Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Sklabina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Podujatia
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Michelle
Bežný tlachal

Založený: 13 Aug 2008

PríspevokZaslal: Po Aug 25, 2008 2:08 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Sklabina vysla celkom dobre. Vystupenia mali uspech, ludia aj sermiari sa bavili a hromadne bitky som si naozaj uzila. Keby v sobotu nebolo prsalo...no nevadi, aj tak bolo dobre.
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006

PríspevokZaslal: Po Aug 25, 2008 2:09 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Michalko: Ked sa snazite priblizit boj co najviac realu, tak odporucat zacat tym, ze sa zmaknu poriadne odevy sediace ku prezentovanemu obdobiu... A tiez nebojovat ako stado husi, ale v organizovanych a cvicenych formaciach, kde ludi naucite, kam s halapartnou mierit a bodat...

Tiez to mozno chce nepustit si na bitku kdejakeho debila len preto, ze je kamos a za poslednych 10 rokov si zlepsil kostymovu uroven o novy opasok z drakkarie...

Kym toto nebude, tak bodanie halapartnou bude ten naposlednejsi problem na riesenie...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
mattias
Bežný tlachal

Založený: 15 Aug 2006

PríspevokZaslal: Po Aug 25, 2008 2:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

k tej halapartni, nikto nepopiera že bod bol jej účel, ale myslím že hlavnejší účel bol aby ta halapartňa zabíjala, a keďže mi sa zabíjať (aspoň ja) nechceme, tak by sa ani halapartňou bodať nemalo. Myslím že horlivých debát na túto tému tu už bolo ..... Mr. Green
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Aug 25, 2008 2:33 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

U nas sa pouzivaju halapartne so zaokruhlenymi hrotmi a v pripade dostatocnej ochrany ciela je riziko karambolu minimalne.... Ani my sa nechceme predsa pozabijat, resp. niekoho zabit...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
mattias
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Po Aug 25, 2008 4:44 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

len vieš, ako môžeš ovplyvniť, aby ten druhý mal zatupený hrot, a navyše ak drží halapartňu tretí krát za život Rolling Eyes
Marián Xaron Mojžiš
Bežný tlachal

Založený: 30 Mar 2008

PríspevokZaslal: Po Aug 25, 2008 8:29 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Mno ja som zvedavy na fotky a inak to video som na JOJ karskej stranke tiez nenasiel.. Confused
Kedze dennu bitku sme sledovali pre motokarove preteky len z pohladu divaka, k tej nemam co povedat a nocna sa az na paaar detailov, kt. nebudem rozcucavat celkom vydarila..
Michalko
Regrút

Založený: 24 Aug 2008

PríspevokZaslal: Po Aug 25, 2008 10:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak tu mas to video co bolo na jojke:)
Su to cele spravy, ale tesne pod videom ked odkliknes "Temny" stredovek na hrade, tak sa pusti len reportaz zo sklabine...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ut Aug 26, 2008 7:06 am    Predmet: Odpovedať s citátom

mattias napísal:
len vieš, ako môžeš ovplyvniť, aby ten druhý mal zatupený hrot, a navyše ak drží halapartňu tretí krát za život Rolling Eyes

Organizator by mal robit kontrolu zbrani, urcite u ludi, ktorych nepozna. Vycvik v jednotke zmakne aj manipulaciu s halapartnou. Ale tento svoj pohlad na problem bitiek som uz pisal v jednom clanku kedysi davno, rozputala sa k tomu aj celkom burliva diskusia... Twisted Evil
Návrat hore
igor vitovič
Tlčhuba

Založený: 25 Nov 2006

PríspevokZaslal: St Aug 27, 2008 2:59 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Michalko napísal:
Tak tu mas to video co bolo na jojke:)
Su to cele spravy, ale tesne pod videom ked odkliknes "Temny" stredovek na hrade, tak sa pusti len reportaz zo sklabine...

co kde jak ako co????
Tetravus
Bežný tlachal

Založený: 20 Jún 2008

PríspevokZaslal: St Aug 27, 2008 3:22 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

igor: www.noviny.joj.sk noviny z 24.8. a tam je prispevok "temny stredovek na hrade"

to Olaf:no, takze "borec" v normanke som bol ja:
1,nehovoril som ze akcia bola najlepsia v sezone, ale reporterka sa ma pytala na MOJ OSOBNY nazor na bitku (bitku, nie akciu ako celok)
a podla mojho nazoru bola najlepsia v sezone na ktorej som bol (tazko si clovek utvori nazor, pokial niekde nebol vsakze)

2,som si vedomy, ze normanka je doooost netypicka prilba pre toto obdobie, ale videl som malby (alebo co to bolo) z 13.stor. kde nejaky zoldnier mal rimsku (legionarsku) prilbu (co je cca 1300 rokov mimo, takze mojich cca150-200rokov od normaniek k tomuto obdobiu nieje az taky problem myslim si)...a navyse normanku sme pouzili ako nahradne riesenie, bo s klobukom som zazil dost nemilu skusenost ked som po nom dostal...
...a myslim ze vacsia hovadina je ist do hromadky ako handrak, bez prilby a akejkolvek zbroje (vid par chlapikov nielen na sklabini)

to mattias: nie, to bol nejaky iny borec... ja som sice mal halapartnu, a priznavam ze som s nou aj bodol (asi 3krat), ale VZDY to bolo rovno proti nastavenemu stitu
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Aug 28, 2008 7:24 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Tetravus napísal:
to Olaf:no, takze "borec" v normanke som bol ja:

Tesim sa s tebou a gratulujem ti, aspon ze vies, kto si...

Tetravus napísal:
1,nehovoril som ze akcia bola najlepsia v sezone, ale reporterka sa ma pytala na MOJ OSOBNY nazor na bitku (bitku, nie akciu ako celok)
a podla mojho nazoru bola najlepsia v sezone na ktorej som bol (tazko si clovek utvori nazor, pokial niekde nebol vsakze)

Na bitku som nepovedal nic, kedze si nemozem utvorit nazor, pokial som tam nebol, vsakze? Pindal som na veci zjavne z reportaze, jednou z nich bola aj tvoja pseudohistoricka podobizen. Tvoj osobny nazor je ok, ten ti neberiem, pokojne si ho nechaj, taky mi nastastie netreba, dokonca ani ludom okolo mna. Bol si v telke, si slavny, uzi si svoj okamih slavy, ale rataj s tym, ze som hnusne a zavistlive hovado, ktore v telke nebolo a potrebuje sa zviditelnit na sermiarskom fore tym, ze zhadzuje miestnu celebritu, ktora je taka zmatena, ze aj zabudne co na seba do 15-kocej bitky... Cool

Tetravus napísal:
2,som si vedomy, ze normanka je doooost netypicka prilba pre toto obdobie, ale videl som malby (alebo co to bolo) z 13.stor. kde nejaky zoldnier mal rimsku (legionarsku) prilbu (co je cca 1300 rokov mimo, takze mojich cca150-200rokov od normaniek k tomuto obdobiu nieje az taky problem myslim si)...a navyse normanku sme pouzili ako nahradne riesenie, bo s klobukom som zazil dost nemilu skusenost ked som po nom dostal...

Si si vedomy a aj tak si ju vzal? Drsne...
Ten obrazok by som inak celkom rad videl. Inak, vsimol si si, ze na obrazoch vlamskych majstrov s biblickou tematikou su tiez rimske prilby sem-tam zobrazene? A vsimol si si, aby niekto v tridsatrocnej vojne taku na hlave nemal? Nie??? No to je...hotovy div a zazrak. V kazdom pripade, ked pri rekonstrukcii vychadzas z jedineho obrazku, malby ci rytiny /pricom ani nevies, co to vlastne je, mozno nejaky komix, nie?/, rataj s tym, ze ides s kozou na trh. Preco, to ti rad vysvetli kazdy jeden LH fanatik, resp. KM fanatik /KM = koukatelne minimum, to je ta vec, co tebe zjavne nic nehovori.../
Nemila skusenost s klobukom, ked si po nom dostal? A ja blbec som si myslel, ze prilba je na to, aby som dostal po nej namiesto po hlave... Shocked

Tetravus napísal:
...a myslim ze vacsia hovadina je ist do hromadky ako handrak, bez prilby a akejkolvek zbroje (vid par chlapikov nielen na sklabini)

Kto ta takto hnusne oklamal a kde??? Shocked
Zahrame sa hru s obrazkami, co ty na to?

Organizujem akciu zameranu na polovicu 15. storocia a dostali sa mi do ruk dvaja zaujemcovia, ktori mi poslali fotky. Jeden je namakany a super chraneny v platovej zbroji, druhy je banda trapnych handrosov. Co si vyberiem?

makac: http://www.budynska-koruna.wz.cz/XII/Budynska_koruna_2_0025.JPG

trapkovia: http://www.miedreich.com/HWT/HWT-Seiten/Bild32.html

Verim, ze sme si kopu veci vysvetlili a ze sa stretneme na nejakej "hromadke", hlavne je, aby som ju neorganizoval ja, inak by si sa presiel cez celu republiku pomerne zbytocne, aj ked, aj jeden vdacny divak, ktory problematike rozumie, je lepsi ako ta banda debilov "ktori tomu aj tak nerozumeju", vsakze? Cool

Prijemny den.
Návrat hore
deCarabas
Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006

PríspevokZaslal: Št Aug 28, 2008 7:44 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Tetravus: Urob mi radost, daj mi sem link na tu malbu s rimskou prilbou...

Niekde na ceskom fore brodce som sa velmi cudoval, ako si dokaze kazdy mecikar alebo keckar odovodnit kazdy kus handry -zeleza- umelej hmoty, co ma na sebe. Keby tu energiu venovali sitiu a doplnovani vystroja a nie do vyhovoriek, mame tu tolko vymakanych sermiarov, az strach,.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Martin Janičina
Tlčhuba

Založený: 29 Okt 2006

PríspevokZaslal: Št Aug 28, 2008 8:01 am    Predmet: Odpovedať s citátom

A keby popri siti este vedeli aj sermovat, juj to by bolo.
Návrat hore
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Aug 28, 2008 8:02 am    Predmet: Odpovedať s citátom

1483 - handrosi vo Svajciarsku: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ec/Berner_Schilling_3_282.jpg

Husitske hnutie, handrosi v Cechach: http://img.radio.cz/pictures/historie/husite.jpg

Kopa handrosov pred branou, to su ti pesi: http://www.undiscoveredscotland.co.uk/usbiography/monarchs/images/edwardballiol-450.jpg

Dalsi handrosi: http://www.lothene.demon.co.uk/others/women153.jpg

A dalsi: http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/4614954/2/istockphoto_4614954_medieval_battle.jpg

A tak dalej, aby si nepovedal, ze ti tu mavam pred nosom fotkami. Sakra, som ja ale dobrak... Twisted Evil

Inak, taka otazka na telo - akeho vojaka, resp. aku postavu, osobu ci cokolvek tvoj kostym ma za ulohu zobrazit? Vdaka vopred za odpoved.

Marcipan: Muehehehehe, nemozem vsetko ja sam ustrazit... Podla mna su im v mastenici mece aj tak na hovno. Na druhej strane, co by to bolo za riťiera bez meciska? Twisted Evil
Návrat hore
Kozlík
Bežný tlachal

Založený: 19 Sep 2007

PríspevokZaslal: Št Aug 28, 2008 11:58 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Olaff napísal:
Na druhej strane, co by to bolo za riťiera bez meciska? Twisted Evil

Takzvané "Evangelium velkého zubatého meče" Twisted Evil
mattias
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Št Aug 28, 2008 2:43 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:

to mattias: nie, to bol nejaky iny borec... ja som sice mal halapartnu, a priznavam ze som s nou aj bodol (asi 3krat), ale VZDY to bolo rovno proti nastavenemu stitu

Myslím že v prvej hromadke bolo v alfiho odvážnej družine len jedno drevco, tak potom neviem kto to mohol byť Rolling Eyes , viem že mal jednú rukavicu plátovú a druhú krúžkovú
Marián Alfi Cajzel
Tlčhuba

Založený: 12 Aug 2007

PríspevokZaslal: Št Aug 28, 2008 4:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Mattias ja som mal drevec v družine? Viem že na druhej strane boli 2, ale u mňa si na žiadny nespomínam. Embarassed Embarassed
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Radian
Bežný tlachal

Založený: 29 Máj 2007

PríspevokZaslal: Pi Aug 29, 2008 9:12 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Alfik: Mal si 1 drevec v družine. My sme naproti tomu mali 5. Twisted Evil
Návrat hore
Marián Alfi Cajzel
Tlčhuba

Založený: 12 Aug 2007

PríspevokZaslal: So Aug 30, 2008 5:50 am    Predmet: Odpovedať s citátom

No spomínam si na dve vlajky, ale drevec som nepostrehol. To bude asi tým, že sa nepozeram pri boji za seba.Ale ako poviete.No mal som v družine nasledovne skupiny, takže si vyberte. Bergfrit, Btuhla,Berezun,Taurus Ater a jeden z Via Fortis.To je čo viem.Možno sa niekdo ešte pridal.
Návrat hore
mattias
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Ne Aug 31, 2008 11:42 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Alfik napísal:
Mattias ja som mal drevec v družine? Viem že na druhej strane boli 2, ale u mňa si na žiadny nespomínam. Embarassed Embarassed

Alfi, asi si ho nezbadal preto lebo ho nemal zdvihnuty hore ale nastavený rovno do bodu Laughing Laughing
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Podujatia Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší
Strana 2 z 3

Prejdi na: