Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 2:47 pm Predmet: |
|
|
kruzkovka to je skor na jazdca, u pesiaka by som to videl skor na presivanicu, ako prilbu nejaky ten klobuk...
...ked uz sa tu bavime o stitoch, mam jednu podobnu otazku (sorry Igor, nechcem zbytocne zakladat novu temu) - aky by mal byt podla vas stit pre paveznika z polky 14tky? - ma byt ako ochrana pre strelca z kuse - mam par teorii, ale nie som si isty _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
Založený: 25 Nov 2006 Príspevky: 419 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 3:00 pm Predmet: |
|
|
no sak spoko. paveznik - paveza ne??? ci mylim sa ??? _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 3:31 pm Predmet: |
|
|
to co myslis ty je az 15. stor (husiti)...ja potrebujem tie skorsie velke stity... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

Založený: 05 Nov 2006 Príspevky: 330 Bydlisko: Iglov
|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 7:07 pm Predmet: |
|
|
co sa tyka tych fotiek ano tes s hadom som ja. avsak erte to s odstupom , z toho kostymu mym len mec, ostatne mi bolo pozicane. bolo to moje prve vystupenie a potom asi rok nic, lebo ten s kym som sermoval odisiel so skupiny. potom odisiel este jeden a tak sme na jesen boli dvaja ktory nemali "sparingpartnerov" a tak sme sa dali dokopy. dalsi rok som mal uz uplne iny kostym, taky vsegoticky , priznavam , a tento rok uz sermujem s presnym zameranim. mam novucicky kostym landsknechta , ked mi posle krajcirka mailom fotky hodim ich tu aby ste ich mohli ohodnotit , sijem si presivanicu , koselu a pod. veci pre vikinga.
takze prosim berte ten prvy kostym s tym hadom s odstupom lebo to je 2 sezony dozadu a od vtedy sa stranka neaktualizovala.
dik. _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
minue Bežný tlachal

Založený: 16 Dec 2006 Príspevky: 84 Bydlisko: SE
|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 7:17 pm Predmet: |
|
|
neviem, teraz ci sa nemylim, ale nepisal si, ze si kostym sijes sam???? |
|
Návrat hore |
|
 |
Thailandyr Tlčhuba

Založený: 18 Aug 2006 Príspevky: 165 Bydlisko: wild wild west
|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 7:45 pm Predmet: |
|
|
hahaha sorry piroha,ale N00B prave si sa (alebo skor minue ta) doje.al(a) _________________ Ten co sermuje nieje vzdy sermiar, ale ten co zhadzuje cudzie usilie JE VZDY SVINA...
Najlepsi cas na trening je TERAZ!
A nakoniec moje oblubene: "I just keep getting better!"  |
|
Návrat hore |
|
 |
Hircanus Bežný tlachal
Založený: 09 Jan 2007 Príspevky: 93
|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 10:12 pm Predmet: |
|
|
Igor, nenechaj sa zastrasit, pouzivali sa dane stity,aj ked zriedkavo a hlavne nizsími triedami. Napr. uhorská lahká a stredná jazda bola vybavená takymito (aspon podla jednéj rekonstrukcie z nástenného obrazu. A precoze nechces byt Kuman? Takych mame aj tak málo:) |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 10:14 pm Predmet: |
|
|
Jazda bola.... Igor, mas kona? |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 10:49 pm Predmet: |
|
|
Thailandyr napísal: | hahaha sorry piroha,ale N00B prave si sa (alebo skor minue ta) doje.al(a) |
hmm,skor by som povedal,ze minue si to poriadne neprecitala(ak sa nemyslim,si neznejsieho pohlavia)
tu je citat z tho prispevku:
sijem si presivanicu , koselu a pod. veci pre vikinga.
cize si dal usit kostym na vystupovanie(toho landsknechta) a kedze sa mu asi zapacili vikingovia,zacal si robit kostym sam _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
minue Bežný tlachal

Založený: 16 Dec 2006 Príspevky: 84 Bydlisko: SE
|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 10:54 pm Predmet: |
|
|
...tento rok uz sermujem s presnym zameranim. mam novucicky kostym landsknechta , ked mi posle krajcirka mailom fotky ... takze podla vsetkeho ten kostym este nema, je u krajcirky, cize sije niekto iny..
alebo nie?  |
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
Založený: 25 Nov 2006 Príspevky: 419 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: Pi Feb 09, 2007 11:33 am Predmet: |
|
|
ujo Hircanus ved prave ja chcem hrat nejakeho radoveho vojaka, zoldniera nie slachtica alebo velitela alebo neviem uz co, chapes?? mam co som zohnal a hotovo. a niee kona nemam, ale mam bicygel horsky. _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Ivan Krajčovic Bežný tlachal
Založený: 12 Sep 2006 Príspevky: 90
|
Zaslal: Pi Feb 09, 2007 1:28 pm Predmet: |
|
|
igor vitovič napísal: | dobre. robime nase uzemie - Uhorsko, maximalne po Nemecko. ale to nezalezi odo mna, chapes? ale par ludi by chcelo robit okolo 1241, lebo mame viacero novych ludi ktori este niesu rozhodnuty. ja ich do toho dokopem a tvoje usilie nevyjde nazmar . |
clovek... ja ta nechapem. _________________ Dokud nebudou uvedomeli, nebudou se bourit, a dokud se nevzbouri, nemohou se stat uvedomelymi. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Pi Feb 09, 2007 1:47 pm Predmet: |
|
|
to ivankraj: neboj, casom sa o to prestanes snazit a bude ta to len stvat...  _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Ivan Krajčovic Bežný tlachal
Založený: 12 Sep 2006 Príspevky: 90
|
Zaslal: Pi Feb 09, 2007 2:00 pm Predmet: |
|
|
Triarius napísal: | to ivankraj: neboj, casom sa o to prestanes snazit a bude ta to len stvat...  |
ja som sa rozhodol pre jedno obdobie a to sa snazim robit. teda rozhodla o tom rada starsich co budeme robit a ja som sa prisposobil... teda som si to v tej rade odsuhlasil (zdravim ta gelbhaar ). je smiesne ked nejaka shs robi obdobie niekolkych storoci - ved to stoji dost vela penazi a casu. _________________ Dokud nebudou uvedomeli, nebudou se bourit, a dokud se nevzbouri, nemohou se stat uvedomelymi. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Pi Feb 09, 2007 2:13 pm Predmet: |
|
|
niektorych to moc nestoji - potom vidiet vysledky - a tiez robia jedno obdobie(teda podla nich), napr gotiku ...zas je pravda, ze niektori toho robia viac a kvalita je ok...ono je to vsetko o pristupe a vedomostiach (ale aj tie su o pristupe) - ale to sa tu uz toolko krat omielalo a nic... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

Založený: 05 Nov 2006 Príspevky: 330 Bydlisko: Iglov
|
Zaslal: Pi Feb 09, 2007 4:02 pm Predmet: |
|
|
minue napísal: | ...tento rok uz sermujem s presnym zameranim. mam novucicky kostym landsknechta , ked mi posle krajcirka mailom fotky ... takze podla vsetkeho ten kostym este nema, je u krajcirky, cize sije niekto iny..
alebo nie?  |
servant ma uplnu pravdu. veci pre vikinga si sijem sam , zvysok ak nieco potrebujem tak mi sije krajcirka. napr toho landsknechta. ale ciastocne pravdu mas , vikinga dokonceneho nemam ale pracujem na nom , do sezony to stiham. s presivanicou mi pomaha jeden ocov kamos, lebo jeho konickom je praca s kozou takze presivanica nie je cisto moja robota. avsak kosela (under construction), nohavice (tiez) a tunika (taky tak) si robim sam. _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
AElfgar Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 158
|
Zaslal: St Feb 21, 2007 10:19 pm Predmet: |
|
|
Triarius napísal: |
...ked uz sa tu bavime o stitoch, mam jednu podobnu otazku (sorry Igor, nechcem zbytocne zakladat novu temu) - aky by mal byt podla vas stit pre paveznika z polky 14tky? - ma byt ako ochrana pre strelca z kuse - mam par teorii, ale nie som si isty |
Nasiel som na stranke jednej nemeckej skupiny nieco take:
http://www.berwelf.de/wehr_waffen/schild.html |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Feb 21, 2007 11:01 pm Predmet: |
|
|
presne tuto stranku som hladal ...dik moc... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
|