Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Propagacia sermu
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Tomáš Mrázek
Tlčhuba

Založený: 01 Mar 2009

PríspevokZaslal: So Mar 20, 2010 7:53 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ten RGho kostým je podla mňa dosť dobrý....ked bude mať aspoň polovica slovenských šermiarov taký kostým tak sa potom ozývajte....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006

PríspevokZaslal: So Mar 20, 2010 8:54 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

RG, bez urazky...

erge napísal:
1, Je vidno, že tvoje názory sú úplne choré zasiahnuté neviem akými postboľševickými a liberálnymi smermi, ale neriešim ich. Je smutné, že sa na Slovenský štat pozeraš pozeraš takto a nepozeráš sa tak ako sa pozerať treba. Ako každý štát a štátne zriadenie má svoje klady a zápory a preto, to že ja tento štát uznávam v ktorom žili moji praotcovia a žilo sa im dobre uznávam, ako súčasť našej histórie je moja vec a teba do toho nič. To prečo boli židia odvedený do táborov a to či tam išli na istú smrť sú veci, ktoré sú plné polemiky, rovnako to čo mohol s tým Josef Tiso spraviť, ja si myslím že v súčastnej situácii ništ. V každom prípade to bol štát pokojný a na jeho územi nezúrila vojna až do SNP.

To k tým tvojim "múdrym rečiam"

Som sice politicky analfabet, ale klady a zapory, ktore ma kazdy stat? Na Slovensky stat sa pozeram rovnako ako vyssie spiskany prispevok. Veci plne polemiky to mozno su, ale o com polemizovat nemozne, je napr. fakt, ze tvoji predkovia zili v "pokojnom state" na ukor inych ludi, ktori nedostali moznost zit v tejto oaze mieru a pokoja. A tu sa objavuju dve moznosti - bud im to vyhovovalo, alebo boli prilis velki srabi, aby s tym co i len skusili cosi urobit. To, ze na tomto uzemi "nezurila vojna", je iba zvast, bohuzial.

erge napísal:
2, Ivana Sýkoru, na koho svadbe som bol poznám už dlhé roky a je to veľmi fajn, priateľský človek ktorý mi vždy pomohol keď som potreboval, poznal som sa s ním než sa začal zapájať do politiky a udržujem s ním dobré vzťahy aj teraz a nijako sa za to nehanbím. Rovnako dobre poznám aj jeho manželku. Otázka prečo na sebe mám kostým je jednoduchá, išiel som z vystúpenia akurát, a zároveň som na kostýme templára nevidel nič zlé čo sa týka chodenia s ním do kostola. To že tam chalani mali uniformy je ich vec. A rovnako kto , kde a prečo si to fotil.

Ako kamaratovi si mu mohol pogratulovat aj mimo uniformovanych nackov, nemusel si sa s nimi producirovat a provokovat tak ludi k tomu, aby si to cvakli. A tym samozrejme vystavil slovenskych sermiarov do polohy ceskeho Sigurdu par tyzdnov spat. Obhajovat sa tym, ze je vecou chalanov, ze na sebe mali uniformy, je obycajny alibizmus...

erge napísal:
3, Je to môj kostým, ktorý som si vlastnoručne navrhol a vlastnoručne vyrobil, okrem košele nýtovanej, ktorú som len kompletoval, takže ty nemáš žiadne právo vravieť mi kam s ním chodiť môžem a kam nie, aby to bolo pre tvoje svedomie alebo pre svedomie kohokolvek iného politicky či inak mravne- sociálne korektné.

Kostym je fajn, preto si sa nim mohol pochvalit v nejakej teme na kostymy urcenej, a to bez toho, aby ta tam zaclanali uniformovane osoby. S kostymom mozes chodit, kam chces, ale najprv sa skus eventuelne zamysliet nad tym, ci tym nemozes niekomu pripadne nejako uskodit, napriklad slovenskej sermiarskej obci. Nech je akakolvek, zatial sme neboli nikto oznaceni za politicky ci inak mravno-socialne nekorektnych...

erge napísal:
4. Skupina sa volá Draco Flameus a nie som člen nielen tejto skupiny, a nielen jedného klubu vojenskej histórie, takže rovnako nevieš o mne poriadne nič.

Drzim vam palce, nech sa vam dari na poli sermiarskom a reenactorskom, bolo by vsak fajn ostatne veci a pripadne aj niektore osoby do tohto nezatahovat a "nesrat tak dalsim do hniezda"...

erge napísal:
5, ten kostým je na Arménskeho turkopoliera v službách templárov, títo arménci podľa štúdií sú z veľkej časti zasiahnutí "árijcami" , myslím tých , ktorý napríklad na nejaký čas sa usadili v Indii. Takže vidím, že tvoje znalosti histórie v tejto oblasti sú rovnako chabé.

Kazdy vieme nieco ine, vsakano. To, ze ja som politicky analfabet este nutne neznamena, ze nemozem byt kvalitnym jadrovym fyzikom...

V konecnom dosledku sa nazdavam, ze toto skutocne nie je vyhra pre sermiarov a fandov ozivenej historie, napriek tomu nemam zaujem nikoho strielat ci odkialsi vyhadzovat, kazdy ma pravo robit a mysliet si, co uzna za vhodne. Avsak obcas, kym cosi urobi, resp. da moznost urobit to niekomu inemu, mal by mysliet o cosi viac. Moj navrh - foto spratat z fora, nech nema nikto moznost sa do toho obut a urobit curakov z ostatnych ludi venujucim sa tomuto konicku. A o RG si moze mysliet, kto co chce a uzna za vhodne...

Naposledy upravil Milan Olaff Madlenák dňa So Mar 20, 2010 9:15 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Tomáš Mrázek
Tlčhuba

Založený: 01 Mar 2009

PríspevokZaslal: So Mar 20, 2010 8:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Súhlas s Olafom.
Návrat hore
Daniel Holeček - Triarius
Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006

PríspevokZaslal: So Mar 20, 2010 9:23 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

chalani vyserte sa na to, stačí, že sa s takýmito debatami a výlevmi stretávame furt a všade okolo, nezaprasujme si to aj tu...aj tak na tom nič nezmeníme, v konečnom dôsledku je to aj tak osobná zaležitosť dotyčných ľudí a my s tým nič nenarobíme...a aj napriek môjmu osobnému názoru na dotyčnú organizáciu v čiernych uniformách, nejako nemám obavu, že by to až tak pošramotilo povesť slovenských šermiarov (ak sa o takom volačom dá vôbec hovoriť), ono to niektorí zvládajú oveľa lepšie na našom vlastnom piesočku

www.kompania.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
erge
Regrút

Založený: 20 Mar 2010

PríspevokZaslal: So Mar 20, 2010 9:25 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

1. Nie to, že tu nezúrila vojna, nie je žiaden žvást, je to fakt, že do začiatku SNP na našom území neboli nemeckí vojaci, nemali dôvod. Obúvať sa do mojich predkov je roztomilé v každom prípade aj dnes žije mnoho a mnoho ľudí na úkor iných. Ja nevravím, že to čo sa tu dialo bolo správne, ale beriem to ako súčasť procesov, ktoré boli nezvratné a diali sa v tej dobe všade po európe. Naopak rast ekonomiky, infraštruktúry atd. sú pozitívna ktoré nepoprieš. Rovnako mimochodom v 1 Čsr žili Česi z časti na úkor Slovákov /už len porovnaním platov/ a rovnako mnoho Židov žilo pred vojnou a dlho pred tým na úkor ostatných, či je to zlé alebo dobré to nesúdim, beriem to ako fakt a uvedomujem si že v svete žije a zrejme bude vždy niekto žiť na úkor iného, bolo to smutné, že si to odskákala práve Židovská obec, ale v tej situácii ktorá panovala po európe to empaticky viem pochopiť. Nevravím ale že to schvalujem.

2. Nebola to žiadna akcia a paráda, módna prehliadka, bola to súkromná svadba kde boli priatelia a najbližší novomanželov. Pred kostolom sa nastúpili chalani, ktorý si dali uniformy čisto k tejto príležitosti a vztýčili sme mu zbrane, tak ako to robia vojaci. Teda nijako negatívne sme nikoho nepropagovali pred verejnosťou a naopak dva dni pred tým sme celí deň chodili po jednom festivale a poúčali ľudí čo sa týka histórie 12st. a našli veľa zaujatých poslucháčov - a áno to na festivale bola cielená propagácia. To, že vznikla pri príležitosti tejto pocty zbraní nejaká fotka a že je propagovaná , nieje len tak moja vina ale aj toho kto ju fotil ale aj toho kto ju tu rozvešal po fóre, lebo ako som písal bola to naša súkromná akcia.

3. Čo sa týkalo SP a ich uniforiem, sú to čierne nohavice od firmy mil tech sturm, čierna americká vojenský čiapka a akýsi kabátik či košela. To všetko prepásané československým opaskom so svojpomocne vyrobenou sponou , ktorá vyzerá odlišne ako spony Slovenskej armády počas vojny. A videl som aj uniformy slovenskeho štatu a su robene riešene a výzorovo vyzeraju uplne inak. I ked nepochybujem že niekomu sa môžu podobať. Mne osobne sa uniformovanosť chalanov nepáči a nerobí podla mňa dobrí dojem a ani samotné uniformy na mňa nezapôsobili, moja je krajšia, ale ja nie som člen ani vedenie, takže ich neriešim.

A áno, aj ja som za to, aby sa táto kapitola uzavrela, tí čo ma nemajú radi alebo prestali mať radi ma na svoje akcie nezavolajú a ja sa neurazím, tak to prosto v živote chodí. Chcel som len objasniť isté fakty a udalosti, aby sme tu neboli ako sa hovorí "O nás bez nás"
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Martin Fabian
Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006

PríspevokZaslal: So Mar 20, 2010 10:20 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Fotografia bola zavesená na serveri prop.sk, čo je server zaoberajúci sa tematikami ako "Prieskum: 31% Európanov obviňuje z ekonomickej krízy Židov" etc. Myslím, že k tomu netreba žiadne ďalšie komentáre ("súkromný server").

Či to bol kvalitný kostým, alebo ti tvoj priateľ v živote pomohol a sa zaňho nehanbíš, či ti niekto má právo hovoriť kam môžeš chodiť je absolútne irelevantné, rovnako ako čo-kto o tebe vie, a to voči pôvodnému zámeru umiestnenia fotografie. Každý šermiar je reprezentant šermiarskej obce a tá sa ako taká posudzuje podľa najviditeľnejších jednotlivcov. Inak by sa ľuďom nevybavovalo pod pojmom "šermiar" šaškovanie na hradoch. Určite ma teší vaša osveta, ktorú ste šírili predtým na festivale; dúfam len, že nebola plná neobvyklých termínov ako "árijsky bojovníci", "židoboľševické komploty a pogromy", ktoré sú tak častou súčasťou "alternatívneho a objektívnejšieho" pohľadu na "nevyhnutnú" históriu.

Sloboda jednotlivca začína tam, kde končí sloboda druhého. Fakt a názor sú dve odlišné veci. A neschopnosť rozlišovať ich z nich robí mocný nástroj v rukách demagógie. "Nezvratnosť procesov" je číry fatalizmus; človek má vždy právo voľby, nech je cena akákoľvek.

Nech ťa sprevádza síla tvojich predkov.

ps: pre mňa-za mňa nech sa to vymaže, aj keď si myslím, že propagácia šermu má aj svoje tienisté stránky (a nie je len o posmievaní sa z nedokonalého šermu etc); ja som aktérov fotografie nepoznal, až kým ma o tom nepoučili.
Návrat hore
erge
Regrút

Založený: 20 Mar 2010

PríspevokZaslal: So Mar 20, 2010 10:35 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Stránkou prop. som sa nikdy nezaoberal a nečítal priznávam sa, čo sa týka tohto prieskumu, ale človek nikdy nevie. Keď chceš ver, keď nechceš never, to je jediné čo ti na to môžem napísať, rovnako to je zo všetkým aj s novým časom atd. atd.

Čo sa týka našej prezentácie, nie nevraveli sme o žiadnych árijských bojovníkov o históriu sa zaujímam i keď len amatérsky, ale keď mám na sebe kostým templára= hrám prípadne rozprávam o templároch a čo najobjektívnejšie to ide - tj z každej strany pohľadu, rovnako to robím u všetkých období a moje osobné názory a postoje sa snažím do prezentácie histórie nijako nepropagovať a tlačiť, ale naopak pochopiť správanie daných ludí v tej dobe a prečo konali čo konali, tak to totiž má byť a toto tvoje obvinenie bolo značne zvláštne a neopostatnené.

A jasné máš stopercentnú pravdu, keby Slovenský štát sa postavil voči deportáciám židov otvorene / to že vydával prezitent "oslobodzovanie preukazy pre židov rpospešných štátu či platil letenky preč" je zrejme nepodstatné/ tak by rozhodne sa nestalo nič zlé, rozhodne by sa to tak nekonalo, nemci by sa zlakli a povedali by "Dobre tak si ich nechajte" ... alebo nie však, došli by sem a robili by zle, tak ako to bolo v Polsku , je to smutné ale je to o prioritách a keby to neurobili ako sa to stalo, tak urobil by to za nich niekto iný a koľko Slovákov, Maďaroch, príslušníkov akýchkolvek národov a etník by ešte navyše zomrelo.

Áno rovnako šermiari sa sami seba propagujú ako alkoholici a satanisti a členovia iných subkultúr, ako som mal možnosť zistiť. Každý sme nejaký a máme svoj prístup k životu a osobne si myslím, že som zaujal, poučil a potešil dosť ludí.
Návrat hore
Marián Kostolný
Tlčhuba

Založený: 21 Okt 2008

PríspevokZaslal: So Mar 20, 2010 10:42 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Milý erge, tak že takto, čo sa týka histórie..

som hrdý Slovák, ktorý sa narodil na južnom Slovensku v Šuranoch, skoro pol života/ 20 rokov/ som prežil na juhu... a neviem po maďarsky, nie som žid, ani komunista a som krstený katolík.
Ja sa aspom dokážem na rozdiel od teba podpísať mojím vlastným menom, čo je veľký rozdiel od teba/vás náckovských sráčov, ktorí sú silní len vtedy keď ich je veľa... a vedia sa vyťahovať len na tých slabších.. veľké plus.

Môj pra-pra-pra ... predok slúžil vo vojsku Márie Terézie, ktorá síce ako Habsburg, bol rakúšanka, ale bola to aj moja cisárovna a som hrdý na to že bola korunovaná v Bratislave, /Pressburgu/, tak isto som hrdý na to, že aj István Király bol môj král/je to jeden z kresťanských patrónov Európy/, ale čo ma serie, je to, že ked som sa presťahoval do Trenčína, tak som pre každého maďar,
a propo, ten Váš Tiso, nás Dolnozemských Slovákov, počas vojny /cca pol milióna/, jednoducho hodil cez palubu a určite to bolo v mene tzv. "vyšších princípov" je mi z teba, z vás na grcanie...

a dovolím si tvrdiť, že mám oveľa väčšie vedomosti o histórii ako Ty,

a tých rečí o tom , že "ako súčasť procesov, ktoré boli nezvratné a diali sa v tej dobe všade po európe".. škoda reči..

a najviac, čo som vždy v úžase, tak je to, že aj to najväčšie svinstvo/úbohé ošípané, takto zneužiť meno tak inteligentného tvora / sa dá vždy ospravedlniť v mene Boha, národa ....

a dajte tento príspevok do balastu, alebo ho vymažte, je úbohé, že aj na toto fórum prišla politika...

Naposledy upravil Marián Kostolný dňa So Mar 20, 2010 11:00 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Daniel Holeček - Triarius
Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006

PríspevokZaslal: So Mar 20, 2010 10:45 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Marián Kostolný napísal:
je úbohé, že aj na toto fórum prišla politika...

sak to

www.kompania.sk
Návrat hore
PierLeBreton
Bežný tlachal

Založený: 27 Máj 2008

PríspevokZaslal: So Mar 20, 2010 11:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

absolutne nechapem co sa tu niekto stara do toho ci som bol ja Peter Hricák
alebo tuna chalan odo mna Erge na svadbe kamarata. To ci sme mali kostymi alebo nie nemusime nikomu vysvetlovat sli sme z akcie tka sme ich mali ,spytali sme sa ci budu na svadbe vadit nevadili tka sme si ich nehali... neviem co sa sem montuje ten zvysok vsetky tie kompoty okolo .. vtipne je ze niektory ludia nam tu nevedia ani prijst na meno skupiny ale horlivo odsudzuju vse vse.. ak ma so mnou niekto problem je to jeho vec a ak ma problem ze chodim kamaratovy na svadbu nech si to neha pre seba.. co sa tika linkovania nasich fotiek zo socialnych sieti tipu facebook pride mi to detinske...
ze to vobec dakoho bavi ak ma niekto zas vela otazok na historicke udalosti prvej polovice 20. stor. nech ide na forum ktore sa tym zaobera.. dokonca mozem aj niekolko velmi dobrych odporucit...
ako posledne musim spomenut ake vtipne mi pridu vase vyhlasenia o przneni mena slovenskych sermiarov.,, cez vsetky tie prusery ktore sa vyskytli vramci nehod na vystupeniach pripitych ucastnikov a podobne ... je podla mna nasa ucast na kamaratovej svadbe minimum... internetovym horlivcom odporucam radsej inu zabavu nez rypat tu do podobnych blbosti...
Marián Kostolný
Tlčhuba

Založený: 21 Okt 2008

PríspevokZaslal: So Mar 20, 2010 11:09 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

.. a "zaplacpánbo" za to, že nie som šermiar, ....lebo propagovať sa ako "alkoholik a satanista, prípadne ako člen inej subkultúry" tak to je aj na mňa trocha moc.. a nie som ani fetoš.. a ani ten oný, 4% Laughing Laughing Laughing /síce, sem-tam niečo popijem, ale vždy len, na zdraviééééé, kúúrva, páni bratia, kúúúúrva na zdraviéééééééééé,/

ale, inak páni bratia, nevyhovárajte sa, neospravedlňujte sa a neskrývajte sa za "americké gate" a upravené "československé opasky " a akési čiapky a iné veci...
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ne Mar 21, 2010 7:25 am    Predmet: Odpovedať s citátom

No nic, ked mozeme byt alkoholici a satanisti, preco by sme nemohli byt aj neonackovia... Hmmm... Jo, to dava zmysel... Rolling Eyes
Návrat hore
PierLeBreton
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Ne Mar 21, 2010 11:23 am    Predmet: Odpovedať s citátom

tak ja sa za nic neskryvam ako mam kostym na turkopoliera ,gladiatora , landsknechta, ci renesancneho skota , mam aj kostym na druhu svetovu vojnu mam nemeckeho vojina s ositim radovej pechoty , primarne koncipovaneho na rok 1944 s elitnou vyzbrojou , tak isto vsak mam aj britsku uniformu koncipovanu na rok 1941 a rovnako mam aj rozne ine uniformy ktore sa netukaju ww2, nic nemaskujem ani neskryvam ak mam na sebe druhovojnovu uniformu nemca mam ju s plnym ositim a ak mam brita mam aj toho s plnym ositim... som clenom kvh a tieto veci nam sluzia na rekonstrukcie bojov...rovnako ako kostymi ktore som menoval predym nam sluzia na rekonstrukcie.. to ci pojdem kamaratovy na svadbu ako wehrmach, turkopol , gladiator,skot, landsknecht... to nemusi nikoho zaujimat. a co sa tyka obvineni z neonacizmu toto si vyprosim je to tvrde obvinenie kotre sa rozvna zalobe z ilegalnej cinnosti tkze pozor pani tlachalovia... dal by som si pozor na oznacenia... rovnako ako moja osoba tak aj osoba clena mojej skupiny alebo iny zucastneni napriklad kamarat ktory mal svadbu ..takze tolko k neonacizmu...
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ne Mar 21, 2010 11:55 am    Predmet: Odpovedať s citátom

A coho rekonstrukcia bola ta svadba? Cool
Návrat hore
PierLeBreton
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Ne Mar 21, 2010 12:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

svadba je dolezita udalost v zapadnej spolocnosti kedysi povedsine raz za zivot..kamos si ju cel udelat taku akus i ju asi predstavoval.. celkom ho potesilo ze sme dosli v kostymoch . preco neudelat niekoimu takymto sposobom radost__? Question
Pavol Uličný
Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006

PríspevokZaslal: Po Mar 22, 2010 10:14 am    Predmet: Odpovedať s citátom

bez ohladu ako ta fotka vyznela ...a bez ohladu na politické názory
keďze nikoho nik neprenasleduje za to že je komunista (a mali by)
možeme tuto debatu uzavrieť ako neštastnú ... (popravde som si myslel že sa pousmejeme a ideme dalej)

otazkou zostáva či je väčši problem mať "spoločensky nepohodlných" kamaratov alebo byť absolutne neodborný v samotnom šerme ...či škodí viac chovanie "okolo" alebo to že "šermiar nevie šermovať" ?
pretože pri jednom možno dochadza k neprijemnostiam po stránke osobnej ale pri druhom po stranke profesnej....(aj keď o profesionalite šermiarov si mysli každy svoje)

možno je to na samostatnú tému ....

môj nazor je, že až nepozvú na šermiarske festivaly tých, čo nevedia v prvom rade šermovať, a to by bol kurva inač dlhý zoznam .....
tak potom môžu organizátori robiť čistku nevhodných politickych názorov

tu je plán možných čistiek
(v majoritnej krestanskej spoločnosti najskor vydrbeme ateistov
potom ľavicu za 45 rokov politických vrážd a krádeže
potom pravicu za to že namajú soc cítenie
a nakoniec zelených za to že nevedia čo spraviť ale len to čo nespraviť)

na záver krátka poznamka z mojej strany ........
dúfam že ste všetci aspon takí sermiari ako aspon Mato ze namiesto šprtania (učenia) už stíhate kritizovať nie len šerm

ps. na záver minule som si uvedomil ze v šermiarskej "komunite" sa rozmohlo ale do enormnej miery nosenie určitého druhu šatiek na krku ...skoro by som povedal ze sa to stalo módou ......ruku na strdce koľko zvás nosí arafatku? viete co to vôbec nosíte?
Návrat hore
Martin Fabian
Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006

PríspevokZaslal: Po Mar 22, 2010 2:04 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Reinhard:

Trafené gagaga. Prestaň sa tu ľudom na fóre vyhrážať žalobami, či už takto verejne alebo po súkromných správach! Obháňaš sa tu zákonmi a neviem akým právnym štátom (hlavne, že tvoji kamoši vždy, keď zabalia vodcu kričia niečo o policajnom štáte). Toto je komunitný server, kde sa zdržujú najmä šermiari a ako taký slúži na výmenu názorov, v akomkoľvek podfarbení!

To sa tu rovno môžeme žalovať za to, že niekto sa smeje z druhého videa alebo z jeho kostýmu! Lebo mu tým narúša dôstojnosť a vnútorná integrita asi. Že reku z ilegálnej činnosti! A ak utrpí tvoja skupina ujmu! Ste vy vôbec zaregistrovaní ako oz-tko? Lebo v registri som našiel jedine skupinu Draco v Chlebniciach. Nikto tu do toho nezaťahuje skupinu, len dvoch jednotlivcov. Wake up.

Vieš ty vôbec, čo znamená označenie niekoho za neonacistu? Skúsim to inak, vieš, čo to znamená označiť niekoho za neoboľševika (mimochodom tiež pejoratív v danej konotácii) či liberála? Chceš zažalovať ľudí za to, že na komunitnom portáli boli pohoršení z toho, že sa niektorí príslušníci obce stretávajú s ľuďmi spájanými s extrémnou pravicou a sú s nimi na fotkách? No a čo? Opäť sa pýtam, vieš aký je rozdiel medzi názorom a faktom? Wake up.

A si myslíš, že sa ešte nerozoberal alkohol na akciách a iné excesy? A čo sme my vo vláde, že si musíme v argumentácii vystačiť s porovnávaním? Tu sa teraz riešilo niečo úplne iné. Tak ešte raz, prestaň sa tu ľudom vyhrážať žalobami a hraj sa ďalej na svojom piesočku, alebo si študuj metapédiu.

Paľo:

Veci sú také, ako si ich urobíme. Vždy. A za druhé, rifle sú pôvodne robotnícky odev, etc., a čo?

m
Návrat hore
Pavol Uličný
Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006

PríspevokZaslal: Po Mar 22, 2010 2:22 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

to Maťo: Smile hej to o tych dzinoch je pravda Smile preto su v spločnosti (kult. poduj.. etc.) nevhodne ...

nebola to obhajoba len poukazanie na to že problemov je veľa a majú svoje jasne poradie (teda aspoň podla mňa)

Až po odstránení zlého (alebo prístupu k) šermu som ochotný vylepšovať či vzrušovať sa za iné "kvality" šermiarov....

asi vieš co myslim ..... pozri do školy šermu .... kto tam prispieva? ty, a este tak 5 - 6? dalšich luďí .... nik iný nema čo k šermu povedať.....
tu hodiš jednu fotku (uz jedno co na nej) a je tu plno a keždy si ide kopnúť.... a prispevkov na 2 strany

Naposledy upravil Pavol Uličný dňa Po Mar 22, 2010 2:46 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
PierLeBreton
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Po Mar 22, 2010 5:32 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Fabian, moja skupina si drzi urcity odstup od viacerych uskupeni vystupujeme trenujeme ale nepotrebujeme si pocuvat chvali a ine tlachaniny od "kamaratov" je mi jedno ze nas niekto ohovara ale je rozdiel medzi osocovanim ze sa niekomu nepaci vystupenie alebo video a druha vec je niekoho oznacit za neonacistu, pokial si si nevsimol neonacizmus je tresny a ja sa od neho distancujem nebol som nikdy sudeny a ani usvedceny z niecoho podobneho a podobne oznacenia si vyprosim! pretoze oznacenia voci nam prerastli za beznu vymenu nazorov reagoval som tak ako je to v nasom state adekvatne Wink ,
samotny vyraz neonacista je oznacenie nie len pejorativne ale zaroven usvedcujuce z tresnej cinnosti,je to odporne ohovaranie na danej fotke sme na sukromnej akcii a vas do toho nic ! ak ma neces vidiet ak ma nemozes vystat koli tomu ze pokladam za svojho priatela ivana alebo niekoho ineho tak kludne ale prestan ohovarat, poskodzovat meno mne alebo ludom z mojej skupiny ,
co sa tyka ujme na zisku tika sa to aj fyzicjkej osoby nielen pravnickej toklo k tovjmu prebud sa... kludne niekto moze byt pohorseny ale nemoze o mne davat zavadzajuce tvrdenia ktore ma stavaju do svetla ze robym tresny cin ako som povdal od toho sa distancujem ! inak si tu kludne lamentujte ,nikdy si mi nic neposkytol ani snicim nepomohol , stalu su sermiary s menej obmedzenym nazorom na svet a to ze sa so mnou nebudes bavit ty alebo niekto s podobnym zmyslanim prezijem ja a ja iny ludia z mojho okolia Wink
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Mar 22, 2010 7:04 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Rolling Eyes
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Ďalší
Strana 16 z 20

Prejdi na: