Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Bacil Regrút

Založený: 06 Okt 2006 Príspevky: 9 Bydlisko: Zvolen
|
Zaslal: St Feb 21, 2007 9:15 am Predmet: |
|
|
servant napísal: | ...teraz uz chapem (aj ako sa s tym mohol jeden chalan bachnut medzi nohy |
si myslela mna?
Bronzovy plech maju v kazdom slusnom hutnickom materiali - pokryvaju s nim strechy. Pripadne treba chodit okolo klampiarov, ked niekde robia strechu a zbierat odstrizky pod lesenim . Daco sa da najst aj v srote - nemusis rozbijat sochy (to je trestne) - ale indiani to urobia za Teba a radi, tak naco sa namahat?  _________________ Keď sa može mačka ježiť, tak sa môže ježko mačkať  |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: St Feb 21, 2007 2:52 pm Predmet: |
|
|
Bacil
...co sa tyka striech,videl som len med
pozrem nejake tie srotoviska (nekonecnu studnicu tych najlepsich materialov)
co sa tyka vyroby bronzu- nasiel som jeho zlozenie (v nejakych chemickych prikladoch) je tam 15% cinu a 85% medi(hmotnostne)
...snad to je spravne
edit: este som sa dozvedel,ze sa da pouzit aj 0,75,5,10 alebo 12% cinu (to je dost malo)
liacia teplota je okolo 1120 stupnov _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Baran Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 226
|
Zaslal: St Feb 21, 2007 3:54 pm Predmet: |
|
|
All: A idete to fakt v domacich podmienkach zlievat? Sa v tom nejako extra neorientujem ale predpokladam ze to bude ten z tych tvrdsich orieskov. V kazdom pripade dajte vediet ako to dopadlo. Som zvedavy. _________________ Under Jolly Roger |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: St Feb 21, 2007 4:41 pm Predmet: |
|
|
este som neskusal,ale myslim,ze by to mohlo ist
roztavit v kovacskej peci v nejakej zeleznej nadobe med a cin...mozno pomiesat  _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Ivan Krajčovic Bežný tlachal
Založený: 12 Sep 2006 Príspevky: 90
|
Zaslal: Št Feb 22, 2007 4:55 pm Predmet: |
|
|
Bacil napísal: | Daco sa da najst aj v srote - nemusis rozbijat sochy (to je trestne) - ale indiani to urobia za Teba a radi, tak naco sa namahat?  |
no a v tom srote mozes najst aj take rozbite sochy co tam doniesli indiani. ja sochy nerozbijam...
mam doma knihu MORAVIA MAGNA - odporucam - velmi vela fotiek. nie su tam len nakoncia, ale aj nausnice atd.
muzi a bacha na oriesky ked sermujete - to nemusi dopadnut dobre _________________ Dokud nebudou uvedomeli, nebudou se bourit, a dokud se nevzbouri, nemohou se stat uvedomelymi. |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

Založený: 05 Nov 2006 Príspevky: 330 Bydlisko: Iglov
|
|
Návrat hore |
|
 |
Ľubo Wassermann Bežný tlachal
Založený: 07 Dec 2006 Príspevky: 88 Bydlisko: KE
|
Zaslal: Ne Mar 04, 2007 11:04 am Predmet: |
|
|
Ach Piroha, Piroha
Tema sa vola KOVOVE nakoncia. A cely cas sa tu riesi aj ich vyroba, material, co roztavit a tak... neviem ci pomozu kostene
Mozno ano |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: Ne Mar 04, 2007 11:07 am Predmet: |
|
|
Lubo H.
zas ho nemusite zdrbavat za vsetko
nahodou je to celkom zaujimave,som nevedel,ze byvali aj kostene _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Ne Mar 04, 2007 11:11 am Predmet: |
|
|
Mas pravdu. Po dlhom case som cital tuto temu a same kovy, zlievanie a zrazu tu trepne kostene veci. Nechal som sa uniest
Sorry Piroha.
Inac na stranke nie je nikde napisane ze je to kost, teda nenasiel som. Je to isto kost? Ci podla nazvu obrazkov?
Naposledy upravil Ľubo Wassermann dňa Ne Mar 04, 2007 11:12 am, celkom upravené 1 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
... Tlčhuba
Založený: 12 Nov 2006 Príspevky: 111
|
Zaslal: Ne Mar 04, 2007 11:11 am Predmet: Kelko |
|
|
neurazajte Pirohu... Je to skvely clovek.....  |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

Založený: 05 Nov 2006 Príspevky: 330 Bydlisko: Iglov
|
Zaslal: Ne Mar 04, 2007 11:24 am Predmet: |
|
|
sorry ze som to tu chcel trochu ozivit a ponuknut aleternativu, viac sa to nestane _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: Ne Mar 04, 2007 12:41 pm Predmet: |
|
|
Lubo H.
je to kost (vidno to z obrazkov, navyse je to v kategorii kosti a parozie...je tam napisane aj nalezisko)
http://www.wojmir.pl/kosc.htm
tu ho mas aj na opaku:
http://www.wojmir.pl/pasy.htm (ze zo Sale nad Vahom)
rozhodne to musi byt dot zdlhava robota _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Ne Mar 04, 2007 12:44 pm Predmet: |
|
|
No ano. Na tej druhej stranke som, ta s opaskami... a tam som nevidel napisane ci to kost alebo co.
Diky. |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: Ne Mar 04, 2007 12:50 pm Predmet: |
|
|
to je vsetko ta iata stranka
na tom prvom odkaze(co som dal) navrchu najdes nadpis:
WYROBY Z KOŚCI I ROGU
ANTLER AND BONE(to je hned pod tym) _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Ne Mar 04, 2007 1:15 pm Predmet: |
|
|
Viem ze je to ta ista stranka ... len som bol v inej sekcii, inak som sa tam dostal. Tu sekciu WYROBY Z KOŚCI I ROGU som akosi nevidel  |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: Ne Mar 04, 2007 3:03 pm Predmet: |
|
|
v poho (aj ked sme to mohli riesit cez PM a nebyt o dost viac off topic,ako Piroha...a nikto nam nepovedal na to ani pol kriveho slova) _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Tulkas Tlčhuba

Založený: 26 Aug 2006 Príspevky: 134 Bydlisko: Samonhakdžratktlaktlal
|
Zaslal: Ne Mar 04, 2007 8:01 pm Predmet: |
|
|
Fajn, takze ta mosadz a med by sa dala. Mam prve vyrezky z platne 1,0mm ale vyzera to fakt ze HNUSNE! Takze to chce trocha cviku.. a potom dotoho jemne busit a ono sa to podda.. Dufam..  _________________ Res ad triarios venit! |
|
Návrat hore |
|
 |
... Tlčhuba
|
Zaslal: Ne Mar 04, 2007 8:05 pm Predmet: Kelko |
|
|
to Tulkas... plech jednotka je zbytocne hruba...sa natrapis.. ja to vyrabam z 0.5.. Je to karosarsky plech...a to staci |
|
Návrat hore |
|
 |
Tulkas Tlčhuba

Založený: 26 Aug 2006 Príspevky: 134 Bydlisko: Samonhakdžratktlaktlal
|
Zaslal: Ne Mar 04, 2007 8:32 pm Predmet: |
|
|
Heeej? Pocuj, a skusal si to aj letovat? mam namysli, ci si nejako zvaral..a tak? _________________ Res ad triarios venit! |
|
Návrat hore |
|
 |
... Tlčhuba
|
Zaslal: Ne Mar 04, 2007 8:34 pm Predmet: Kelko |
|
|
to Tulkas... ocelove zvarat... mosadzne pajkovat... medene len cinom ale to uz neukaze tak pekne  |
|
Návrat hore |
|
 |
|