|
serm.sk Fórum pre a o šermiaroch
|
|
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Juraj Skúpy Tlčhuba

Založený: 27 Máj 2008 Príspevky: 165 Bydlisko: Trenčianske luhy a háje
|
Zaslal: St Apr 28, 2010 11:41 pm Predmet: |
|
|
Vypada to naozaj skvele, keby nemame zrovna akciu, tak by som sa aj prisiel pozriet, hoci len ako divak. Drzim palce! _________________ V minulosti mali k sebe ludia blizsie... stare zbrane mali totiz mensi dostrel. |
|
Návrat hore |
|
 |
Tomáš Mrázek Tlčhuba

Založený: 01 Mar 2009 Príspevky: 197 Bydlisko: Žilina/Košice
|
Zaslal: Ne Máj 02, 2010 7:42 pm Predmet: |
|
|
Táááže akcia je za nami...a kdo nebol može len ľutovať.....  |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Po Máj 03, 2010 9:15 am Predmet: |
|
|
Zatial iba velmi strucne, kym sa z toho vsetkeho vyspim a spamatam, potom hadam este cosi prihodim zo svojho hodnotenia podujatia....
Momentalne by som sa rad este raz vsetkym ucastnikom podakoval za to, ze prisli, zucastnili sa bitky, odmakali si vsetky moje lepsie i horsie napady, tolerovali vsetky obmedzenia, ku ktorym sme boli natlaceni "sefmi". Tiez by som rad vyslovil akesi prianie, ze sa im snad u nas aj tentoraz pacilo a boli spokojni.
V pripade, ze sa nepacilo, resp. ste boli s cimkolvek nespokojni, nesetrite ma a smelo mi nalozte, pretoze len kritika, nech uz je akakolvek, je to, co nas a nasu pracu moze posuvat postupne vpred. A to je proces urcite nelahky.
Postupne sa davaju dokopy vsetky mozne i nemozne, oficialne i neoficialne galerie, videozaznamy, audionahravky a podobne veci, ktore sem podla vsetkeho budeme prihadzovat, nech aj ostatni maju trochu lepsiu predstavu o tom, ako to v Kosiciach na bitkach zvycajne vyzera.
Este raz dakujem a dufam, ze ste vsetci dosli zivi a zdravi domov. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Aldaron Ďuriš Tlčhuba

Založený: 07 Jan 2007 Príspevky: 123 Bydlisko: Prešov
|
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Ut Máj 04, 2010 6:29 am Predmet: |
|
|
Toz, chvilka casu, tak to skusim nahodit...
Za co sa ospravedlnujem/-e/:
1. spominany kluc - boli dva, ale vdaka mojej nedovere v ludi som jeden nepustil do hry. To prinieslo ovocie pocas prvej noci, ked ma o druhej zobudili, ze kluc sa zlomil a ze potrebuju nahradny. A potom uz to slo samo, vsakano. Na druhej strane, na rozdiel od minuleho roku nam tam nikto cudzi nechodil, vdaka comu nikoho nemuselo napinat na zvracanie...
2. voda v bareloch - mesto sa k tomu tento rok postavilo, ako sa postavilo, museli sme to riesit takto, bohuzial...
3. zaverecne defile jednotiek - vynechal som predstavovanie jednotiek kvoli dekoracii jednotiek na Hlavnej, zjavne som to podcenil, nie vsetci ludia tam s nami sli...
4. "nejake" tie kostymove vystrelky, naslo sa ich par aj na strane "pozicanych" ludi, ktorych sme vystrojovali my. V ramci zvysovania urovne akcie by som v tomto smere buduci rok konecne rad pritvrdil a vykaslal sa na kompromisy...
Skratka, napriek Piskotovej chvale organizacie dodatocne nachadzam kopu dier a nedostatkov v tomto smere, pricom zatial prichadzam k zaveru, ze tato akcia sa zacina dostavat do roviny, ked ju uz nedokazu organizacne utiahnut traja ludia. Takze v tomto smere urcite sa obujem aj do nasich mladeznikov, aby sa vyraznejsie angazovali a odlahcili tak nase ramena...
Za co by som sa este raz rad podakoval:
1. Ze ste prisli... Niektori zase /co je dobre znamenie/, niektori prvykrat /co je tiez dobre znamenie/...
2. Ze ste si snad napriek zmene scenara na poslednu chvilu bitku uzili...
3. Ze ste tolerovali vsetky nase orgazmatorske poziadavky, preslapy a vymysly, okrem ineho tiez aj "povinnu" ucast vo velkom regimente, co sa nakoniec ukazalo pre vacsinu ucastnikov ako akysi zlaty klinec programu...
4. Ze ste sa podielali na vystavani doteraz najvacsieho historickeho tabora v Kosiciach /ktory nam na obrovske prekvapenie o par metrov zmensil bojisko, hehe/
V pripade, ze ste zaznamenali cokolvek, co mi uslo a nemalo ujst, pokojne mi dajte vediet, pokusime sa to v buducnosti urobit inak, lepsie.
Dakujeme za navstevu.
PS: Specialne podakovanie patri Buhurtu za privezenie dvoch kanonov, ktore bolo pocut z centra az na sidliska. Na rozdiel od vsetkych 1500 vybuchov z akcie druhej svetovej...  |
|
Návrat hore |
|
 |
Ľubomír Orenič Tlčhuba

Založený: 15 Aug 2006 Príspevky: 130 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Ut Máj 04, 2010 12:20 pm Predmet: |
|
|
Regiment bol super! Trošku ( dosť ) dlhý úvod bez výstrelov ale potom už to išlo ako na páse. Vyzerali ste ako armáda. Chcelo by to dvojnásobný počet účastníkov aby ste mohli ísť proti sebe. Podľa mňa ste na správnej ceste.
P.S: Myslím, že by ste sa mali zamerať aj na boj jednotlivcov. Jednotky budia dojem vycvičených vojakov ale po rozpade formácie tam pobehujú už iba splašený civilisti, ktorí držia zbraň prvý krát v živote.  |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Ut Máj 04, 2010 12:43 pm Predmet: |
|
|
Ľubomír Orenič napísal: | Regiment bol super! Trošku ( dosť ) dlhý úvod bez výstrelov ale potom už to išlo ako na páse. Vyzerali ste ako armáda. Chcelo by to dvojnásobný počet účastníkov aby ste mohli ísť proti sebe. Podľa mňa ste na správnej ceste.
P.S: Myslím, že by ste sa mali zamerať aj na boj jednotlivcov. Jednotky budia dojem vycvičených vojakov ale po rozpade formácie tam pobehujú už iba splašený civilisti, ktorí držia zbraň prvý krát v živote.  |
Ved kosicka domobrana...
Tu je problem hlavne s tym, ze nestoja proti sebe ludia, ktori sa poznaju, a tak je problem zmaknut realne vyzerajuci boj, ktory by bol zaroven aj bezpecny. Ale vyvijame a pracujeme na tom, situaciu nam stazuju prave nesermiari medzi vojakmi...
Dvojnasobny pocet po pohlade na ten regiment je uzasna myslienka, ale chce to jednak potom uz nove vacsie bojisko a hlavne viac prachov na dotiahnutie takeho poctu vojakov. Ale za mna osobne, uplne sebecky, priznavam, ze ten regiment bolo to najlepsie na akcii, zatial nikde sa nepodarilo napchat do jedneho funkcneho celku 91 vojakov /myslim pre toto konkretne obdobie, samozrejme/...
Osobne si ale viem predstavit bitku z obdobia tureckych vojen, kde by takto vyzeralo cisarske vojsko...
EDIT: Inak dodam a upresnim, ze ten regiment bol zatial iba experiment, ktory sa hral uz s realnymi poctami muzstva, konkretne obsahoval 4 corporalshafty, 2 strelecke, 2 pikanierske, bubenikov a flautistov, nejake tie vlajky, serzantov a kapitana. Snaha bola zistit, ci je mozne cosi take vobec vyskladat a hybat s tym, zdroj, z ktoreho konkretne sa vychadzalo, bola ucebnica od Hexhama. Ale teraz, ked uz vieme, ze to mozne je, tridsiatkovy reenactment nabera novy rozmer... Snad... Jedine, co sme nestihli ale vyskusat, je svedska salva, ked palia tri rady a par sekund na to dalsie tri rady vsetkych strelcov... |
|
Návrat hore |
|
 |
Ján Onofrej Bežný tlachal
Založený: 04 Máj 2010 Príspevky: 18
|
Zaslal: Ut Máj 04, 2010 1:49 pm Predmet: |
|
|
Osobne si ale viem predstavit bitku z obdobia tureckych vojen, kde by takto vyzeralo cisarske vojsko... Wink
s niekoľkými janičiarmi uprostred?
akciu hodnotím na 8/10, chýbala fakt len tečúca voda (na to asi je v parku fontána že? ) ....všimol som si tam za parkom cez cestu školu....snáď by sa voda a wc dali vybaviť na tie dva dni... len nápad, nič viac...
pocit sily celého regimentu pochopí len ten, kto bol vnútri neho a zažil tú nádhernú salvu
čo sa týka samostatných súbojov, môžem povedať, že delostrelec s nabijakom je neporaziteľný  |
|
Návrat hore |
|
 |
Ľubomír Orenič Tlčhuba

Založený: 15 Aug 2006 Príspevky: 130 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Ut Máj 04, 2010 2:31 pm Predmet: |
|
|
Nehovorím o nejakých súbojoch, ale o sebadôvere. Mám meč a malo by na mne vidieť, už z toho ako ho držím, že ho ovládam.
Mne sa zdá, že košická domobrana dosť pravidelne cvičila. Myslím, že za južnou bránou a v nedeľu. Dokonca to bola povinnosť. Ruku do ohňa za to nedám.  |
|
Návrat hore |
|
 |
Ján Onofrej Bežný tlachal
Založený: 04 Máj 2010 Príspevky: 18
|
Zaslal: Ut Máj 04, 2010 2:57 pm Predmet: |
|
|
veď o tom hovorím delostrelec s nabijakom si verí
ale vážne, teraz už chápem, čo si tým chcel povedať, a za janičiarov, myslím, môžem povedať, že sme si verili... |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Ut Máj 04, 2010 3:03 pm Predmet: |
|
|
Kosicka domobrana to s mecmi vacsinou vie, kedze ide z prevaznej casti o sermiarov... Co zase nie je pripad napr. Vavrisova ci zopar inych, ktori su primarne strielajuci vojaci, navyse fungujuci tak 2-3 roky, pricom vlani do subojov na palas nechceli ist vobec... Ale ako som pisal, pracujeme na systeme, ktory vylepsi vizualnu stranku aj tejto veci, testovali sme ho okrem ineho vlani v Prahe, prave proti ludom, ktori nasermovane nemali, pricom to v podstate fungovalo... Rovnako tak su aj ludia od janiciarov primarne sermiari, takze rovnako nemali s mecmi problem... Zatial ma kazdy cosi, co nema ten druhy a je snaha to zladit, hoci to nie vzdy celkom funguje, resp. to funguje pomalsie, nez by sme radi... |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Ut Máj 04, 2010 3:21 pm Predmet: |
|
|
A mne sa tam páčilo aj tak a manévre regimentu... ostal som ohúrený, ďalej posielam pozdrav flautistkám a bubeníkom boli parádny. A podla mňa by sa malo pred bitkou povinne trochu pocvičiť boj aspoň na toľko aby kuruci neposkakovali pri tom ako na videách hore ale aj tak bolo super ja som spokojný Alah s vami |
|
Návrat hore |
|
 |
Jakub Piroháč - Svenbjörn Bežný tlachal

Založený: 06 Máj 2008 Príspevky: 42 Bydlisko: v srdciach krásnych slečien...
|
Zaslal: Ut Máj 04, 2010 8:14 pm Predmet: |
|
|
Niekedy ani netreba zbran aby si sa pobil a vyzeralo to drsne  _________________ Matko a Kubko dance grup rulez |
|
Návrat hore |
|
 |

|
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Máj 05, 2010 6:25 pm Predmet: |
|
|
Mikroreportaz a fotogaleria vyberova: http://www.viacassa.sk/akcie/kosice-1644-2
Cakame na clanok o historickych suvislostiach od nasho historika, tiez zhaname jedno prekvapenie, tak snad sa podari coskoro...  |
|
Návrat hore |
|
 |

|
|
Návrat hore |
|
 |
Regis Bežný tlachal

Založený: 29 Sep 2006 Príspevky: 31 Bydlisko: BA - Nove mesto
|
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|
|