Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Historicke bitky na Slovensku
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Podujatia
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006

PríspevokZaslal: Po Jún 25, 2007 7:21 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Nechces, nerob...

O tom to cele je... Spolupracovat na jednotkach? Preco by som mal, ked prezentujem skupinove jednotky? Ale oka, priznavam, ze som zdrveny tym, ze nikto z tohto fora nerozsiri rady Bethlenovej gardy... Fakt... Vazne... Seriozne... Fakt...

Unika vam zmysl toho, o com je clanok, co sa vam tu snazim vysvetlit... Teda, snazil som sa... Takze opat opakujem "nechces, nerob", pohoda, vasa vec... Studujte serm... Napriklad taliansky, tam je toho este hodne na studium...

Inak, viete, co je sranda? Ani ja som vas nikdy nevidel sermovat. Ale mam napad, dojdite mi cosi ukazat, hned si zistim, kedy mam najblizsie volno...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Martin Janičina
Tlčhuba

Založený: 29 Okt 2006

PríspevokZaslal: Po Jún 25, 2007 8:00 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Olaff: cez vikend asi pridem do Kosic, rad sa stebou porozpravam, hlavne ma zaujima ako sa pozeras na taliansku skolu a ako ju chapes. Ak mi to vyde tak sa ohlasim. Maj sa.

Mimochodom este raz, bitky ano.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Jún 25, 2007 8:22 am    Predmet: Odpovedať s citátom

So mnou sa rozpravat? A saaaaaaakra, to ma prekuknes, bez internetu nebudem moct byt arogantny... Embarassed

Bitky ano... A co jednotky na bitky?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Andrej Janičina - Jabčo
Tlčhuba

Založený: 17 Jún 2006

PríspevokZaslal: Po Jún 25, 2007 9:00 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Olaf príde nás viac a radi si Ťa pozrieme. Very Happy
A som naozaj zvedavý ako bude vyzerať rozhovor naživo. A možno konečne zistíme o čo Ti ide. Lebo v tejto debate si zmenil názor viac krát, než je možné reálne usledovať. Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
deCarabas
Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006

PríspevokZaslal: Po Jún 25, 2007 9:12 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Jabčo: A to pridete do ruskova?
Návrat hore
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Jún 25, 2007 9:30 am    Predmet: Odpovedať s citátom

A co jendotky na tie bitky, ktore ano?
Návrat hore
Andrej Janičina - Jabčo
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Jún 25, 2007 9:38 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Prideme do Ruskova, áno, sme totiž zvedaví. Ale príde nás tak jedno auto a zúčastniť sa neplánujeme, skôr si to pozrieť ako diváci.
Návrat hore
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Jún 25, 2007 9:42 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Aha, aha... A vezmite aj Alchyho, jednou cestou by sme potom ukazali aj tie tazke a padne mece, ktore pouzivame namiesto rapirov v bitkach...
Návrat hore
deCarabas
Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006

PríspevokZaslal: Po Jún 25, 2007 9:55 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Jabčo: a preco sa nezucastnite? ked uz mate cestu okolo...
Návrat hore
Andrej Janičina - Jabčo
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Jún 25, 2007 10:22 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Pretože nerobíme nepremyslené veci a nezúčastňujeme sa akcií, kde nepoznáme buď samotné podujatie, alebo organizátora a nemáme preto dobredu zaručenú určitú mieru istoty, či pre nás účasť na takej akcii má význam alebo nie.
Návrat hore
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Jún 25, 2007 10:45 am    Predmet: Odpovedať s citátom

To chvalim, to je spravny pristup! Ja som sa takeho nedrzal a horko som zaplakal na jednej nemenovanej, ale renomovanej akcii na Slovensku minuly rok... Vsimnite si, ze nekonkretizujem...
Návrat hore
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Jún 25, 2007 12:08 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Len pre istotu, zacinat by to malo o 17:00, to mate celkom realnu sancu stihnut... Tesime sa na vasu navstevu...
Návrat hore
Martin Janičina
Tlčhuba

Založený: 29 Okt 2006

PríspevokZaslal: Po Jún 25, 2007 12:30 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to čisto len bitka, alebo tam bude aj nejaký sprievodný program?
Návrat hore
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: St Jún 27, 2007 7:28 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Kedze mi zabezpecujeme bitku, tak absolutne nemam potuchy o tom, ci a co sa tam bude vobec diat....
Návrat hore
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ut Júl 03, 2007 2:14 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

"Rekontra - Historické bitky na Slovensku komédia či tragédia

Áno. Vo veľa veciach s tebou súhlasím. Áno máš pravdu v tom, že bitky na Slovensku by sa dali možno robiť v oveľa lepšej kvalite ako čo sa týka šermiarov, teda ako kostýmovo, či taktikou boja, či samotným predvádzaním šermiarského "umenia" a aj v ďaľších oblastiach. Ale čo sa mi nepáči, tak to je, tvoja zasraná arogancia. Prepáč ale akým právom posudzuješ ľudí, akým právom odsudzuješ správanie sa slovenských šermiarských skupín. Prišiel si zo zaujímavým nápadom, ktorý ani nie je tvoj. Prečo sa radšej nepozrieš na skutočnosť ako takú. Ja viem vždy sa dá zabrať viac, či v samotnom štúdiu historie tých konkrétných oblastí ktoré koho zaujímajú alebo viac všeobecnosti, či v šermiarskom umení a nevraviac o kostýmoch. Lenže mi sme ľudia, každý ma svoje starosti a každý má toľko záujmu o šerm koľko chce on sám. A ty nie si ani malý boh ani šéf 500 /alebo koľko nás je/ slov. šermiarov. Ak má ísť šerm ĎALEJ a má sa rozvíjať tak v prvom rade to urob ty sám, ale nie odsudzovaním, lebo to dokáže každý, ale podporou napr. tých ktorý začínajú. Vieš máš naozaj pravdu a ako som uviedol na začiatku vo ceľa veciach s tebou súhlasím no nie s tým, aby si odsudzoval všetko čo sa ti na prvý pohľad nepozdáva, lebo si myslím, že nevidíš do veci tak ako by si si mohol otvárať pusu. Skús niečo naprv urobiť a potom miesto kritiky prísť a poradiť kde sa dejú chyby. A nechváľ sa cudzím perím to ti nesvedčí. Nespokojný Dolton."

Hm... Ako odpoved na to clanok teda pisat nebudem, budem optimistom a budem verit, ze sa to k tebe nejak dostane, ak nie, aj tak dobre. Velmi strucne a v skratke:

Lichoti mi, ze so mnou v mnohom suhlasis. Ale!

* moja arogancia je moja vec a moj problem
* skutocne nie som ani boh ani sef, preto tiez nemusim byt milostivy (suvis to ma s aroganciou vyssie)
* odsudzujem to, co sa mi nepaci, na to nemusim mat nijake pravo, okrem prava slobodneho prejavu, to mi v tejto uzasne demokratickej krajine nikto nemoze upriet
* nikomu neurcujem, kolko casu ma sermu venovat, nikomu nebranim stykat sa s rodinou, pracovat, studovat, jedinym kriteriom je to "vzdy sa da nieco robit lepsie"
* nikdy som netvrdil, ze bitky su moj napad, moj napad bol poukazat na to, ze stoja na Slovensku v zdrvujucej vacsine pripadov zaprd
* nikdy som nemal problem pomahat ludom, ktori zacinaju, nikdy som ich vsak nevyhladaval a svoju pomoc im nevnucoval - nazvi to aroganciou, ja to nazyvam nevnucovanim sa
* nieco robit skusam
* nikdy sa nechvalim cudzim perim, na to som prilis sprosty
* a skutocne nechci, aby som zacal poukazovat na vsetky chyby, pretoze ich tam mas ako maku, nerad by som ta urazil takou "malickosotou", ako je slovensky jazyk...
* a na uplny zaver - mam maila, mam icq, mame tu toto forum, kde nie si regnuty, takze nemam moznost ti odpovedat sukromne... O tebe to vsak povedat nemozem... V kazdom pripade ma zaujima, ci si reagoval na problematiku bitiek, alebo na moju osobu ako problematiku... Ked na mna, najdi si psychologa, ktory ti moj posudok vypracuje, ty ho sem len skopirujes... Ak na bitky, tak k tym tam moc toho nebolo...

Dakujem za pochopenie.
Návrat hore
Andrej Janičina - Jabčo
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ut Júl 03, 2007 3:05 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja len na uzrejmenie, skutočne som ten článok nepísal, hoci mi to možno nebudeš veriť.
Návrat hore
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ut Júl 03, 2007 3:06 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

To nikde netvrdim... Cool
Návrat hore
Andrej Janičina - Jabčo
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ut Júl 03, 2007 3:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja len pre istotu, lebo s tebou síce tiež nesúhlasím, ale zaregistrovaný tu som a gramatiku poznám. Very Happy
Návrat hore
Chico
Bežný tlachal

Založený: 05 Aug 2006

PríspevokZaslal: St Júl 04, 2007 11:45 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Rolling Eyes Uvedomujeme si ľudkovia, že sa tu 10 strán len mlátila "prázdna slama" a celý výsledok by sa dal zhrnúť do 1 vety: "Áno, historické bitky sú nádherné a pre divákov atraktívne, ale takmer nikto (česť výnimkám!) na akúkoľvek výzvu nezareagoval (aj keď treba ti uznať Olaff, že niekedy to tvoje vyjadrovanie je skutočne "svojské" Wink )

Pokúsme sa teda na to ísť inak. Olaff tu niekde spísal cca. všetky jednotky, ktoré sa na Slovensku (podotýkam, že LEN na Slovensku) nachádzajú. Ja osobne som zatiaľ ako najlepšie zohraný videl janičiarsky zbor - kompletne vystrojených a vyzbrojených cca. 50 ľudí. Výstroj (môžete ma Cassanova, Aramis, či Sarus opraviť ak sa mýlim) a výzbroj janičiarov je tak z cca. prechodu 16. - 17. stor. Takže máme potenciálneho nepriateľa. (skúsme stavať na niečom, čo je reálne a už existuje, čím si môžeme uľahčiť prácu a nie stavať úplne od základov) Very Happy Sme schopní proti nim niekoho postaviť? Povedzme cisárske vojská? Uhorský pluk? Husárov? Podľa mňa na organizáciu niečoho takéhoto treba v prvom rade pár ľudí, ktorí niečo CHCÚ urobiť a nie sa len hádať prečo bitky na kordy áno, či nie....
Nie som odborníkom na boje cisárskych a uhorských vojsk s tureckými približne z prechodu 16.-17. stor, ale pokiaľ ma (alebo dúfam, že NÁS) niekto vie nasmerovať a poradiť ako by sa táto predstava mohla realizovať, poprípade, kto by sa akým spôsobom mohol zapojiť do spoločného úsilia, ľady by sa mohli pohnúť. Wink Až potom, keď by sa našli ľudia, sa môžeme začať baviť o takých veciach ako povely a súhra povedzme pechoty a jazdectva, či kordy proti šabliam.... Alebo fakt tu všetci čakáme, že nám príde do schránky pozvánka zlatom písaná aby sme sa uráčili? Wink
Návrat hore
Marián Baran
Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006

PríspevokZaslal: Št Júl 05, 2007 10:55 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Chico: Necakame. My na sebe aj pracujeme Wink. Myslim, ze za Zoldnierov mozem povedat, ze tuto sezonu by sme pravdepodobne nestihli nie len spolocnu akciu, ale ani spolocny nacvik. Preto navrhujem zacat veci rozhybavat niekdy koncom oktobra a v priebehu novembra. Dovtedy bude na sebe pracovat kazdy individualne aby sme mali co proti janiciarskemu zboru postavit.
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Podujatia Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Ďalší
Strana 10 z 12

Prejdi na: