Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
snakewood Bežný tlachal
Založený: 23 Apr 2008 Príspevky: 29
|
Zaslal: St Máj 28, 2008 9:18 pm Predmet: |
|
|
Nezabúdajte čo spravil David Goliašovi ,sviňa jedna ,a ešte sa stal aj kráľom sakra . A Aria z kmeňa . Prak je nebezpečná zbraň ak ju ovládaš . Ibaže nie je sranda ju ovládnuť ...ale výzvy treba priímať . Udajne rekordord v slingu je nejakých 450 m ,rýchlosť asi 120m/s.  |
|
Návrat hore |
|
 |
PierLeBreton Bežný tlachal
Založený: 27 Máj 2008 Príspevky: 56 Bydlisko: Bratislava alte Stadt
|
Zaslal: Št Máj 29, 2008 8:56 am Predmet: |
|
|
mno musim stym porovnanim suhlasit s triariom a inak v alexandrovy to boli korintsky prakovnici a ty boli dost "legendarny"takze vpoho verim ze by jazda sundali _________________ Und uns kann die ganze Welt
Verfluchen oder auch loben |
|
Návrat hore |
|
 |
Teodomir Bežný tlachal

Založený: 26 Mar 2008 Príspevky: 43 Bydlisko: Lipany
|
Zaslal: Št Máj 29, 2008 11:03 am Predmet: |
|
|
v stredoveku je pomerne malo dokumentácii používania praku niekolko výšiviek na ,,beaoux´´ a dalsie ked nejdete obrazky tak dajte odkazy
podarilo sa mi najst pekny zaznam z roku 1382 ked obliehali mestečko Tachtamyšem v rusku
http://gorod.crimea.edu/librari/arbalet/56.jpg
tiež je to dôkazový obrázok že rusi používali kuše
prak je v lavo hore pod nim je lukostrelec a nad je prakostrelec _________________ Luky šipi to je moje... |
|
Návrat hore |
|
 |
Lessa Bežný tlachal
Založený: 03 Dec 2008 Príspevky: 25 Bydlisko: na polceste medzi Demandicami a Levicami
|
Zaslal: St Dec 03, 2008 4:01 pm Predmet: |
|
|
zatiaľ sa tu všetci bavíte o luku vs praku. čo by ale mňa zaujímalo je, z čoho by som ten prak mala vyrobiť? skúšala som ho spraviť z kusu kože a špagátu (keďže sm nemala k dispozícii dostatočne dlhé pásy kože) a bolo to bohovsky nepraktické, totiž ten špagát sa po každom výstele zamotával sám do seba. Niekto, teraz neviem kto, tu písal, že jeden prak doma má a vie z neho celkom slušne strieľať. tak by ma zaujímalo, z čoho ho ten ktosi * vyrobil
* keď mne sa to meno medzi všetkými týmito príspevkami hľadať nechce. |
|
Návrat hore |
|
 |
Bystrík Holeček Tlčhuba

Založený: 17 Sep 2006 Príspevky: 348 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: St Dec 03, 2008 5:59 pm Predmet: |
|
|
ten niekto je Teodomir a ak sa nemylim je jeho prak z koze _________________ wer nicht kämpft, kann nicht gewinnen
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Teodomir Bežný tlachal

Založený: 26 Mar 2008 Príspevky: 43 Bydlisko: Lipany
|
Zaslal: St Dec 03, 2008 6:57 pm Predmet: |
|
|
nuž mam niekoľko prakov väčšina z nich je z kože ale použil som raz aj tvrdú šnúru ktorá mala podobné vlastnosti ako koža Tj tvrdá pevná a najme nerozťahuje sa. dlžku bi som odporúčal okolo 60-80cm a tirž sa dajú použiť pruhy pevnej látky _________________ Luky šipi to je moje... |
|
Návrat hore |
|
 |
AElfgar Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 158
|
Zaslal: St Dec 03, 2008 7:22 pm Predmet: |
|
|
Lessa napísal: | zatiaľ sa tu všetci bavíte o luku vs praku. čo by ale mňa zaujímalo je, z čoho by som ten prak mala vyrobiť? skúšala som ho spraviť z kusu kože a špagátu (keďže sm nemala k dispozícii dostatočne dlhé pásy kože) a bolo to bohovsky nepraktické, totiž ten špagát sa po každom výstele zamotával sám do seba. Niekto, teraz neviem kto, tu písal, že jeden prak doma má a vie z neho celkom slušne strieľať. tak by ma zaujímalo, z čoho ho ten ktosi * vyrobil
* keď mne sa to meno medzi všetkými týmito príspevkami hľadať nechce. |
Ked mas iba male kusky koze a spagat, mozes skusit vyrobit fustibal.
http://www.fiefetchevalerie.com/fief/?2006/07/09/43-le-fustibale |
|
Návrat hore |
|
 |
PierLeBreton Bežný tlachal
Založený: 27 Máj 2008 Príspevky: 56 Bydlisko: Bratislava alte Stadt
|
Zaslal: St Dec 03, 2008 8:50 pm Predmet: |
|
|
mno mal som viacero najoblubenejsie boly celokozene ale nie z jedneho kusu viac svihiel spletenych mno alebo koza + snura ale pevna snura ta sa ti nezmota _________________ Und uns kann die ganze Welt
Verfluchen oder auch loben |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Kostolný Tlčhuba
Založený: 21 Okt 2008 Príspevky: 611 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: Po Jan 05, 2009 11:31 pm Predmet: |
|
|
určite som opäť mimo témy
chcel by som sa len spýtať husiti údajne mali tzv. "práčatá" to je odvedenina od praku? / bolo to aj vo filme Ján Žižka, v tej bitke pri tých rybníkoch teraz ma nenapadne presný názov tej bitky / alebo od čoho?
Mal som doma staršie vydanie Staré pověsti české od Jiráska, /myslím, že to bolo z 50 rokov minulého storočia, možno aj skoršie/ a tam boli znázornení, mladí ľudia vek cca 15 rokov ako "strieľajú" prakom, podotýkam nie detským, ale takým čo sa točí do križiakov, je to pravda, alebo len legenda?
Čo sa týka toho luku a šípu, je pravda, že šíp preniká do hĺbky, ale taká trieštivá zlomenina rebra, prípadne kľúčnej kosti, alebo lebky, prípadne inej kosti, alebo otras mozgu, po zásahu šutrom tiež nemusí byť od veci... _________________ Pozorovateľ |
|
Návrat hore |
|
 |
Tomáš Mrázek Tlčhuba

Založený: 01 Mar 2009 Príspevky: 197 Bydlisko: Žilina/Košice
|
Zaslal: Ne Mar 01, 2009 9:24 pm Predmet: |
|
|
http://slovane.cz/view.php?cisloclanku=2006090002
Skús toto, |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Ne Mar 01, 2009 10:04 pm Predmet: |
|
|
blbsiu farbu pisma si uz nenasiel? _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
woden Tlčhuba
Založený: 24 Máj 2006 Príspevky: 224
|
Zaslal: Po Mar 02, 2009 10:40 am Predmet: |
|
|
ak sa ti toci spagat tak ho skus spliest ako vrkoc. aby nebol len stoceny. malo by to pomoct. _________________ Man only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop. |
|
Návrat hore |
|
 |
|