Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Okruhle stity
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Zbrane a kostýmy
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Daniel Holeček - Triarius
Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 12:47 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no vidis, posledna veta a hned dobra otazka, no aj ked sa to da lahko najst aj bez opytania...bukler nie je klasicky kruhovy stit, po slovensky sa vola pastny stit (dufam, ze sa nemylim, to by bola vazne ostuda)...je to taky maly kruhovy stit, ktory sa drzi v pasticke...tarce si uz snad najdes aj sam...
hint: google - do kolonky napisat tarce a uz len klikat a divat sa

www.kompania.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Wonder
Bežný tlachal

Založený: 28 Okt 2006

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 1:00 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

igor vitovič napísal:
dakujem veeelmi pekne za vsetky offtopiky od "panov odbornikov". nikoho tu neurazam, ak je pre niekoho urazka rozpučena voška, prosim. slusne som sa pytal ci reku dakto daco nema, nezna. chcem robit uhra so vsem vsudy. mailo kde si ma nasiel ??? stare fotky aj to som dokopy na 1,5 fotke. nemas ani paru kto som a jak vyzeram. posli radsej link na seba nech mi vypadaju vlasy. no hura k teme: sfericky trojuholnik je posledna moznost. nemam ho rad a ani sa mi nepaci ale asi budem musiet prejst nanho. Palo ako vyzera Uhorský útočný štít este som o tym necul. no a buckler nie je okruhly klasicky stit? a co tarča?

Myslím, že úplne každý, kto číta toto fórum má predstavu ako vyzeráš. Ak si si náhodou nevšimol, tak pod tvojím menom je fotka... alebo to nie si ty? Idea Very Happy Very Happy Very Happy
igor vitovič
Tlčhuba

Založený: 25 Nov 2006

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 1:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

znas co wonder??? 1. je to obstarozna fotka, 2. ak si so Sarusu, ak sme sa stretli na vasom treningu.
Pavol Uličný
Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 1:37 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nuž ak to mysliš vážne s tým Uhrom tak budiš.
aj keď sa mi to bude zdať divné..... ako celok idete do toho regionu v storoči ktore si uviedol........ alebo je to len tvoja ojedinela iniciatíva a ostatní u Vás robia niečo úplne iné ? napr. Nemeckých rytierov (v zmysle rádu) dedukujúc podľa foto, alebo tak nejak ? ja ti pošlem obrázky keď budeš chcieť len či my zbytočne nepridávaš robotu. Možno by bolo dobré sa spítať Vášho vedenia ake obdobie robite, alebo aké idete robiť. Aby si nebol jediný uhorsky rytier uprostred ja neviem Vikingov ??? ..... vieš ako to potom vyzerá? ako schíza Confused

popítaj sa tam u Vás či ma pre teba význam do toho isť a nebolo by lepšie sa sústredit na niečo iné. až ti povedia, že robite toto ja ti pošlem k tomu kopu materialu, ale potom pošleš ty mne fotky, že čo si s tým čo som ti dal poriešil, a ako ti to pomohlo.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
igor vitovič
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 1:40 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

dobre. posli. robime 13-15. sefa som sa pytal a Uhra robit mozem. aj moj bracka chce. nechcem byt ako to tu raz odznelo "univerzalna vsegotika" ale po troch rokoch usadit niekde a Uhor Smile by mi sadol. takze ak mozes, cakam ta s otvoremou narucou Wink Wink
AElfgar
Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 1:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

No dobre, len este povedz presnejsie obdobie, lebo to 13-15 storocie je fakt univerzalna vsegotika Smile
Nechcel si nieco okolo roku 1241?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Pavol Uličný
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 1:54 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ty a ešte jeden a co zvyšok, tí sú odkiaľ ? z anglicka?
dobre pošlem ale nerobiš dobre ......skupina vyzera dobre vtedy keď predstavujú určitú štýlovu jednotu a zároveň v nej mnohorakosť variacii........ale to je už na Vás ......teda ja ale aj ostatní očakavajú že info pýtaš lebo to na niečo potrebuješ a nie len tak samoučelne Confused
vieš ak ti pošlu info raz 2x a tri krat a bude to k ničomu tak už asi toho veľa od nich nezískaš .......

pozbieram ti obrazky a pošlem
Návrat hore
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 2:00 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

neda mi (teraz nejdem rypat, ale radit), ale univerzalna vsegotika neznamena len jednotlivca v kruzkovke bez presivanice, salierom na hlave, kruhovym stitom a mecom z 11. stor. ; ale aj skupiny, kde na vystupeni sermuje viking s rytierom v 15tkovej zbroji a to je blbost tiez, aj ked maju absolutne namakane kostymi - myslim, ze na toto mieril Pali, ked ti radi, aby si sa v skupine poradil, musis mat k sebe aj protajsok a nie to miesat hlava nehlava...

www.kompania.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
igor vitovič
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 2:01 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

dobre. robime nase uzemie - Uhorsko, maximalne po Nemecko. ale to nezalezi odo mna, chapes? ale par ludi by chcelo robit okolo 1241, lebo mame viacero novych ludi ktori este niesu rozhodnuty. ja ich do toho dokopem a tvoje usilie nevyjde nazmar Wink .
Wonder
Bežný tlachal

Založený: 28 Okt 2006

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 2:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Igor: ...........
igor vitovič
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 2:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

zadny viking a 15.storocie. 12,13-15 maximalne. nic pod a nic nad. i ked obcas renesancia ale to sa mna netyka velmi. ja sa chcem zamerat na Uhorsko 1241 - Slana. uz mam mandlovy stit pokryty kozou z diviaka. a ten okruhly by sa mi zisiel.
Pavol Uličný
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 2:09 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ešte raz a naposledy 12, 13 14 či 15

alebo plati 1241 ?

odpoveď može byť jedna nie portal skrz storočia
Návrat hore
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 2:09 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

12,13-15 to je hoooooooodne dost na vsegotiku...ved len zaciatok a koniec 14tky je nebe a dudy...bacha na to a bude to v poho

www.kompania.sk
Návrat hore
Vlasáč
Bežný tlachal

Založený: 22 Okt 2006

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 2:12 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

to Igor: Palo má pravdu. Ak by ste to mali v skupine robiť len dvaja (myslím tých Uhrov), tak sa radšej na to vykašli (toť len môj názor). Lebo vtedy to zaváňa tou "všegotickosťou" a to v zmysle, že skupina zrazu robí všetky obdobia a všetky regióny a to tak, že jeden (poprípade dvaja) sú uhri, ďalší dvaja sú švajčiari, ďalší vikingovia ďalší mongoli alebo ja neviem čo a potom to tak aj vyzerá, že skupina pôsobí ako spolok ľudí, ktorí si nevedli nájsť skupinu, kde by zapadli so svojím obdobím a regiónom. A celkovo to vyzerá (podľa mňa) smiešne a trápne (minimálne pre skupinu, ale nie len pre ňu, ale aj pre iné skupiny, bo keď to divák (laik) zbadá, tak bude nepriamo usudzovať, že asi aj iné skupiny vyzerajú podobne (akoby nevedeli čo chcú)) No neviem či si pochopil, čo som sa Ti snažil povedať. Inak mi napadá, že akému obdobiu a regiónu sa venuje Vaša skupina? (ak to nie je tajomstvo ovšem...)
igor vitovič
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 2:20 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

1241. konec ! finito!!
Vlasáč
Bežný tlachal

Založený: 22 Okt 2006

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 2:21 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

igor vitovič napísal:
1241. konec ! finito!!

A región je Uhrsko?
igor vitovič
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 2:25 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ano. 1241 Uhorsko - okolo bitky na rieke Slana. a ja som Uhor Wink jasne? kostym mam uz na 90% vysporiadany, uz len stit.
Fachman
Bežný tlachal

Založený: 10 Júl 2006

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 2:29 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Igor: Píšeš,že už máš mandlu,ak je to tá čo je odfotená pri tom tvojom tesáku tak neviem neviem.Mandla s oblým vrchom sa vytráca už v polke dvanástky a ešte postupne doznieva tak cca do začiatku 13.-ky.Ale na 1241 by som povedal,že je to už dosť brutálny archaizmus,ešte mandla so zrezaným vrchom je ako tak,a sferický trojuholnik na tú dobu je tip top.A v polke trinástky by mal byť štít v heraldických farbách (či už svojich - ak predstavuješ rytiera,alebo vo farbách svojho pána ak predsatavuješ nejakú pechotu) a nie len pokrytý srsťou z diviaka.

To len moja rada Rolling Eyes

Naposledy upravil Fachman dňa Št Feb 08, 2007 3:56 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
alois
Tlčhuba

Založený: 17 Okt 2006

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 2:35 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

to fachman
myslim, ze to by si mohol generalizovat na zapadnu europu. je tazko predpokladat, ze by tak bola vyzbrojena cela uhorska hotovost belu IV. pri slanej. ale to je len tazko dokazatelne.
Návrat hore
Pavol Uličný
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 2:43 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

moja odpoveď je že pokiaľ nie si nejaký Kumán, lebo prave v tomto obdobi bolo najviac zasiahnuté Kumanskou modou .... a pisal si že kumanov nie.
Tak v takom skorom obdobi Uhorsky rytier sa ničim nelišil od ostatných europskych rytierov .....je možne, že sa mýlim ale nevidel som medzi nimi rozdiel.........ani vo výzbroji ani brni.
Kružkovka, prilba a neviem či už nie aj posilené klby platmy naholenky....a 1 ruč meč (alebo šabla)a štít heraldickeho tvaru .....je to taký sprostý a veľmi trivialny opis, ale ak spraviš tak, nemaš čo pokaziť ..... priznam sa tak skorý datum ma zaskočil, ale v tomto ohľade ti už radi pomožu iný, ktorý riešia podobne skoré obdobie ........
niekde možem niečo pohľadať ale viac menej aj zdrojov z tak skoreho obdobia veľa niet.
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Zbrane a kostýmy Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší
Strana 2 z 3

Prejdi na: