|
serm.sk Fórum pre a o šermiaroch
|
|
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Michelle Bežný tlachal
Založený: 13 Aug 2008 Príspevky: 19
|
Zaslal: Po Aug 25, 2008 2:08 pm Predmet: |
|
|
Sklabina vysla celkom dobre. Vystupenia mali uspech, ludia aj sermiari sa bavili a hromadne bitky som si naozaj uzila. Keby v sobotu nebolo prsalo...no nevadi, aj tak bolo dobre. _________________ Historicky serm je to najlepsie, co ma v zivote stretlo. Bez neho by som uz nevedela zit  |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Po Aug 25, 2008 2:09 pm Predmet: |
|
|
Michalko: Ked sa snazite priblizit boj co najviac realu, tak odporucat zacat tym, ze sa zmaknu poriadne odevy sediace ku prezentovanemu obdobiu... A tiez nebojovat ako stado husi, ale v organizovanych a cvicenych formaciach, kde ludi naucite, kam s halapartnou mierit a bodat...
Tiez to mozno chce nepustit si na bitku kdejakeho debila len preto, ze je kamos a za poslednych 10 rokov si zlepsil kostymovu uroven o novy opasok z drakkarie...
Kym toto nebude, tak bodanie halapartnou bude ten naposlednejsi problem na riesenie... |
|
Návrat hore |
|
 |
mattias Bežný tlachal

Založený: 15 Aug 2006 Príspevky: 91 Bydlisko: Turiec
|
Zaslal: Po Aug 25, 2008 2:16 pm Predmet: |
|
|
k tej halapartni, nikto nepopiera že bod bol jej účel, ale myslím že hlavnejší účel bol aby ta halapartňa zabíjala, a keďže mi sa zabíjať (aspoň ja) nechceme, tak by sa ani halapartňou bodať nemalo. Myslím že horlivých debát na túto tému tu už bolo .....  _________________ "Vita incerta, mors certissima" |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Po Aug 25, 2008 2:33 pm Predmet: |
|
|
U nas sa pouzivaju halapartne so zaokruhlenymi hrotmi a v pripade dostatocnej ochrany ciela je riziko karambolu minimalne.... Ani my sa nechceme predsa pozabijat, resp. niekoho zabit... |
|
Návrat hore |
|
 |
mattias Bežný tlachal

|
Zaslal: Po Aug 25, 2008 4:44 pm Predmet: |
|
|
len vieš, ako môžeš ovplyvniť, aby ten druhý mal zatupený hrot, a navyše ak drží halapartňu tretí krát za život  _________________ "Vita incerta, mors certissima" |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Xaron Mojžiš Bežný tlachal

Založený: 30 Mar 2008 Príspevky: 89 Bydlisko: Chateau de beckov
|
Zaslal: Po Aug 25, 2008 8:29 pm Predmet: |
|
|
Mno ja som zvedavy na fotky a inak to video som na JOJ karskej stranke tiez nenasiel..
Kedze dennu bitku sme sledovali pre motokarove preteky len z pohladu divaka, k tej nemam co povedat a nocna sa az na paaar detailov, kt. nebudem rozcucavat celkom vydarila.. _________________ "Aliqius callidus de caelum, degenero contendo mei"
"Sine amore, nihil est vita.." |
|
Návrat hore |
|
 |
Michalko Regrút
Založený: 24 Aug 2008 Príspevky: 4 Bydlisko: MT
|
Zaslal: Po Aug 25, 2008 10:10 pm Predmet: |
|
|
Tak tu mas to video co bolo na jojke:)
Su to cele spravy, ale tesne pod videom ked odkliknes "Temny" stredovek na hrade, tak sa pusti len reportaz zo sklabine... |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Ut Aug 26, 2008 7:06 am Predmet: |
|
|
mattias napísal: | len vieš, ako môžeš ovplyvniť, aby ten druhý mal zatupený hrot, a navyše ak drží halapartňu tretí krát za život  |
Organizator by mal robit kontrolu zbrani, urcite u ludi, ktorych nepozna. Vycvik v jednotke zmakne aj manipulaciu s halapartnou. Ale tento svoj pohlad na problem bitiek som uz pisal v jednom clanku kedysi davno, rozputala sa k tomu aj celkom burliva diskusia...  |
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
Založený: 25 Nov 2006 Príspevky: 419 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: St Aug 27, 2008 2:59 pm Predmet: |
|
|
Michalko napísal: | Tak tu mas to video co bolo na jojke:)
Su to cele spravy, ale tesne pod videom ked odkliknes "Temny" stredovek na hrade, tak sa pusti len reportaz zo sklabine... |
co kde jak ako co???? _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Tetravus Bežný tlachal
Založený: 20 Jún 2008 Príspevky: 18 Bydlisko: Vrútky
|
Zaslal: St Aug 27, 2008 3:22 pm Predmet: |
|
|
igor: www.noviny.joj.sk noviny z 24.8. a tam je prispevok "temny stredovek na hrade"
to Olaf:no, takze "borec" v normanke som bol ja:
1,nehovoril som ze akcia bola najlepsia v sezone, ale reporterka sa ma pytala na MOJ OSOBNY nazor na bitku (bitku, nie akciu ako celok)
a podla mojho nazoru bola najlepsia v sezone na ktorej som bol (tazko si clovek utvori nazor, pokial niekde nebol vsakze)
2,som si vedomy, ze normanka je doooost netypicka prilba pre toto obdobie, ale videl som malby (alebo co to bolo) z 13.stor. kde nejaky zoldnier mal rimsku (legionarsku) prilbu (co je cca 1300 rokov mimo, takze mojich cca150-200rokov od normaniek k tomuto obdobiu nieje az taky problem myslim si)...a navyse normanku sme pouzili ako nahradne riesenie, bo s klobukom som zazil dost nemilu skusenost ked som po nom dostal...
...a myslim ze vacsia hovadina je ist do hromadky ako handrak, bez prilby a akejkolvek zbroje (vid par chlapikov nielen na sklabini)
to mattias: nie, to bol nejaky iny borec... ja som sice mal halapartnu, a priznavam ze som s nou aj bodol (asi 3krat), ale VZDY to bolo rovno proti nastavenemu stitu |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Št Aug 28, 2008 7:24 am Predmet: |
|
|
Tetravus napísal: | to Olaf:no, takze "borec" v normanke som bol ja: |
Tesim sa s tebou a gratulujem ti, aspon ze vies, kto si...
Tetravus napísal: | 1,nehovoril som ze akcia bola najlepsia v sezone, ale reporterka sa ma pytala na MOJ OSOBNY nazor na bitku (bitku, nie akciu ako celok)
a podla mojho nazoru bola najlepsia v sezone na ktorej som bol (tazko si clovek utvori nazor, pokial niekde nebol vsakze) |
Na bitku som nepovedal nic, kedze si nemozem utvorit nazor, pokial som tam nebol, vsakze? Pindal som na veci zjavne z reportaze, jednou z nich bola aj tvoja pseudohistoricka podobizen. Tvoj osobny nazor je ok, ten ti neberiem, pokojne si ho nechaj, taky mi nastastie netreba, dokonca ani ludom okolo mna. Bol si v telke, si slavny, uzi si svoj okamih slavy, ale rataj s tym, ze som hnusne a zavistlive hovado, ktore v telke nebolo a potrebuje sa zviditelnit na sermiarskom fore tym, ze zhadzuje miestnu celebritu, ktora je taka zmatena, ze aj zabudne co na seba do 15-kocej bitky...
Tetravus napísal: | 2,som si vedomy, ze normanka je doooost netypicka prilba pre toto obdobie, ale videl som malby (alebo co to bolo) z 13.stor. kde nejaky zoldnier mal rimsku (legionarsku) prilbu (co je cca 1300 rokov mimo, takze mojich cca150-200rokov od normaniek k tomuto obdobiu nieje az taky problem myslim si)...a navyse normanku sme pouzili ako nahradne riesenie, bo s klobukom som zazil dost nemilu skusenost ked som po nom dostal... |
Si si vedomy a aj tak si ju vzal? Drsne...
Ten obrazok by som inak celkom rad videl. Inak, vsimol si si, ze na obrazoch vlamskych majstrov s biblickou tematikou su tiez rimske prilby sem-tam zobrazene? A vsimol si si, aby niekto v tridsatrocnej vojne taku na hlave nemal? Nie??? No to je...hotovy div a zazrak. V kazdom pripade, ked pri rekonstrukcii vychadzas z jedineho obrazku, malby ci rytiny /pricom ani nevies, co to vlastne je, mozno nejaky komix, nie?/, rataj s tym, ze ides s kozou na trh. Preco, to ti rad vysvetli kazdy jeden LH fanatik, resp. KM fanatik /KM = koukatelne minimum, to je ta vec, co tebe zjavne nic nehovori.../
Nemila skusenost s klobukom, ked si po nom dostal? A ja blbec som si myslel, ze prilba je na to, aby som dostal po nej namiesto po hlave...
Tetravus napísal: | ...a myslim ze vacsia hovadina je ist do hromadky ako handrak, bez prilby a akejkolvek zbroje (vid par chlapikov nielen na sklabini) |
Kto ta takto hnusne oklamal a kde???
Zahrame sa hru s obrazkami, co ty na to?
Organizujem akciu zameranu na polovicu 15. storocia a dostali sa mi do ruk dvaja zaujemcovia, ktori mi poslali fotky. Jeden je namakany a super chraneny v platovej zbroji, druhy je banda trapnych handrosov. Co si vyberiem?
makac: http://www.budynska-koruna.wz.cz/XII/Budynska_koruna_2_0025.JPG
trapkovia: http://www.miedreich.com/HWT/HWT-Seiten/Bild32.html
Verim, ze sme si kopu veci vysvetlili a ze sa stretneme na nejakej "hromadke", hlavne je, aby som ju neorganizoval ja, inak by si sa presiel cez celu republiku pomerne zbytocne, aj ked, aj jeden vdacny divak, ktory problematike rozumie, je lepsi ako ta banda debilov "ktori tomu aj tak nerozumeju", vsakze?
Prijemny den. |
|
Návrat hore |
|
 |
deCarabas Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006 Príspevky: 466
|
Zaslal: Št Aug 28, 2008 7:44 am Predmet: |
|
|
Tetravus: Urob mi radost, daj mi sem link na tu malbu s rimskou prilbou...
Niekde na ceskom fore brodce som sa velmi cudoval, ako si dokaze kazdy mecikar alebo keckar odovodnit kazdy kus handry -zeleza- umelej hmoty, co ma na sebe. Keby tu energiu venovali sitiu a doplnovani vystroja a nie do vyhovoriek, mame tu tolko vymakanych sermiarov, az strach,. |
|
Návrat hore |
|
 |
Martin Janičina Tlčhuba

Založený: 29 Okt 2006 Príspevky: 355
|
Zaslal: Št Aug 28, 2008 8:01 am Predmet: |
|
|
A keby popri siti este vedeli aj sermovat, juj to by bolo. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Št Aug 28, 2008 8:02 am Predmet: |
|
|
1483 - handrosi vo Svajciarsku: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ec/Berner_Schilling_3_282.jpg
Husitske hnutie, handrosi v Cechach: http://img.radio.cz/pictures/historie/husite.jpg
Kopa handrosov pred branou, to su ti pesi: http://www.undiscoveredscotland.co.uk/usbiography/monarchs/images/edwardballiol-450.jpg
Dalsi handrosi: http://www.lothene.demon.co.uk/others/women153.jpg
A dalsi: http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/4614954/2/istockphoto_4614954_medieval_battle.jpg
A tak dalej, aby si nepovedal, ze ti tu mavam pred nosom fotkami. Sakra, som ja ale dobrak...
Inak, taka otazka na telo - akeho vojaka, resp. aku postavu, osobu ci cokolvek tvoj kostym ma za ulohu zobrazit? Vdaka vopred za odpoved.
Marcipan: Muehehehehe, nemozem vsetko ja sam ustrazit... Podla mna su im v mastenici mece aj tak na hovno. Na druhej strane, co by to bolo za riťiera bez meciska?  |
|
Návrat hore |
|
 |
Kozlík Bežný tlachal

Založený: 19 Sep 2007 Príspevky: 11 Bydlisko: Český Brod
|
Zaslal: Št Aug 28, 2008 11:58 am Predmet: |
|
|
Olaff napísal: | Na druhej strane, co by to bolo za riťiera bez meciska?  |
Takzvané "Evangelium velkého zubatého meče"  _________________ Moje nenávist zestárla, stala se pohrdáním... |
|
Návrat hore |
|
 |
mattias Bežný tlachal

|
Zaslal: Št Aug 28, 2008 2:43 pm Predmet: |
|
|
citácia: |
to mattias: nie, to bol nejaky iny borec... ja som sice mal halapartnu, a priznavam ze som s nou aj bodol (asi 3krat), ale VZDY to bolo rovno proti nastavenemu stitu |
Myslím že v prvej hromadke bolo v alfiho odvážnej družine len jedno drevco, tak potom neviem kto to mohol byť , viem že mal jednú rukavicu plátovú a druhú krúžkovú _________________ "Vita incerta, mors certissima" |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Alfi Cajzel Tlčhuba
Založený: 12 Aug 2007 Príspevky: 146 Bydlisko: panstva Žobranč,Chabrať,Blšatec
|
Zaslal: Št Aug 28, 2008 4:03 pm Predmet: |
|
|
Mattias ja som mal drevec v družine? Viem že na druhej strane boli 2, ale u mňa si na žiadny nespomínam.  |
|
Návrat hore |
|
 |
Radian Bežný tlachal
Založený: 29 Máj 2007 Príspevky: 32
|
Zaslal: Pi Aug 29, 2008 9:12 pm Predmet: |
|
|
Alfik: Mal si 1 drevec v družine. My sme naproti tomu mali 5.  |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Alfi Cajzel Tlčhuba
Založený: 12 Aug 2007 Príspevky: 146 Bydlisko: panstva Žobranč,Chabrať,Blšatec
|
Zaslal: So Aug 30, 2008 5:50 am Predmet: |
|
|
No spomínam si na dve vlajky, ale drevec som nepostrehol. To bude asi tým, že sa nepozeram pri boji za seba.Ale ako poviete.No mal som v družine nasledovne skupiny, takže si vyberte. Bergfrit, Btuhla,Berezun,Taurus Ater a jeden z Via Fortis.To je čo viem.Možno sa niekdo ešte pridal. |
|
Návrat hore |
|
 |
mattias Bežný tlachal

|
Zaslal: Ne Aug 31, 2008 11:42 pm Predmet: |
|
|
Alfik napísal: | Mattias ja som mal drevec v družine? Viem že na druhej strane boli 2, ale u mňa si na žiadny nespomínam.  |
Alfi, asi si ho nezbadal preto lebo ho nemal zdvihnuty hore ale nastavený rovno do bodu  _________________ "Vita incerta, mors certissima" |
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|
|