim. |
|
Návrat hore |
|
 |
|