Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Lenka "Lenka" Tlčhuba
Založený: 26 Feb 2007 Príspevky: 251 Bydlisko: tam, kde sa vrany otacaju
|
Zaslal: Po Apr 28, 2008 12:59 pm Predmet: |
|
|
Alchy napísal: | Mirena napísal: | jo , ale to asi na chvalu nieje...hoci vlna je extra hruba, odporucana ako prikryvka na spanie |
Tak to ti dnes môže byť putna. Ak je dobová, nech ťa neserie, že je to hoc aj plátno na krídla lietadiel, ak je to ten 100 % čistý produkt, trebárs na košelu, Dnes si ludia vymyslia často perverznosti na čo je najlepší pôvodný materiál... |
Súhlas.... hlavne nech ti nebude zima, mne zatieľ na festoch extrémne teplo nebolo, hlavne po zotmení _________________ Forma sleduje funkciu.... (H.J. Sullivan)
Ornament je zločin .... (A. Loos)
Ušľachtilá jednoduchosť a tichá veľkosť (J.J. Winckelmann)
Architektúra je umelecký čin a dom stroj na bývanie (Le Corbusier)
50 - ročná lebka neandrtalca (Doc. Hoššo) |
|
Návrat hore |
|
|
Alchy Tlčhuba
Založený: 14 Sep 2006 Príspevky: 305 Bydlisko: Pozsony - Dévényújfalu - (BA)
|
Zaslal: Po Apr 28, 2008 5:05 pm Predmet: |
|
|
Lenka napísal: | Alchy napísal: | Mirena napísal: | jo , ale to asi na chvalu nieje...hoci vlna je extra hruba, odporucana ako prikryvka na spanie |
Tak to ti dnes môže byť putna. Ak je dobová, nech ťa neserie, že je to hoc aj plátno na krídla lietadiel, ak je to ten 100 % čistý produkt, trebárs na košelu, Dnes si ludia vymyslia často perverznosti na čo je najlepší pôvodný materiál... |
Súhlas.... hlavne nech ti nebude zima, mne zatieľ na festoch extrémne teplo nebolo, hlavne po zotmení |
Ja som zažil aj opačná extrém, ruský kozácky kabát na filmovačke, krúbka asi 5 cm(!) a poklus hore kopcom, pri + 36 celziusoch. A život do toho, za vami idú kone...
...Skús si zobrať plášť... |
|
Návrat hore |
|
|
Vercingetorix Regrút
Založený: 30 Aug 2010 Príspevky: 9
|
Zaslal: Št Sep 23, 2010 11:11 am Predmet: |
|
|
Nevedel som kam to mám zaradiť tak som to dal sem.
Chcem si ušiť plašť zo 100%vlny ale podstatne čo ma zaujima je to že vetšinou na festoch vidim plašte z jedneho kusu čo je podla mna dosť divne pretože pochybujem žepovedzme 14.storočí mali krosná takych rozmeroy že by sa na nich dala zhotoviť latka o šírke 160cm alebo viac.
rád by som počul niake nazory na ohladom tohoto lebo neplanujem vyhodiť 150 eur za vlnu a nakonec zistim že je to "nehistorické" |
|
Návrat hore |
|
|
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba
Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Št Sep 23, 2010 11:19 am Predmet: |
|
|
v pohode si ho mozes usit aj z viacerych kusov, nie je v tom ziaden problem...ja to mam tak isto a nie som jediny _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
|
Vercingetorix Regrút
|
Zaslal: Št Sep 23, 2010 11:26 am Predmet: |
|
|
Ked z viacerych kusou tak ake je maximum širky latky? pokial niekto viete?
Lebo moja predstava je mať 3štvrte kruh o polomere 160 cm
a ešte k tomu keby že je zošity z viacerych kusou čomu by som sa nevyhol aj keby som ako chcel sa plašte podšivali alebo sa som na omyle? ak hej tak kontrastnou farbou alebo skôr rovnakym odtienom? |
|
Návrat hore |
|
|
|
Zaslal: Št Sep 23, 2010 11:29 am Predmet: |
|
|
max sirka latky nie je podstatna, zalezi od tvojich proporcii, moze byt aj podsivany, farby si zvol ake chces, len musia zodpovedat vtedajsim _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
|
Vercingetorix Regrút
|
Zaslal: Št Sep 23, 2010 11:33 am Predmet: |
|
|
O tu širku mi ale ide hlavne pretože ako som načrtol už vyšie je nepravdepodobne že by mali krosna kde dokazali urobiť latku o rozmere 160 x 160 cm alebo sa na omyle?a pokial viem tak sa podšivali aby nebolo vidno vnutorne švi |
|
Návrat hore |
|
|
Pavol Uličný Tlčhuba
Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: Št Sep 23, 2010 11:37 am Predmet: |
|
|
60 - 90 |
|
Návrat hore |
|
|
Bystrík Holeček Tlčhuba
Založený: 17 Sep 2006 Príspevky: 348 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Št Sep 23, 2010 11:37 am Predmet: |
|
|
sirka latky je zvacsa 140 - 160cm (ak sa nemylim, ale ono to v podstate fakt nie je podstatne). Podsil by som ho urcite. Moj je vlna podsita vlnou (modra podsita cervenou). Je fakt velmi velmi teply, nepremoka a da sa pod nim aj spat. Len pocitaj s tym, ze takyto plast je aj poriadne tazky, ked ho mas na sebe, tak je to v poho, lebo sa ta vaha rozlozi a prijemne hreje, ale mam skor namysli dopravu na akcie. Ak mas auto, je to v pohode, ale nosit to v ruksaku, to je skoro ako dalsia kruzkovka
Kazdopadne je to ale super vec, hlavne na chladnesie vecery ci pri zlom pocasi na akcii.... _________________ wer nicht kämpft, kann nicht gewinnen
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
|
Vercingetorix Regrút
|
Zaslal: Št Sep 23, 2010 3:27 pm Predmet: |
|
|
Pohravam sa ešte s myšlienkou to podšiť kožušinou (ovečka)len neviem či by to nebolo zbytočne tažke kedže ho chcem 3štvrte kruhovy respektive či by v tomto pripade nebolo lepšie urobiť iba polkruh.
Ak sa možem opýtať na strihy vašich? |
|
Návrat hore |
|
|
miso Tlčhuba
Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: Št Sep 23, 2010 3:36 pm Predmet: |
|
|
tak moj ma otrasny strih
ale zase dobry material (je v nom prijemne teplucko a je lahky...akurat zabere dost miesta)
ja mam plast dlhy kusok pod kolena (co moze byt nejakych 130 cm? ...tusim tolko bola aj sirka latky)
vacsinou som videl bud polkruh z 1 kusu latky vystrihnuty,alebo casti kruhu (proste,ako trojuholnik,len to spodne je oble...nadava sa tomu,ze kruhovy vysek) a zosite dokopy _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
|
|
Zaslal: Pi Sep 24, 2010 8:09 am Predmet: |
|
|
kostym.cz - tam ich mas vsetky _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
|
deCarabas Tlčhuba
Založený: 05 Okt 2006 Príspevky: 466
|
Zaslal: Pi Sep 24, 2010 8:52 am Predmet: |
|
|
K sirke latky pisal Siegfried na ceskych forach:
Na horizonálním stavu se běžně dělala látka široká třeba 1,5m. A myslím, že to je pohřební oděv Anny Svídnické z pražského hradu (což jsou šedesátá léta 14.stol.) co je z jednoho kusu přeloženého v boku sešitého na druhém boku... a ta šířka je tuším 160cm
Cize aj jednokusove plaste by sa dali podla tohto nazoru. Alebo s minimom svov. _________________ Peter - deCarabas - Madlenak |
|
Návrat hore |
|
|
|