Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
igor vitovič Tlčhuba
Založený: 25 Nov 2006 Príspevky: 419 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: Št Jún 12, 2008 11:45 am Predmet: |
|
|
Xaron napísal: | Mno inak ked sme pri slove propagacia:neviem ci si z vas niekto kupil dnes "SME" a v nom je priloha TV oko.
Je tam asi 6stranova prezentacia o vikingoch tj o vargare, plus nasledne asi 2strany je Koza, Očko ,atd..  |
este ze si dal vediet. kupim ak budu este mat. dikii _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Selin Regrút
Založený: 17 Júl 2008 Príspevky: 1
|
Zaslal: Št Júl 17, 2008 2:38 pm Predmet: |
|
|
Ahojte chalani. Ja šermujem v Cohorse už nejaký ten piatok. Do tejto sekcie fóra som takpovediac zablúdil ale nedá mi nereagovať
Čo sa toho článku týka... predstavte si horlivú pani redaktorku miestnych novín ktorá za vami príde a opýta sa či ste naozaj z Prešova. Vtedy by človek odpovedal najradšej štýlom: Áno my sme ale vy asi nie ... ale samozrejme nechcem nikoho uraziť len ukázať na to ako takýto mediálny skvost vzniká... takže pekne od začiatku. Príde snaživá redaktorka a zaujíma ju všetko... kladie na prvý pohľad neškodné otázky typu: A tie meče sú ťažké? Aký máte najťažší? A toto čo máte na sebe váži koľko? Máte v skupine ženy? A spomeniete si na nejakú vtipnú príhodu? ... potom sa dostane do kontaktu s Tiborom.. ten medzi rečou spomenie že vedie miniškolu športového šermu, pani redaktorka z nej okamžite spraví športový dorast a tak ďalej... Takto pekne upravený článok vyjde v novinách, niektorí sa zasmejú, iným idú oči vypadnúť z jamôk... Verím že tí čo doteraz videli tento článok ako výtvor skupiny historického šermu Cohors o sebe teraz chápu že to bol výtvor pani redaktorky regionálnych novín ktorá na neskoršie výčitky na adresu tohoto článku reagovala slovami: "Buďte radi že sme vám dali celú stranu..."
Každá skupina sa snaží ukázať v čo najlepšom svetle, niekedy sa to však nepodarí a natrafíte na takého tlačového škriatka ako my... Ak chcete vedieť ako to bolo naozaj s tým že nám mesto nechce dať priestory, tak sa kľudne ozvite... v tom článku je toho veľa na čo by trebalo reagovať.
Verím že Cohors je pre väčšinu z vás veľkou neznámou, mnohí z vás nás nikdy nevideli a obávam sa že nás ani nikdy neuvidia... Všetky šermiarske skupiny na seba pozerajú kritickým okom a preto niet divu že sa tu bude objavovať kritika... zvlášť ak máte pocit že to tu žiadny Cohorsák nečíta
Teším sa že sa aj takouto cestou budeme navzájom spoznávať a podarí sa nám preklenúť nevraživosť medzi skupinami (tam kde je) a v budúcnosti vytvoriť aj nejakú väzbu (tam kde nieje)...
Zatiaľ sa majte krásne... a nebite sa silno  |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: Št Júl 17, 2008 3:19 pm Predmet: |
|
|
neboj,vystupenia cohorsu tu bolo vidiet...nejake odkazy tu su,ako aj fotky od Igora (ked bol este u Vas) _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
Založený: 25 Nov 2006 Príspevky: 419 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: Pi Júl 18, 2008 6:44 pm Predmet: |
|
|
Selin napísal: |
Verím že Cohors je pre väčšinu z vás veľkou neznámou, mnohí z vás nás nikdy nevideli a obávam sa že nás ani nikdy neuvidia... Všetky šermiarske skupiny na seba pozerajú kritickým okom a preto niet divu že sa tu bude objavovať kritika... zvlášť ak máte pocit že to tu žiadny Cohorsák nečíta
|
ftipko.... _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Regis Bežný tlachal

Založený: 29 Sep 2006 Príspevky: 31 Bydlisko: BA - Nove mesto
|
Zaslal: So Júl 19, 2008 10:11 am Predmet: |
|
|
Neviem, chcem sa opytat ci si tu cast zo zenami snaziva pani redaktorka tiez vymyslela (lebo aj to je mozne), alebo je to z tých vecí ktoré ste povedali vy. Toto by ma dost zaujimalo... _________________ --- Ubi Concordia, Ibi Victoria ---
www.shs-banderium.sk
http://www.facebook.com/banderium |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
|
Návrat hore |
|
 |
woden Tlčhuba
Založený: 24 Máj 2006 Príspevky: 224
|
Zaslal: St Aug 06, 2008 1:57 pm Predmet: |
|
|
ty vole....
co tam robi ten chalanko z matrixu? _________________ Man only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop. |
|
Návrat hore |
|
 |
Bystrík Holeček Tlčhuba

Založený: 17 Sep 2006 Príspevky: 348 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: St Aug 06, 2008 2:12 pm Predmet: |
|
|
uffffffff.... husta kava.... radsej bez komentara _________________ wer nicht kämpft, kann nicht gewinnen
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: St Aug 06, 2008 7:39 pm Predmet: |
|
|
ja mam dost, du zvracet...co matrixak, ale to oplechovane modre cudo, najprv kukam jaky otrasny kostym s plechom a potom kukam este viac, je v tom babenka...som neveril, ze este take nnieco na SLovensku moze existovat....odchadzam sa na chvilu nervovo zrutit... jo a paci sa mi ten nazov, dobovy spolok...ale ako dobovy... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk
Naposledy upravil Daniel Holeček - Triarius dňa St Aug 06, 2008 8:11 pm, celkom upravené 2 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
malej Bežný tlachal
Založený: 10 Júl 2008 Príspevky: 96 Bydlisko: Třebíč , Münster
|
Zaslal: St Aug 06, 2008 8:06 pm Predmet: |
|
|
jak bylo v jednom filmu: "velebnosti z dovolením jdu blejt". Všichni děs a hrůza a korunu tomu samozřejmě dá moderátor . Nechápu jak mohla mít ta sebranka takovou drzost ajít před kameru,když to mohla s poděkováním odmítnout. No nic,dále jen bez komentáře. U nás máme takových "spolků",že bychom je mohli vyvážet za hranice. Namátkou vzpomenu http://vssdarkness.blog.cz , www.miroslavsti.cz , www.berkovstizesebirova.wz.cz Všechny tyto jmenované sebranky pořádají historické akce a snaží se nás přesvědčovat (to myslím vážně),že to děláme blbě. Hlavně ti posledně jmenovaní (ty už byli v televizi několikrát). To koukáte co?! _________________ Schopný voják nepotřebuje druhou mzdu a proviant. |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Alfi Cajzel Tlčhuba
Založený: 12 Aug 2007 Príspevky: 146 Bydlisko: panstva Žobranč,Chabrať,Blšatec
|
Zaslal: St Aug 06, 2008 8:38 pm Predmet: |
|
|
O tých Topolčancoch som už počul, ale nemal som ich možnosť vidieť, no po tej prezentacii, už ani nemam zaujem, aspoň tak na par rokov. Možno začnu študovať, navštívia dajaku školu a budeme prekvapený. Alebo bude horší prípad, že sa uspokoja s tým čo vedia a potom budu takýmito prezentaciami len trpeť všetci. |
|
Návrat hore |
|
 |
Ladislav Vyoral Tlčhuba

Založený: 12 Jún 2007 Príspevky: 354 Bydlisko: Malenovice Morava
|
Zaslal: St Aug 06, 2008 9:09 pm Predmet: |
|
|
Ta holka má tuším moji starou helmu,co jsem si nechal dělat. Byla mi malá. _________________ Jsem jako zrcadlo.
Smějte se a já se budu smát na vás. Mračte se a já se budu mračit též. |
|
Návrat hore |
|
 |
Andrej Janičina - Jabčo Tlčhuba

Založený: 17 Jún 2006 Príspevky: 325
|
Zaslal: Št Aug 07, 2008 10:28 am Predmet: |
|
|
Priatelia toto bolo skutočne veľmi zlé a spätná väzba by bola veľmi dlhá, preto ju nebudem písať sem.
Pán Schmeringa, je ale myslím aj diskutérom na tomto fóre, preto ak bude mať záujem tak ponúkam konkrétne rady čo robiť inak. Bez nejakého poučovania - čisto tipy. |
|
Návrat hore |
|
 |
Kicio Bežný tlachal
Založený: 20 Máj 2008 Príspevky: 13
|
Zaslal: Po Aug 18, 2008 8:27 am Predmet: |
|
|
No proste otras uz dlho som nevidel nieco tak desne, ved ludia na larpoch ci na bojovkach s drevenymi mecmi maju lepsie kostymi. Ale najlepsie, ze stvarnuju slovanov (to je az urazka nasich predkov) a ta zena povie, ze je ucitelka no ako nehnevajte sa ale za to by som jej zobral diplom.
Ja tomu vazne nerozumiam kde mohli (v akych knihach) najst inspiraciu na tie ich kostymi. |
|
Návrat hore |
|
 |
Lenka "Lenka" Tlčhuba

Založený: 26 Feb 2007 Príspevky: 251 Bydlisko: tam, kde sa vrany otacaju
|
Zaslal: Po Aug 18, 2008 11:03 pm Predmet: |
|
|
Kicio napísal: | a ta zena povie, ze je ucitelka no ako nehnevajte sa ale za to by som jej zobral diplom.
|
tak ja len dufam, že nie je učitelkou dejepisu, pretože to by potom vysvetlovalo to, prečo nás všetkých v uhorských odevoch zdravia Salam aleikum alebo vykrikuju "Turci idú...."
je zaujímavé, že všetci presne vedia, ako vyzerali Turci, ale nikto nevie, ako vyzerali Uhri, teda naši predkovia.... to je trochu smutné, nie?
 _________________ Forma sleduje funkciu.... (H.J. Sullivan)
Ornament je zločin .... (A. Loos)
Ušľachtilá jednoduchosť a tichá veľkosť (J.J. Winckelmann)
Architektúra je umelecký čin a dom stroj na bývanie (Le Corbusier)
50 - ročná lebka neandrtalca (Doc. Hoššo) |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Ut Aug 19, 2008 7:15 am Predmet: |
|
|
Lenka: To preto, lebo Uhor je Madar a Madar na Slovensku nema co robit, muahahahahahaha...
Asi tolko k pohladu Slovakov na svojich uhorskych predkov.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Berik Bežný tlachal
Založený: 30 Sep 2006 Príspevky: 37
|
Zaslal: Ut Aug 19, 2008 2:00 pm Predmet: |
|
|
Olaff, zabudol si este na - Uhorsko je nase? My nemame historiu a ja ziadnych madarov robit nebudem (asi ich stari rodicia boli na deresi, lebo nevedeli otcenas po madarsky)  |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Ut Aug 19, 2008 2:15 pm Predmet: |
|
|
Asi tak.... Skratka, Uhorsko nech si robia Madari, my budeme robit Vikingov a Svajciarov a Anglicanov a Talianov a cojaviemcovsetkoeste....  |
|
Návrat hore |
|
 |
Lenka "Lenka" Tlčhuba

Založený: 26 Feb 2007 Príspevky: 251 Bydlisko: tam, kde sa vrany otacaju
|
Zaslal: Ut Aug 19, 2008 10:13 pm Predmet: |
|
|
Olaff napísal: | Lenka: To preto, lebo Uhor je Madar a Madar na Slovensku nema co robit, muahahahahahaha...
Aha, takze Madari sú aj Rumuni, Srbi, Chorváti.......kedže patrili pod Uhorské kráľovstvo....
ešte že v tom máme jasno.....
teraz ma už vobec neprekvapuje, že si nás ľudia zamienajú s Turkami.....
ja som bola označená za feministku, toto ale zaváňa národnostnou neznášanlivosťou... ešte že máme spoločné dejiny... _________________ Forma sleduje funkciu.... (H.J. Sullivan)
Ornament je zločin .... (A. Loos)
Ušľachtilá jednoduchosť a tichá veľkosť (J.J. Winckelmann)
Architektúra je umelecký čin a dom stroj na bývanie (Le Corbusier)
50 - ročná lebka neandrtalca (Doc. Hoššo) |
|
Návrat hore |
|
 |
Ladislav Vyoral Tlčhuba

Založený: 12 Jún 2007 Príspevky: 354 Bydlisko: Malenovice Morava
|
Zaslal: Ut Aug 19, 2008 10:58 pm Predmet: |
|
|
Olaff napísal: | Lenka: To preto, lebo Uhor je Madar a Madar na Slovensku nema co robit, muahahahahahaha...
S tím bych souhlasil.  _________________ Jsem jako zrcadlo.
Smějte se a já se budu smát na vás. Mračte se a já se budu mračit též. |
|
Návrat hore |
|
 |
|